Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Garo&Justa
Cromaniak
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 01.08.2017 06:34

neeken napisał(a):Z drugiej strony nie wiem czy alkohol i mieso wliczać w koszty bo przecież będąc w domu zjadłym to i wypił w tym składzie

3-4 dwudziestoczteropaków piwa i chyba z 5 l wódki przez 10 dni w domu robicie?
No sorry.....
Poza tym to maja byc wakacje wiec spontan. Jaknwam czegos braknie to kupicie. Z tego co widze to na bank braknie wam miejsca w kamperze na zarelko i napitek...
dorekek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dorekek » 01.08.2017 08:26

farow napisał(a):Te 2500 na jedna osobe?

Ja jem sniadania w ap, obiady w konobach, duzo lodow na plazy, na kolacje dobre owoce z targu (sporo drozsze niz w markecie ale sporo lepsze)
i na 2 osoby dorosle + dziecko 7 lat schodzi mi na dzien okolo 500 - 600 kun.

no tak myślimy żeby wziąć 2500 na głowę
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 01.08.2017 08:50

Garo&Justa napisał(a):
No sorry.....

Na 5 dorosłych (jeśli liczyć młodzież) to wypada po 2 piwa i 100 gram wódki na dzień. Czy na wakacjach to dużo? Myślę, że w sam raz ;)

Z tym, że wódkę można kupić w Chorwacji w normalnych pieniądzach, podobnie jak piwo które jest całkiem OK, więc po co wozić te 55 kg?
Ostatnio edytowano 01.08.2017 08:56 przez SingSing74, łącznie edytowano 1 raz
neeken
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) neeken » 01.08.2017 08:56

ja ważę 95,brat 120 przy 191 wzrostu dla nas po 6 piw w przeciągu dnia to nikt nic nie poczuje,zonka niech wypije z 3 wiec jest 15szt/dziennie jak nic(nie wliczyłem młodzieży która lekko za dzień może łyknąć po 2 piwka)wiec tak naprawdę 100piw na 5 osob na 10 dni to chyba żaden wyczyn.Ja i zona za wódką raczej nie jesteśmy ale bierzemy ją(jak to brat mówi) w razie czego aby się "zasymilować" z goścmi ,sąsiadami na kempingu.Brat się nasłuchał że chorwacka wódka nie jest dobra i liczy,że będzie chwalony "przez"gości"jak postawi polską gorzałkę.Jak patrze na tę ilość alkoholu to samego mnie dziwi kto to wypije jednak(piwa) w rozłożeniu na dni i osoby to jak "na waciki"Do wódeczki brat będzie sobie sam towarzystwa szukał.Moze jakąs zonę pozna albo jakiegoś kompana co ma wolną siostrę? :D
neeken
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) neeken » 01.08.2017 09:01

Z tym, że wódkę można kupić w Chorwacji w normalnych pieniądzach, podobnie jak piwo które jest całkiem OK,

chodzi o tą ich Rakiję? Na pewno będę chciał spróbować choć dużo ludzi pisze tu na forum ze na drugi dzień "jest gorzej"
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 01.08.2017 09:59

Bo to zwykły bimber jest :D

Polską wódkę czasem też można trafić, ale zazwyczaj spotyka się takie o rusko brzmiących nazwach i są w porządku.
neeken
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) neeken » 01.08.2017 12:08

no to gdzie kupić taką Rakiję? u nas aby kupic bimber trzeba wiedzieć gdzie?(ja osobiscie nie wiem gdzie w PL kupic bimber)

z drugiej strony skoro Rakija to bimber tzn ze prawie kazda butelka jest inna :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.08.2017 12:16

SingSing74 napisał(a):Bo to zwykły bimber jest :D

Polską wódkę czasem też można trafić, ale zazwyczaj spotyka się takie o rusko brzmiących nazwach i są w porządku.

Wódki w Chorwacji nie są w porządku. Już gdzieś pisałem, że to popłuczyny. Jak ktoś lubi to warto wódkę, i whisky z biedronki zabrać. Takich cen na jaśka, balantynkę czy grantsa w Chorwacji nie znajdziemy. A z polskich tylko paskudne podróbki wódek z Bartexu. Być może w dużych Konzumach jest lepiej, ale nie każdemu po drodze do nich.
Volroch
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Volroch » 01.08.2017 12:17

no nareszcie jakis "porzadny" wczasowicz.
Pewnie ze 96 piw na taka ilosc osob to malo. Ja biore podobne ilosci a pic bede sam :) zona prosecco

co do rakiji - to ja bym z tym uwazal - nie tak dawno pilem cos takiego bo znajomy przytargal to po takiej 0,5 na glowe to sie zle czulem na nastepny dzien. lepsza nasza wodeczka.
śmigacz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) śmigacz » 01.08.2017 12:32

Ja tam po rakiji się lepiej czuje niż po naszej wódce. Chyba że co wytwórnia tego ich narodowego trunku to inna jakość. :D
Volroch
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Volroch » 01.08.2017 12:32

to tez tak moze byc - ja tez nie po kazdej wodce jestem rano zdrow
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 01.08.2017 12:43

bigredone napisał(a):
SingSing74 napisał(a):Bo to zwykły bimber jest :D

Wódki w Chorwacji nie są w porządku. Już gdzieś pisałem, że to popłuczyny. Jak ktoś lubi to warto wódkę, i whisky z biedronki zabrać. Takich cen na jaśka, balantynkę czy grantsa w Chorwacji nie znajdziemy. A z polskich tylko paskudne podróbki wódek z Bartexu. Być może w dużych Konzumach jest lepiej, ale nie każdemu po drodze do nich.

We Włoszech kupowałem m.in Wyborową (dobra), w Chorwacji bodajże był to Absolwent, ale że miałem z nim kiepskie doświadczenia kilkanaście lat temu w Polsce, więc unikam i kupowałem w marketach te pseudo ruskie. Na wakacjach nie piję z kieliszka, ale na początku zawsze trochę próbuję czystej, żeby ocenić jakość i były na prawdę OK. Żeby trzymać się tematu wątku to 0,7 wychodziło niespełna 30 zł.
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 01.08.2017 12:47

neeken napisał(a):

no to gdzie kupić taką Rakiję? u nas aby kupic bimber trzeba wiedzieć gdzie?(ja osobiscie nie wiem gdzie w PL kupic bimber)

z drugiej strony skoro Rakija to bimber tzn ze prawie kazda butelka jest inna :lol:

Nie chodziło mi o to, że to nielegalnie pędzony destylat dostępny w melinach, tylko często zapach i smak przynosi mało przyjemne wspomnienia. Pewnie są Rakije lepsze i gorsze, ale wszystko czego do tej pory próbowałem stawiało włosy dęba nawet tam gdzie ich nie mam ;)

Smak czy zapach wódki, to również nie są aromaty, którymi można się nadmiernie delektować, ale w porównaniu z ich trunkiem nawet przeciętna okowitka to perfuma :mrgreen:
Volroch
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Volroch » 01.08.2017 13:16

Wódka jak wódka smakuje zawsze tak samo - czyli wspaniale
neeken
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) neeken » 01.08.2017 13:33

Żeby trzymać się tematu wątku to 0,7 wychodziło niespełna 30 zł.

trafna uwaga(aby ktoś tam nie zarzucił spamowania nie na temat :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 452
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone