piotrekbeti napisał(a):Dwa noclegi tranzytowe. Varazdin50 E i Bratysława 40E. Plus namiot plażowy mata plażowa. Bo raczej wytrzyma max jeden wyjazd 40+70PLN. Plus maski i rurki płetwy x3 x 70PLN. Ręczniki bo słona woda robi swoje. Plus 3 x buty do wody x 27 PLNT.Też jednorazowe.Plus napoje z marketu przed wyjazdem ok.50PLN Plus kilka zupek słoików plus zakupy spożywcze powiedzmy do 200PLN. Plus dodatkowa lodówka do auta turystyczna 100PLN. Plus prezenty dla gospodarzy +-50PLN. Plus autostrady PL 40PLN. Winiety Słowacja 14EWęgry 18E Cro 2x250Kun. Plus 2xProm x 160 Kun. Plus 2 x prom 2*86kun. Plus Noclegi 14x 2+2. Plus paliwo 3200km x5.5-6l. Jeszcze zanim wyjadę musze wydać 1000PLn plus prawie 2000dojazd plus 3200+noclegi. Plus na miejscu 14x? 250-300kun plus bilety zwiedzanie atrakcje. Jak by nie liczyć 2500E +lub 9000+PLN. 2500E. Gdyby doliczyć kamerkę aparat ponton itp. które zostają z poprzednich wyjazdów czy przegląd auta -olej hamulce opony itp. Wyjazd kosztuje sporo ponad 10000PLN przy zakupie winiet z Tooltickets tanich marketach PL Cro oszczędnym aucie i stołowaniem się w apartmanie a konoby na wyjazdach. Realnie planowaliśmy Kretę z all z biura ale za sam wyjazd na 2 tygodnie z przelotem min.9000PLN plus na miejscu powiedzmy do max 800-1000E za 14 dni. I standard grecki 3-4 gwiazdki na nasze 1-2. I Jednak jest Cro. Bo 8-10tyś PLN to nie 14tyś.
Uwielbiam takie podsumowania ... moje ręczniki czy buty były juz w Cro a teraz w Gr i maja sie dobrze liczysz lodówke , kamerkę czy ponton ...a mój znajomy kupił nowy aparat za kilka tys , skuter wodny i nowy samochód żeby to zatargać ... a i wziął wszystkim nowe telefony po kilka tys żeby mieli pod ręką do zdjęć .W domu założył monitoring i wynajął ochronę ...tu jest dopiero kwota nie można tak liczyć.
kilka dni temu wróciłem z GR i koszty nie były znowu kto wie jak większe a GR wygrała z CR zdecydowanie