drakodrako1 napisał(a):Jak czytam wypowiedzi niektórych osób to nóż mi się w kieszeni otwiera....
Ja mam 3000 na 2 osoby wraz z podróżą ubezpieczeniem itd i jestem pewny że nam starczy .Niektórzy wydają po 7tyś na 2 osoby tylko nie wiem w jaki sposób...Odezwę się w tym temacie po 25 sierpnia i opisze moje wydatki
Tommyl .... Śniadanie płatki owsiane 200g +mleko+rodzynki około 2,50zł
2 śniadanie 4 bułki ciemne+ jakieś masło ,wędlina ,pomidor maksymalnie 8zł
Obiad:2 piersi z kurczaka,ziemniaki ,surówka z jabłek i marchwi około max 14zł
Kolacja Tosty chleb+wędlina +ser zółty+ pieczarki 8zł
Przykładowy Koszt na cały dzień zdrowego jedzonka 32,50zł więc gdzie tu do 130zł można jeszcze iśc na kebaba i pizze i połowa zostaje w kieszeni......Opanuj się człowieku zanim coś napiszesz.....
zebik napisał(a):
Wrócisz i jak szczerze opiszesz to zobaczysz ile kosztuje pobyt w Chorwacji. 3 tysiące to czasami podróż i winiety, a Ty chcesz w tym jeszcze jeść piersi z kurczaka.
drakodrako1 napisał(a):Niektórzy wydają po 7tyś na 2 osoby tylko nie wiem w jaki sposób...
drakodrako1 napisał(a):Z Płocka 3000km plus winieta na Słowację i kawałek autostrady w Cro to max 1000zł. Moj dieselek nie spali więcej niż 6 l .To i tak naciągane bo średnią jaką pokazuje komputer z ostatnich 4500 km to 5,4 l (jazda praktycznie po mieście).
drakodrako1 napisał(a):Tommyl .... Śniadanie płatki owsiane 200g +mleko+rodzynki około 2,50zł
2 śniadanie 4 bułki ciemne+ jakieś masło ,wędlina ,pomidor maksymalnie 8zł
Obiad:2 piersi z kurczaka,ziemniaki ,surówka z jabłek i marchwi około max 14zł
Kolacja Tosty chleb+wędlina +ser zółty+ pieczarki 8zł
Przykładowy Koszt na cały dzień zdrowego jedzonka 32,50zł więc gdzie tu do 130zł można jeszcze iśc na kebaba i pizze i połowa zostaje w kieszeni......Opanuj się człowieku zanim coś napiszesz.....
drakodrako1 napisał(a):zebik napisał(a):
Wrócisz i jak szczerze opiszesz to zobaczysz ile kosztuje pobyt w Chorwacji. 3 tysiące to czasami podróż i winiety, a Ty chcesz w tym jeszcze jeść piersi z kurczaka.
Z Płocka 3000km plus winieta na Słowację i kawałek autostrady w Cro to max 1000zł. Moj dieselek nie spali więcej niż 6 l .To i tak naciągane bo średnią jaką pokazuje komputer z ostatnich 4500 km to 5,4 l (jazda praktycznie po mieście).
Co do kurczaka to wyliczałem dzienny wydatek dla kolegi w Polsce,ale do Cro zabieram tez kurczaczka i bedę sam gotował... 15zł kg ,więc na 3 obiady dla 2 osób
PS.To ja juz wiem jak wyw wydajecie po 7tys za 2 osoby jak was winiety i paliwo kosztują po 3 tyś zł ,ale ja przez Rosje,Bułgarie ,Rumunie nie jadę tylko trochę bardziej ekonomicznie
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko