Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji
napisał(a) histe » 22.08.2017 10:19
kolega Vorloch napisał " Ja się dziwię skąd się biorą kwoty po 5000 zł za cały wyjazd "
Ponieważ mój wyjazd na 11 dni zamknął się w ok 6 tys, pozwolę sobie na odpowiedz- kwestie alkoholowe pozostawiam bez komentarza
Skrupulatnie policzyłem:
11 dni (2+2)
nocleg tranzytowy w Austrii - Straden 400 zł
7 noclegów w dużym apartamencie nad samym morzem w Komarnej - 1100 zł
2 noclegi w Turanj 150 m od morza - 250 zł
nocleg tranzytowy - Zamek w Międzylesiu - 180 zł
w tym 2 noclegi tranzytowe (Austria i Polska), 7 noclegów w Komarnej i 2 noclegi w Turanj
noclegi - 1930 zł
paliwo 6,4l/100 km -3500 km + winiety+bramki - 1500 zł
zakupy w Polsce +wyżywienie, śniadania, obiado/kolacje - na kwaterze, posiłki lekkie i szybkie ( spagetti, chińszczyzna, makaron, gulasz(przywieziony z Polski), naleśniki) 3 posiłki poza ( obiad w Stonie, i Mostarze, i obiado-kolacja przygotowana przez naszych miłych gospodarzy - ok 1000zł
Na miejscu kupowane pieczywo, mnóstwo lodów (ok 5 zł szt.), owoców, napojów + prom Drvenik-Korcula-Drvenik + drobne pamiątki ok 800 -1000zł
Alkoholu niewiele chyba 1 wino i 5/6 piwek ( na 2 osoby dorosłe)
całość ok 5300-5500 max zł
Jeździmy do Chorwacji po to, aby korzystać z ciepłej wody, zabawy i odpoczynku na plaży, nurkowania, pływania spacerów po okolicy ( jak najmniej "atrakcji" typowych dla naszego wybrzeża, np dmuchańce, pierdolety itp) oraz wycieczki w tym roku Ston miasto, Korcula, Mostar, Prapratno plaża, okolice Komarnej
tylko tyle, i aż tyle żeby wakacje uznać za udane ( dla nas) dla kogoś innego może być za skromnie, za trzeźwo,za szaro, za kiepsko