Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jackar
Cromaniak
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jackar » 05.08.2017 11:23

Volroch napisał(a):
Ale obiecuje ze napisze ile kosztowal urlop dla rodziny z duza iloscia dzieci - w pierwszej polowie sierpnia.

Czekam z niecierpliwością
Ustian
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ustian » 05.08.2017 15:27

ogorek napisał(a):Przepraszam, że zapytam ale "wyżywienie swoje" co oznacza:

A. Wszystkowiezione z PL
B. Produkty kupowane na miejscu i gotowanie w apartamencie ?

Bo to diametralna róznica.

Obiady z Polski, sniadania i kolacje z produktow z Konzuma.
nowy100
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowy100 » 05.08.2017 20:37

23-07 do 31-07 app 500e, Murter, 300mb od plaży Slanica, zakupy w Polsce ok. 400,00zł. Dojazd wszędzie autostrady ( tam CZ, A, SŁ, powrót HU, SL) Łączny koszt 5500,00zł. Rodzina 2+2 (dzieci 5 i 14 lat) Codziennie pizza (margartitha 32kuny),frytki, lody 8 kun (3x dziennie), piwo 16kun, generalnie jedzenie w app. Dorada rano kupiona na targu. Jedzenie własne, ponieważ dzieci wolą "schabowe" niż kalmary. Można jeździć dla wody, klimatu i widoków, niekoniecznie dla jedzenia. Tym bardziej, że czas oczekiwania w konobie to czas zrobienia obiadu. Z tym, że oczywiście każdy robi jak mu pasuje.
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 05.08.2017 21:01

nowy100 napisał(a):Z tym, że oczywiście każdy robi jak mu pasuje.

I tak ma być :-). Jeden jak chce, to niech zabierze ze sobą metr ziemniaków, ktoś inny nie wyobraża sobie wakacji bez codziennych wizyt w knajpie i jedzenia owoców morza, inny z kolei woli zaoszczędzić kasę na autostradzie, a jeszcze ktoś ma spory budżet na browar. Nie mniej nikomu nic do tego jak ktoś spędza wakacje.
nowy100
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowy100 » 05.08.2017 21:47

luk006 napisał(a):
nowy100 napisał(a):Z tym, że oczywiście każdy robi jak mu pasuje.

I tak ma być :-). Jeden jak chce, to niech zabierze ze sobą metr ziemniaków, ktoś inny nie wyobraża sobie wakacji bez codziennych wizyt w knajpie i jedzenia owoców morza, inny z kolei woli zaoszczędzić kasę na autostradzie, a jeszcze ktoś ma spory budżet na browar. Nie mniej nikomu nic do tego jak ktoś spędza wakacje.

Popieram taką opinię, i naprawdę nie chodzi tylko o kasę. Wydałbym te 1,5tyś więcej dla jedzenia, o ile byłoby to racjonalne i miało rację bytu. Jak pisałem , moja rodzina woli polskie jedzenie i tyle. W wielu przypadkach jednak najważniejsze jest pokazanie się i zameldowanie na fejsie :D .
Ustian
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ustian » 06.08.2017 09:40

Jakbym byl nauczony wydawqc mase kasy na jedzenie w restauracji to pewnie nie bylby dla mnie problem jesc w konobach. 99%obiadow jadam w domu i dac 150-300 pln za obiad jest delikatnie mowiac nieeleganckie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.08.2017 09:59

Ustian napisał(a):Jakbym byl nauczony wydawqc mase kasy na jedzenie w restauracji to pewnie nie bylby dla mnie problem jesc w konobach. 99%obiadow jadam w domu i dac 150-300 pln za obiad jest delikatnie mowiac nieeleganckie.

To ja chyba cham ostatni jestem :)

Ps. Oczywiście też uważam, że każdy robi co mu pasuje. Jednak nie wyobrażam sobie jechać do miejsc gdzie kuchnia jest nieco inna i wpieprzać schabowe z ziemniakami przez cały czas. Odmienność kuchni jest dla mnie tak samo ważna jak wszystko inne co mogę zastać w nowych miejscach.
loczek1
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) loczek1 » 06.08.2017 10:06

11 dni Marina k/ Trogiru - śniadania w apartamencie obiad lub obiadokolacja na mieście raz w restauracji innym razem fastfood 6 dni na zwiedzanie reszta plażing autostrady CZ, A,CH, z ominięciem Słowenii dla 3 osób dorosłych 7740 zł
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 06.08.2017 10:13

Bardzo ciekawe podejście.
Ponieważ nie jesteś nauczony wydawania kasy, więc jest to problem, nieeleganckie wręcz.
Hmmm,
Yanush
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yanush » 06.08.2017 10:20

bigredone napisał(a):Ps. Oczywiście też uważam, że każdy robi co mu pasuje. Jednak nie wyobrażam sobie jechać do miejsc gdzie kuchnia jest nieco inna i wpieprzać schabowe z ziemniakami przez cały czas. Odmienność kuchni jest dla mnie tak samo ważna jak wszystko inne co mogę zastać w nowych miejscach.

I ja też uważam, że każdy robi co mu pasuje, ale... nie wyobrażam sobie jechać ponad 1100km, zamówić jakiś specyfik ichniejszej kuchni tylko dlatego aby skosztować czegoś nowego a potem po podaniu odejść od stołu z dziwnym odruchem w***.
Widziałem i tym razem czym się tam ludziska rozkoszują i powiem tyle, że nie żałuję tego co zabrałem z domu (zimioków ani kokleta nie wpiepszałem)
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 06.08.2017 10:59

Tylko zauważ, że to działa w obie strony.
Dla wielu ludzi na świecie (również Europejczyków) powszednie jedzenie polskie to też jakieś "hadztwo".
Yanush
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yanush » 06.08.2017 11:11

boboo napisał(a):Tylko zauważ, że to działa w obie strony.
Dla wielu ludzi na świecie (również Europejczyków) powszednie jedzenie polskie to też jakieś "hadztwo".

Wiem osochoziiii, nie mam nic do nikogo, do niczyjej kuchni. Niech każdy je co mu smakuje, niech się zachwyca czym chce.
Ale nie wolno nikogo krytykować za to że zabrał ze sobą pół kuchni i spiżarni i zarzucać mu oszczędzanie w wydatkach na posiłki.
nowy100
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowy100 » 06.08.2017 11:12

bigredone napisał(a):
Ustian napisał(a):Jakbym byl nauczony wydawqc mase kasy na jedzenie w restauracji to pewnie nie bylby dla mnie problem jesc w konobach. 99%obiadow jadam w domu i dac 150-300 pln za obiad jest delikatnie mowiac nieeleganckie.

Ps. Oczywiście też uważam, że każdy robi co mu pasuje. Jednak nie wyobrażam sobie jechać do miejsc gdzie kuchnia jest nieco inna i wpieprzać schabowe z ziemniakami przez cały czas. Odmienność kuchni jest dla mnie tak samo ważna jak wszystko inne co mogę zastać w nowych miejscach.

Może Ty wpieprzasz, ja jem schabowe. Nie będę zmuszał do jedzenia czegoś, co dzieciom nie smakuje.
Farstone
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Farstone » 06.08.2017 12:02

Jeżeli z góry wiesz, ze w restauracji nie znajdziesz nic co będzie smakowało Twoim dzieciom, to oczywistym jest, że musisz zrobić im sam lub wziąć z domu. Tylko skąd masz pewność? Z drugiej strony fajnie jest jak dzieci poznają inne kuchnie i smaki wszak o to chodzi w podróżach, które kształcą. Choć kształcą tylko ludzi wykształconych. Na końcu i tak powiem jak wszyscy: każdy robi tak jak uważa. Ja będąc w Chorwacji ani razu nie zrobiłem obiadu samemu, szkoda na to było czasu, nawet gdyby byłaby to godzina :) Pozdrawiam
stavros2002
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) stavros2002 » 06.08.2017 12:12

nowy100 napisał(a):
bigredone napisał(a):

Może Ty wpieprzasz, ja jem schabowe. Nie będę zmuszał do jedzenia czegoś, co dzieciom nie smakuje.

Dzieci jedzą tylko schabowe? W Chorwacji brak wieprzowiny, kurczaków albo spaghetti?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 454
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone