Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.07.2018 08:56

Trajgul napisał(a):
Habanero napisał(a):Chleb 8 kun, mleko 5 kun, kakao i dżem nie wiem ile kosztuje, ale z tego co widzę strasznie dużo :roll:

Dżem z 15 - 20 kun ale może się mylę. Tez wydawalem ze 100 kun w spozywczaku ale nie tyle na sniadanie co na cały dzień. Nie liczę piwa i owoców. Same napoje oraz przekąski, ciasteczka dla dzieciaków to pewnie z 50 kun dziennie.

Mleko 1,5 l 10 kun
Marta@
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marta@ » 27.07.2018 10:38

Wow, nie miałam czasu zajrzeć od wczoraj a tu dyskusja ;) No to dodam dla uściślenia, że zakupy większe i tak będziemy robić w marketach, gotówka na lody, jakieś pieczywko rano, owoce,opłaty na autostradzie, jakieś może wejściówki. Reszta wszystko kartą.

A co do kosztów, to na razie, czysto teoretycznie bo wciąż tydzień do wyjazdu, wychodzi mi jakieś 2300 na noclegi (3 kempingi w Chorwacji, 1 nad Balatonem), prawie 500 za winiety. O paliwie się nie wypowiadam, niech pozostanie domeną mojego męża ;) Życie zakładamy że pewnie niewiele więcej niż tutaj, natomiast o ile w kraju łatwo oszacować ile gotówki się przyda, o tyle tutaj nie wiem...
Roksana.concept
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roksana.concept » 27.07.2018 10:56

Polecam zerknąć na stronę sklepu np Konzum
wrzucić do koszyka co nas interesuje i jakiś pogląd się wyrobi w naszej opinii :)
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 27.07.2018 11:10

Marta@ napisał(a):wychodzi mi jakieś 2300 na noclegi

Siedziałbym miesiąc :mrgreen:
Jako, że nasze dzieci są jeszcze "dziećmi", w sensie że nie nastolatki (5 lat i 10 lat) a przypadłość młodszej powoduje bardzo częste wizyty w toalecie na siusiu - wybieramy domy w zasadzie na plaży i zawsze z 2 sypialniami. Te od jakiegoś czasu lubują się w kasowaniu 100E za noc...
Jak dzieci podrosną lub jak nie będą już z nami chciały jeździć, wtedy mogę mieszkać w studio nawet w 4 linii od brzegu lub dalej.
Teraz dwa tygodnie samego mieszkania to 6 tys (1400E) plus dojazd 1,5 tys i na samym starcie robi się 8 tys...
Marta@
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marta@ » 27.07.2018 11:26

Garo&Justa napisał(a):
Marta@ napisał(a):wychodzi mi jakieś 2300 na noclegi

Siedziałbym miesiąc :mrgreen:
Jako, że nasze dzieci są jeszcze "dziećmi", w sensie że nie nastolatki (5 lat i 10 lat) a przypadłość młodszej powoduje bardzo częste wizyty w toalecie na siusiu - wybieramy domy w zasadzie na plaży i zawsze z 2 sypialniami. Te od jakiegoś czasu lubują się w kasowaniu 100E za noc...
Jak dzieci podrosną lub jak nie będą już z nami chciały jeździć, wtedy mogę mieszkać w studio nawet w 4 linii od brzegu lub dalej.
Teraz dwa tygodnie samego mieszkania to 6 tys (1400E) plus dojazd 1,5 tys i na samym starcie robi się 8 tys...

Ano widzisz, ja bym siedziała i miesiąc, ale urlopu już brak na ten rok :P Trzy tygodnie i tak całkiem niezła perspektywa. A cena niższa, bo my w kamperku.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 27.07.2018 11:29

Marta@ napisał(a):... A cena niższa, bo my w kamperku.

Z ciekawości ile płacisz za komplet na campie?
Marta@
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marta@ » 27.07.2018 11:36

Zatrzymujemy się na 3 kempingach w Cro, z czego jeden 2km od morza (uprzedzam -świadoma decyzja, pragnienie spokoju :P). Płacimy odpowiednio (w zaokrągleniu w górę):
Istria - 4 noce, 1030 Kun
Krk - 4 noce, 140 EUR
Sv Jakov i Filip - 4 noce, 160 EUR

Plus noclegi nad Balatonem, 4 noce za 390 PLN
mchrob
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mchrob » 27.07.2018 11:46

Marta@ napisał(a):Zatrzymujemy się na 3 kempingach w Cro, z czego jeden 2km od morza (uprzedzam -świadoma decyzja, pragnienie spokoju :P). Płacimy odpowiednio (w zaokrągleniu w górę):
Krk - 4 noce, 140 EUR

Tak, ale trzeba mieć kamper albo pożyczyć a to kwota niebagatelna.
Marta@
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marta@ » 27.07.2018 12:00

Tak, namawialiśmy znajomych to po rozeznaniu zdecydowali się jednak polecieć do Włoch i tam wynająć sobie domek, bo kosztowo ich to podobnie wyszło (ale mają tańsze loty, bo punkty wymieniają)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 27.07.2018 12:03

Marta@ napisał(a):Zatrzymujemy się na 3 kempingach w Cro, z czego jeden 2km od morza (uprzedzam -świadoma decyzja, pragnienie spokoju :P). Płacimy odpowiednio (w zaokrągleniu w górę):
Krk - 4 noce, 140 EUR

Czyli średnio wychodzi blisko 40E/noc. Ja płacę 60E za dwupokojowy apartament. Licząc koszty eksploatacji, paliwo i opłaty za autostrady, to chyba wyjdzie że mam taniej :wink:
mchrob
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mchrob » 27.07.2018 12:04

Marta@ napisał(a):Tak, namawialiśmy znajomych to po rozeznaniu zdecydowali się jednak polecieć do Włoch i tam wynająć sobie domek, bo kosztowo ich to podobnie wyszło (ale mają tańsze loty, bo punkty wymieniają)

A tak z ciekawości macie swój kamper czy pożyczacie? a jeśli pożyczacie to ile kosztuje na tydzień taka impreza?
Marta@
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marta@ » 27.07.2018 12:05

Mamy swój
Marta@
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marta@ » 27.07.2018 12:09

Rysio napisał(a):
Krk - 4 noce, 140 EUR

Czyli średnio wychodzi blisko 40E/noc. Ja płacę 60E za dwupokojowy apartament. Licząc koszty eksploatacji, paliwo i opłaty za autostrady, to chyba wyjdzie że mam taniej :wink:

Być może ;) Akurat opłaty prawie wszędzie takie same zapłacimy, ale paliwo na pewno wyjdzie drożej. Jednak ja się nie zamienię :P Dla każdego coś dobrego, są plusy obu rozwiązań, podobnie oba mają minusy.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 27.07.2018 12:29

Oczywiście że tak. Powiem więcej. Pewne rejony w Cro mają najlepsze plaże zajęte właśnie przez campy. Gdybym nie miał gumjaka sam pewnie kombinowałbym nad jakąś przyczepą :D
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 27.07.2018 13:11

Oczywiście nikt do kosztów pobytu na wakacjach nie wlicza zakupu auta, wtedy byłyby to bardzo drogie wakacje ;)
W tym roku jedziemy nóweczką, teraz ma niecałe dwa miesiące.
Mimo wszystko zakup, nawet używanego w dobrym stanie kampera, to wydatek jak za niejedno nowe auto.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 538
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone