Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krutom
Cromaniak
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 02.08.2018 22:24

piotrekbeti napisał(a):Cena tej Dorady w Biedronce 29,0PLN. Lidl Cro 46 kun = 27,60. W Cro taniej? Naprawdę ciężko znaleźć coś taniej w Cro niż u nas

A przyglądnąłeś się dokładnie?
Chyba nie, cena chorwacka jest za 620g.
Zobacz na cenę 1 kg. Jest podana małym drukiem.
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 02.08.2018 22:25

O rany, spadam stąd, strasznie skomplikowanie się tu zrobiło..Jak teraz pojadę we wrześniu to zamiast się rozkoszować jedzonkiem, będę wzory rozkminiać :roll: :mrgreen:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 02.08.2018 22:25

Habanero napisał(a):
piekara114 napisał(a):Coraz więcej pytań i niewiadomych do podstawienia do wzoru :idea: :mrgreen:
Jeszcze posiłki w krajach tranzytowych z noclegiem :wink:
Dla mnie to posiłki w drodze, choć w sumie dla osób zwiedzających w trasie lub odwiedzających kilka krajów w czasie wakacji należało by wzór powielić dla każdego kraju i wynik (przed oprocentowaniem) zsumować....
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 02.08.2018 22:26

Katerina napisał(a):O rany, spadam stąd, strasznie skomplikowanie się tu zrobiło..Jak teraz pojadę we wrześniu to zamiast się rozkoszować jedzonkiem, będę wzory rozkminiać :roll: :mrgreen:
Spoko, do tego czasu będzie kropelkowa apka w telefonie :mrgreen:
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 02.08.2018 22:26

Katerina napisał(a):
Pamiętam swoją podróż z mężem 10 lat temu po Langwedocji i Prowansji na minimalnym budżecie...Mieliśmy prowiant w postaci weków z obiadami i stać nas było tylko na lampkę wina dziennie w miastach, które odwiedzaliśmy...I daliśmy radę, choć lekko mi z tym nie było :lol: :oczko_usmiech:

18 lat temu tylko kuchnia chińska wchodziła w grę :wink:
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 02.08.2018 22:37

beatabm napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):Niejaki Janusz B. ma ukonobienia zero % na kilkanaście pobytów w Cro :mrgreen:

W tym roku było ukonobienie - ale tylko na piwo w czasie meczów. :lol:
Cena piwa - lane karlovacko 16 kun, różne butelkowe 17 kun.

Do piwa od gospodarza były gratisowe chipsy i paluszki, a raz na meczu Chorwacji kromka chleba i 3 cevapy z grila. (też w gratisie) :lol:

Uuuuuu...wystarczy wprowadzić wskaźnik i już widać efekty :mrgreen:

Nagle się okazało ze Janusz to jednak ukryty konobista :mrgreen:
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 02.08.2018 22:37

Proponuję wydrukować ten wątek w postaci malutkiej książeczki. Świetna rozrywka zamiast np. krzyżówki w pociągu.

Dodatkowo co roku gdzieś w październiku proponuję zloty miłośników wątku po powrotach z urlopów i obowiązkowo każdy przywozi wakacyjny jadłospis i ilość wydanej kasy i ustalamy ogólnopolski uśredniony plan wakacyjnego żywienia i wydatkowania.

Kto spadnie poniżej wypada z forum bo pokazuje że my biedny naród. Ci oscylujący w okół średniej dostają gwiazdkę za trzymanie poziomu, a zbyt szalejący na samym szczycie dostają zaproszenie od urzędu skarbowego na kolejny próg podatkowy :):):)
Slawek_11
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slawek_11 » 02.08.2018 22:37

Jest tyle fajnych knajp w PL z różną kuchnią świata, że zastanawiam się nad sensem jazdy do Chorwacji aby pozwiedzać knajpki. Z resztą ich kuchnia jest OK na jeden wyjazd ale przy dziesiątym robi się już lekko przejedzona.
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 02.08.2018 22:39

wiolek_lp napisał(a):...Nie wiem jak będzie za rok, może się okazać, że znowu będę miała do wykorzystania tylko 5 tysi. I to znaczy, że mam nie jechać, bo przecież po co jechać na wakacje i "bidować" :?:
Wiele razy czytałam tu takie opinie, że wakacje nie są od oszczędzania. Ale jak się po prostu nie ma więcej, to ma się siedzieć w domu ? ...

Jedziemy za tyle ile mamy. Pokazujemy świat dzieciom. Zaszczepiamy im żyłkę podróżnika.
Oszczędzanie (trzymanie sie dostępnego budżetu) nie jest żadnym Januszowaniem. Nie lubię tego określenia, bo mam wielu znajomych Januszów i w żaden sposób nie potwierdzają tego, z czym to określenie się kojarzy.

wiolek_lp ma rację. Jedziemy za tyle ile możemy wydać. :idea:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.08.2018 22:40

sito_zabrze napisał(a):Nagle się okazało ze Janusz to jednak ukryty konobista :mrgreen:

Jeśli tylko piwo można zaliczyć jako danie główne obiadowe, to kilka razy byłem konobistą. :wink:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 02.08.2018 22:41

sito_zabrze napisał(a):Nagle się okazało ze Janusz to jednak ukryty konobista :mrgreen:

Jeśli tylko piwo można zaliczyć jako danie główne obiadowe, to kilka razy byłem konobistą. :wink:

W zasadzie to zupa z chmielu więc jeśli sie uprzemy... :mrgreen:
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 02.08.2018 22:42

Toż to chleb nasz powszedni :wink:
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 02.08.2018 22:45

piekara114 napisał(a):....
P - ilośc posiłków w ciągu dnia (wartość od 1 do 5/6 śniadanie, II śn, obiad, podwieczorek, kolacja)

A dlaczego 5/6?
...śniadanie, II śn, obiad, podwieczorek, kolacja... to pięć okazji do jedzenia. :lol:
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 02.08.2018 22:46

Slawek_11 napisał(a):Jest tyle fajnych knajp w PL z różną kuchnią świata, że zastanawiam się nad sensem jazdy do Chorwacji aby pozwiedzać knajpki. Z resztą ich kuchnia jest OK na jeden wyjazd ale przy dziesiątym robi się już lekko przejedzona.

Ja w Cro preferuję głównie kuchnię włoską, niemiecką i turecką :lol:
Slawek_11
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slawek_11 » 02.08.2018 22:53

Habanero napisał(a):
Slawek_11 napisał(a):Jest tyle fajnych knajp w PL z różną kuchnią świata, że zastanawiam się nad sensem jazdy do Chorwacji aby pozwiedzać knajpki. Z resztą ich kuchnia jest OK na jeden wyjazd ale przy dziesiątym robi się już lekko przejedzona.

Ja w Cro preferuję głównie kuchnię włoską, niemiecką i turecką :lol:

Z doświadczenia swojego wiem że takie kuchnie najlepsze są w swoich krajach a reszta to nieudolna próba naśladowania, chociaż zdarzają się wyjątki - wyjątkowo PIZZA we Włoszech mi nie smakuje.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 545
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone