Witam
Wyjeżdzam od kilku lat do Chorwacji zawsze w sierpniu w różne regiony ten ostatni wyjazd kosztował nas w przybliżeniu około 4500pln całkowity koszt winiety,apartament ,prezenty ,paliwo,jedzonko itp. rodzina 2+1 pobyt 12 noclegów.
bananboy napisał(a):andrzej.k napisał(a):wszyscy pierdziela co im na jezyk przyjdzie i zadko kto powie prawde
chca zyc zludzeniem ze jest tanio albo taniej niz w polsce i miec pretekt zeby jechac do cro, inaczej nie moge takich zeczy jak wyzej wytlumaczyc
tak jak ja pisalem bylem i stracilem okolo 3000 euro
rok temu tez poszlo cos kolo tego
to ile kto wydaje to zalezy jak sie zyje na urlopie i jak glebokom ma sie kieszen
amen
Andrzej z tym Twoim postem sie zgodze.Ja w tamtym roku razem z żona przechulałem 3500E.Z tym że jadłem piłem tylko w restauracjach.Na nic sobie nie żałowałem.Chciałem to było to,zona chciała tamto było tamto.W tym roku troche przystopowałem ale i tak nie wiem czy zmieszcze sie w kwocie 2400E.
SDI napisał(a):...witam ja za 13 noclegów plus pobyt zapłaciłem 5500 na trzy osoby z JEDZENIEM no i właśnie mam do Wszystkich pytanie skoro ceny jedzenia są porównywalne po co je dodawać do kosztów wyjazdu.Daje słowo gdybym na te trzynaście nocy został w kraju też BYM JADŁ a WY
WolfAtTheDoor napisał(a):W domu zjesz byle co i popijesz zwykłą wodą... No chyba że jesteś wybredny i Cię stać.
SDI napisał(a):...witam ja za 13 noclegów plus pobyt zapłaciłem 5500 na trzy osoby z JEDZENIEM no i właśnie mam do Wszystkich pytanie skoro ceny jedzenia są porównywalne po co je dodawać do kosztów wyjazdu.Daje słowo gdybym na te trzynaście nocy został w kraju też BYM JADŁ a WY
Rysio napisał(a):WolfAtTheDoor napisał(a):W domu zjesz byle co i popijesz zwykłą wodą... No chyba że jesteś wybredny i Cię stać.
A tego "byle co" nie musisz kupić Jak w Polsce wystarczy Ci drożdżówka albo sucha bułka popita wodą to w Chorwacji wcale nie musisz zmieniać sposobu żywienia
marze_na napisał(a):SDI napisał(a):...witam ja za 13 noclegów plus pobyt zapłaciłem 5500 na trzy osoby z JEDZENIEM no i właśnie mam do Wszystkich pytanie skoro ceny jedzenia są porównywalne po co je dodawać do kosztów wyjazdu.Daje słowo gdybym na te trzynaście nocy został w kraju też BYM JADŁ a WY
A dla mnie ceny jedzenia nie są porównywalne w żaden sposób. Mam na myśli jedzenie "na mieście" W chorwackiej konobie zostawialiśmy przy okazji obiadu średnio od 160 do 200 kun. Codziennie. Mamy taki model spędzania wakacji, że przy garach nie stoję i już.
Natomiast w domu, generalnie gotuję codziennie. Na mieście jemy może dwa razy w miesiącu i nigdy nie zostawiamy przy tej okazji aż 100 zł.
..................POZDRAWIAM serdecznie obu forumowiczów i zapewniam po waszej odpowiedzi że mój pies je lepiej w Polsce niż Wy......to taka moja delikatna riposta....i nie wiem czy można prowadzić z wami jakieś konwersacje żegnam ozięble syty POLAKRysio napisał(a):WolfAtTheDoor napisał(a):W domu zjesz byle co i popijesz zwykłą wodą... No chyba że jesteś wybredny i Cię stać.
A tego "byle co" nie musisz kupić Jak w Polsce wystarczy Ci drożdżówka albo sucha bułka popita wodą to w Chorwacji wcale nie musisz zmieniać sposobu żywienia
SDI napisał(a):..................POZDRAWIAM serdecznie obu forumowiczów i zapewniam po waszej odpowiedzi że mój pies je lepiej w Polsce niż Wy......to taka moja delikatna riposta....i nie wiem czy można prowadzić z wami jakieś konwersacje żegnam ozięble syty POLAKRysio napisał(a):WolfAtTheDoor napisał(a):W domu zjesz byle co i popijesz zwykłą wodą... No chyba że jesteś wybredny i Cię stać.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko