zebik napisał(a):drakodrako1 napisał(a):zebik napisał(a):
Wrócisz i jak szczerze opiszesz to zobaczysz ile kosztuje pobyt w Chorwacji. 3 tysiące to czasami podróż i winiety, a Ty chcesz w tym jeszcze jeść piersi z kurczaka.
Z Płocka 3000km plus winieta na Słowację i kawałek autostrady w Cro to max 1000zł. Moj dieselek nie spali więcej niż 6 l .To i tak naciągane bo średnią jaką pokazuje komputer z ostatnich 4500 km to 5,4 l (jazda praktycznie po mieście).
Co do kurczaka to wyliczałem dzienny wydatek dla kolegi w Polsce,ale do Cro zabieram tez kurczaczka i bedę sam gotował... 15zł kg ,więc na 3 obiady dla 2 osób
PS.To ja juz wiem jak wyw wydajecie po 7tys za 2 osoby jak was winiety i paliwo kosztują po 3 tyś zł ,ale ja przez Rosje,Bułgarie ,Rumunie nie jadę tylko trochę bardziej ekonomicznie
Powiadasz 3000 km i 6 l/100 no to policz
3000 km = 180 litrów ON= 5złx180l= 900 zł
winiety na Słowacji i bramki w Chorwacji = około 1100 zł
(licząc, że tylko tyle km zrobisz no i ropę po 5 zł) wszędzie w Europie jest ponad 5,15.
Pozostaje Ci do wydania 2 tysiące złotych na
- kwatery,
- jedzenie,
- przyjemności,
nawet jakbyś czarował nas, ze jesz suchy chleb maczany w mleku to tutaj idiotów nie znajdziesz bo każdy był po parę razy w Cro i ceny zna lepiej niż ich ministerstwo finansów.
2009 - po za domem 14 dni, rodzina 2+1, ON, drogie campingi, platne drogi po za wegrami w jedna strone - 3300zl (Plitvickie, Istria)
2010 - po za domem rowniez 14 dni, rodzina 2+coraz bardziej wymagajace 1, LPG, drogie campy, wszystkie mozliwe platne drogi, chyba nieco wiecej km przejechanych, 3500zl (Zadar, Krk, Istria)
jak corki nie bylo to miescilismy sie w 3 tysiakach ale i tez ceny byly nizsze jak wszedzie zreszta
Wszystko rozumiem ze mozna wydac mniej jak i wiecej. o wiele latwiej wiecej a mniej raczej ciezko. jednak z tymi 1100 za oplaty drogowe Chorwacja i Slowacja to chyba sie gdzies pomyliles !!!!!