Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji
napisał(a) Katerina » 20.07.2018 10:59
ApropoDefactoOstentacyjnie dając do zrozumienia, że to karygodne, że ktoś ma inne zdanie bo przecież napisałaś Nie podoba mi się, że ktoś może autorytarnie stwierdzić...
a dlaczego niby nie może ? każdy ma prawo mieć własne zdanie i niekoniecznie musi się ono innym podobać
Ja też chętnie zakończyłabym offtop, ale jeszcze raz wyjaśnię...
Oczywiście , że może napisać, że Chorwacja niegodna takiej, a takiej kasy...Ale robiąc to "daje ostentacyjnie innym do zrozumienia, że to karygodne", albo się nie znają, bo jeżdżą wciąż do Chorwacji i jeszcze forsę tam marnują..
To tak, jakby ktoś powiedział drugiemu.."Ja bym w życiu nie ożenił się z Twoją żoną - jest tyle ładniejszych i mądrzejszych"
( No tu, to już przesadziłam
)
Traktuję to z przymrużeniem oka, ale tak samo jak on, czy ona "może", tak samo ja mam prawo napisać,że mi się nie podoba...taka ostentacyjność
bobooJak otworzę, to mam wtedy "truflowy prawie tydzień".
A przechowuję w lodówce. Przed i po otwarciu.
U mnie w lodówce wytrzymały dwa miesiące po otwarciu - trzeba pilnować, żeby były pokryte z góry oliwą, bo inaczej spleśnieją - toż to grzyb , jakby nie było..
Dodam do Twojej listy
tatar wołowy z truflami - pomyślałam, że skoro podają carpaccio z oliwą truflową to i tatarowi nie zaszkodzi...Teraz jest to absolutny hit, wszyscy chcą mojego tatara na imprezach.
CroAna - w "Panoramie" w Orebiću polecam carpaccio z tuńczyka, albo białej ryby z truflami - chyba 80 Kn za porcję startera.