Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Habanero
Mistrz Europy UEFA
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 26.07.2018 20:56

pawel_nowy napisał(a):
Garo&Justa napisał(a):Podstawowe czyli jakie? Poza tym na śniadanie jak kupisz np masło i szynkę to z pewnością zostanie na drugi dzien a na bank masło. To akurat jest drogie tam.
Codziennie wydajesz 100kn na śniadanie?

Podstawowe czyli : chlebek , bułeczki, mleczko, dżem, kakao do mleczka, płatki.
Nie będę jadł codziennie chleba z masłem.

Chleb 8 kun, mleko 5 kun, kakao i dżem nie wiem ile kosztuje, ale z tego co widzę strasznie dużo :roll:
Farstone
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Farstone » 26.07.2018 21:08

rufus295 napisał(a):Kurcze, przykład słynnego masła już mnie osłabia. Ile jemy tego masła, 1 bądź 2 kostki na urlop, ile przeplacimy? 15zł.? Albo woda, że niby 1,5litra kosztuje 7kun. Ja kupowałem za 6 kun 6 litrową bańke i przelewałem do mniejszych butelek. Może ktoś powiedzieć że cebulandii. A czy nie jest cebulą żalenie że drogo? Nie będzie mnie stać to pojadę najwyżej co drugi rok :) Byłem w tym roku również 4dni w MNE. Wcale nie jest tak dużo taniej niż w Cro jak niektórzy piszą..

Też byłem w Chorwacji i w Czarnogórze. IMHO jest sporo taniej w tym drugim kraju, na szybko dwa przykłady piwo w knajpie CRO średnio 22 Kuny - MNE 2 Euro, espresso średnio 12 Kun, MNE 0,8 Euro.
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 26.07.2018 21:36

Habanero napisał(a):Chleb 8 kun, mleko 5 kun, kakao i dżem nie wiem ile kosztuje, ale z tego co widzę strasznie dużo :roll:

Dżem z 15 - 20 kun ale może się mylę. Tez wydawalem ze 100 kun w spozywczaku ale nie tyle na sniadanie co na cały dzień. Nie liczę piwa i owoców. Same napoje oraz przekąski, ciasteczka dla dzieciaków to pewnie z 50 kun dziennie.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.07.2018 21:46

Trajgul napisał(a):
Habanero napisał(a):Chleb 8 kun, mleko 5 kun, kakao i dżem nie wiem ile kosztuje, ale z tego co widzę strasznie dużo :roll:

Dżem z 15 - 20 kun ale może się mylę.

Powidła śliwkowe, duży słoik 17 kun - nie wiem można cały zjeść na śniadanie. :roll:
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 26.07.2018 21:47

Trajgul napisał(a):

Dżem z 15 - 20 kun ale może się mylę. Tez wydawalem ze 100 kun w spozywczaku ale nie tyle na sniadanie co na cały dzień. Nie liczę piwa i owoców. Same napoje oraz przekąski, ciasteczka dla dzieciaków to pewnie z 50 kun dziennie.

Ja w sklepie zostawiam codziennie 60 kun :wink:
Robię dwa kursy po 28 kun :mrgreen:
Co to może być :?: :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.07.2018 21:49

Habanero napisał(a):Ja w sklepie zostawiam codziennie 60 kun :wink:

Chleb nasz powszedni :wink:
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 26.07.2018 21:52

Janusz Bajcer napisał(a):
Habanero napisał(a):Ja w sklepie zostawiam codziennie 60 kun :wink:

Chleb nasz powszedni :wink:

Szybko i bezbłędnie :mrgreen:
pawel_nowy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawel_nowy » 26.07.2018 22:08

Co by nie mówić - mnie urlop w Cro kosztował około 8tyś PLN. Tydzień. Rodzina 2+3. Winiety, paliwo czyli wsio od A do Z. Bez szaleństw w konobach ale bez przesadnego szczypania sie z kasą . Byłem na Ciovo gdzie piwo kosztuje od 4 kun w markecie do 32 kun w konobie na rynku w Trogirze. Drink w barze przy plaży ok 30 kun.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.07.2018 05:39

Osiem koła tydzień? Mnie dwa tygodnie za 2+1 cca siedem koła i jakoś specjalnie się nie ograniczam... Na zakupy śniadaniowo-kolacyjne do Lidla i Konzuma co trzy dni (jal dotąd na dwa takie wypady zostawiłem coś ok. 350 Kn), obiady tylko knajpa bo mi się gotować w ten hyc nie chce.
Farstone
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Farstone » 27.07.2018 05:54

pawel_nowy napisał(a):Co by nie mówić - mnie urlop w Cro kosztował około 8tyś PLN. Tydzień. Rodzina 2+3. Winiety, paliwo czyli wsio od A do Z. Bez szaleństw w konobach ale bez przesadnego szczypania sie z kasą . Byłem na Ciovo gdzie piwo kosztuje od 4 kun w markecie do 32 kun w konobie na rynku w Trogirze. Drink w barze przy plaży ok 30 kun.

Widzisz, a u mnie 2+2: 7 nocy Chorwacja, 4 MNE, 1 w Sarajewie, 1 w Budapeszcie i 2 w Zakopanem - za wszystko ~9000 złotych. Bez szaleństw ale i bez dziadowania. Tak jak pisałem wcześniej - zdecydowanie koszty obniżył pobyt w Czarnogórze, Sarajewo i Budapeszt również dużo tańsze niż w Chorwacja...
magnyc
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) magnyc » 27.07.2018 07:30

Pääkäyttäjä napisał(a):Osiem koła tydzień? Mnie dwa tygodnie za 2+1 cca siedem koła i jakoś specjalnie się nie ograniczam... Na zakupy śniadaniowo-kolacyjne do Lidla i Konzuma co trzy dni (jal dotąd na dwa takie wypady zostawiłem coś ok. 350 Kn), obiady tylko knajpa bo mi się gotować w ten hyc nie chce.

No, tylko On jechał w 5 osób, a Ty w 3 - poza kosztem dojazdu, który wyjdzie pewnie podobnie, reszta będzie różnić się sporo - od apartamentu począwszy, poprzez bilety wstępu, koszty atrakcji dla dzieciaków, na jedzeniu, kończąc. Koszt będzie się też wahał w zależności od wieku dzieci.

U mnie Tucepi, 1-10 lipiec - 2+2 = 7632PLN i ileś tam ile groszy :mrgreen: Bez szaleństw, z atrakcji to wodospady KRKA (te, to już masakra podrożały), wypad do źródeł Cetiny i na wodospad w okolicy Knin, plus wypad do Dubrovnika z plażowaniem popołudniowym na Peljesac. Przejazd na Lpg.

Obiady w większości w konobie właścicielki apartamentu (co dawało zniżkę 10%), jak dobrze pamiętam, to dwa razy żona coś ugotowała po taniości. Śniadania, kolacje - we własnym zakresie. Codziennie kawa + lody dla dzieciaków na promenadzie.
ApropoDefacto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ApropoDefacto » 27.07.2018 07:33

pawel_nowy napisał(a):
Garo&Justa napisał(a):Podstawowe czyli jakie? Poza tym na śniadanie jak kupisz np masło i szynkę to z pewnością zostanie na drugi dzien a na bank masło. To akurat jest drogie tam.

I codziennie na śniadanie zjadacie cały chleb, wszystkie bułki, cały słoik dżemu, opakowanie płatków i kakao ? To chyba tylko ja jestem taki ekonomiczny, że na śniadanie wystarczą mi np. 2 bułki z serem zółtym i kawa do tego albo płatki (które starczają na kilka dni) z mlekiem :wink: i takie śniadanie ile mnie kosztuje ? max 15-20 kun ? :wink: znowu nie przesadzajmy, drożej jest ale to nie Londyn :twisted:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.07.2018 07:50

ApropoDefacto napisał(a):
I codziennie na śniadanie zjadacie cały chleb, wszystkie bułki, cały słoik dżemu, opakowanie płatków i kakao ? To chyba tylko ja jestem taki ekonomiczny, że na śniadanie wystarczą mi np. 2 bułki z serem zółtym i kawa do tego albo płatki (które starczają na kilka dni) z mlekiem :wink: i takie śniadanie ile mnie kosztuje ? max 15-20 kun ? :wink: znowu nie przesadzajmy, drożej jest ale to nie Londyn :twisted:

Jestem tu od tygodnia a na większych zakupach byłem dwa razy :mrgreen: W Polsce nie latam po chleb codziennie to tu miałbym? :mrgreen: Skoro jest tak drogo... to może pora wozić konserwy (przypominam te obśmiane moje wakacje w Norwegii)? :P

magnyc napisał(a):No, tylko On jechał w 5 osób, a Ty w 3 - poza kosztem dojazdu, który wyjdzie pewnie podobnie, reszta będzie różnić się sporo - od apartamentu począwszy, poprzez bilety wstępu, koszty atrakcji dla dzieciaków, na jedzeniu, kończąc. Koszt będzie się też wahał w zależności od wieku dzieci. (...) Codziennie kawa + lody dla dzieciaków na promenadzie.

Mea culpa, na telefonie nie doczytałem wielkości składu na wakacje :) Jak dotąd, czwarty raz w Chorwacji i nie zamierzam wydawać więcej, niż we wcześniejszych wyjazdach (chociaż wtedy było dużo zwiedzania). Został mi jeszcze tydzień i jak na razie do tej pory dobiłem do mniej więcej 2/3 zeszłorocznego budżetu... :) Kosztów dojazdu na razie nie liczę, dzień przed urlopem zapaliła się mi rezerwa i tak czy siak aby dojechać do roboty, musiałem głodomora zalać wymarłymi dinozaurami :mrgreen:
Endrju
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Endrju » 27.07.2018 08:52

Jakby nie patrzeć te 100Kn dziennie wychodzi lekką rączką. Jestem tu 10 dzień i trzy razy byłem na większych zakupach, by nie jeździć codziennie w Interspar/SuperKonzum. Każde odwiedziny kończyły się rachunkiem >300Kn + drobne zostawiane na straganie czy w piekarni.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.07.2018 08:55

ApropoDefacto napisał(a):
pawel_nowy napisał(a):

Dokładnie tak.
Ja teraz byłem w czerwcu 3 dzieci +2 dorosłych. 4500 pln koszt całego wyjazdu, wraz z ubezpieczeniem.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 537
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone