Volroch napisał(a):Wszystko sie zgadza - tak naprawde dojazd w tym wszystkim jest najdrozszy - bo na miejscu to co kto lubi lub na co go stac. wazne by sie dobrze bawic - jedni lubia przy paluszkach i szklance wody inni przy uginajacym sie stole. Dla kazdego co innego
Mimo to i tak patrzac na to ogolnie juz zupelnie bardzo podziwiam osoby ktore mieszcza sie w 10tys na 14 dni. bo jak sie policzy dojazd - 1500 zl (paliwo+winiety+noclegi+jedzenie) do tego nocleg na miejscu 4500-5000 zl (dla 6 osob z klima) plus ubezpieczenie 400-500 zl to mamy 6000-6500 zl. to zostaje 3500 zl na miejscu czyli 250 zl na dzien. to calkiem nieduzo zwazywszy ze chcemy gdzies cos zwiedzic (czy podjechac/poplynac czy zaplacic za wejsciowke) czy zjesc na miescie, czy nawet kupic te kilka razy dziennie lody.
Volroch napisał(a):Wszystko sie zgadza - tak naprawde dojazd w tym wszystkim jest najdrozszy - bo na miejscu to co kto lubi lub na co go stac. wazne by sie dobrze bawic - jedni lubia przy paluszkach i szklance wody inni przy uginajacym sie stole. Dla kazdego co innego
Mimo to i tak patrzac na to ogolnie juz zupelnie bardzo podziwiam osoby ktore mieszcza sie w 10tys na 14 dni. bo jak sie policzy dojazd - 1500 zl (paliwo+winiety+noclegi+jedzenie) do tego nocleg na miejscu 4500-5000 zl (dla 6 osob z klima) plus ubezpieczenie 400-500 zl to mamy 6000-6500 zl. to zostaje 3500 zl na miejscu czyli 250 zl na dzien. to calkiem nieduzo zwazywszy ze chcemy gdzies cos zwiedzic (czy podjechac/poplynac czy zaplacic za wejsciowke) czy zjesc na miescie, czy nawet kupic te kilka razy dziennie lody.
Trajgul napisał(a):Rodzina 2+2 (dzieci w wieku lat 3 i 7)
Ilość noclegów - 7
Termin - 25.06 - 02.07
Lokalizacja - Brela
Trasa - 3900 km
Wycieczki - 3 (Hvar, Split, Krka)
Obiady w restauracjach - codziennie
Koszt: ok. 6500 zł
anka581 napisał(a):Pytanko mam odnośnie wycieczki na Hvar
Skąd wycieczka i jakie były koszty. Co polecacie zwiedzić na Hvar ?
kaeres napisał(a):benito5 pytań mam 2.
1. Ile czasu jechałeś TAM i ile czasu POWRÓT ?
2. Noclegi miałeś pod namiotem ?
śmigacz napisał(a):benito5 napisał(a):
A teraz podsumowanie...
Winietki
Słowacja- 63,55 zł
Węgry - 71,57 zł
Chorwacja - 40 zł
RAZEM 175 zł
W BiH nie płaciłeś nic na bramkach?
Volroch napisał(a):Wydaje mi sie ze masz juz tanie noclegi
Mi sie udalo znalezc w tym roku "tanio" nocleg dla mojej familii za 1120 eur w makarskiej, 500m od plazy z klima i basenem na pierwsze 2 tygodnie sierpnia. ale patrzac na twoje koszty to jest to ultra drogo
benito5 napisał(a):
No tak jeszcze koszt "autostrady" w BiH (w budowie , ale opłaty pobierają ) pomiędzy Gradiška , a Banja Luka koszt - 1,32 euro ( jako że nie miałem marek bośniackich , uwaga - metalowych nie przyjmują , tylko papierkowe - wydają w markach bośniackich)
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko