Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji
napisał(a) Katerina » 02.08.2018 22:19
Mój wskaźnik ukonobienia jest dość wysoki, a wynika to z dwóch powodów:
- Cały rok w garach siedzę w domu, więc chcę mieć od garów urlop (ugotowanie i posprzątanie też zabiera przecież cenny czas , tak jak wyszykowanie się) - mam też umowę z mężem,że to on robi śniadania na urlopie, bo ja chcę od tego odpocząć.
- Próbowanie lokalnych dań jest przecież częścią poznawania miejsc, kultury - w konobach często można posłuchać muzyki, są występy na żywo, rozmowa z kelnerem może być bardzo pouczająca - zawsze wdaję się w pogawędkę i wielu ciekawych rzeczy się dowiaduję. Do konoby najczęściej idziemy na kolację, więc i tak zwiedzania wiele nie uskuteczniłabym po zmroku, a kulinarne doświadczenia, sączenie winka, obserwacja lokalsów i turystów przy dźwiękach cykad i wieczornej bryzie są czymś na co czekam cały rok...
Ale rozumiem tych , którzy nie chodzą..
Pamiętam swoją podróż z mężem 10 lat temu po Langwedocji i Prowansji na minimalnym budżecie...Mieliśmy prowiant w postaci weków z obiadami i stać nas było tylko na lampkę wina dziennie w miastach, które odwiedzaliśmy...I daliśmy radę, choć lekko mi z tym nie było