Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji
napisał(a) neeken » 31.07.2017 19:35
Witam.Ja w tym roku pierwszy raz jadę do Cro.Najdalej na południu byłem w Hajduszoboszlo.I w tym roku tez to planowałem oprócz tego Balaton.Patrze na mape a do Cro rzut beretem.Wiec z załogą(o niej nizej napisze)zadecydowaliśmy jak "rodzielić"10 noclegów i wyszło 3 Hajdu,1 Balaton,5 Istria lanterna kamping i jeden ostatni(po drodze do domu) może jeszcze raz Balaton albo Wiedeń i Prater.Normalnie moja rodzina to ja,żona i 8 letni syn,ale mam 18letnia córkę z poprzedniego małżeństwa więc ją biorę,żona chce zabrać 18lat chrzesnika (ma takich rodziców ze w dupie był,gówno widział) i na deser mam brata starego kawalera 40lat,szkoda mi aby siedział więc go zabieram skoro deser to i wisienka na torcie piesek synka maltańczyk(opłata na kempingach jak za dziecko.WIec ekipa praktycznie 5 dorosłych,8 latek i piesek.Z racji dużej ekipy padło na wynajem kampera(moje marzenie-wiem ze to nieekonomicznie w połaczeniu z opłatami na kempingu).Na urlop wybywamy 14 sierpnia.Z kosztów które już znam na 10 dni to:
kamper 3000zł
3 noclegi w termalcamping hajdu 230Euro( 970zł)
1 nocleg Siofok nie wiem może 50Euro?(210zł)
5 noclegów LAnterna 470 euro(1980 ZŁ)
1 powrotny nocleg 50Euro?(210 ZŁ)
Winiety (tu patrze na forumowiczów)niektórzy dali 300zł i ja tak przyjmuje
Paliwo (nie wiem ile pali 2.8td licze 12l/100 trasy mam 2500km ok 1300zł
aby się nie "pieprzyć"z myciem naczyń kupiłem 150kpl naczyń jednorazowych(talerzyk,kubek,noz,widel,łyzka,łyzeczka=1 kpl) 50zł
więc dla mnie" stan zero" to kwota blisko 8tys na start
Nadmienie ze marzę aby na parceli rozbic dla siebie namiot(jedyna okazja aby być z rodziną a i spac w namiocie co uwielbiam)Nie wiem czy mi go doliczą wiec na razie go nie wliczam.
Najwazniejszym kosztem który CIĘZKO obliczyć to będzie alkohol(moje,żony,brata możliwości znam ale jest dwojka młodzieży i to jest ten X)Wiec na początek z Polski weźmiemy 3-4 dwudziestoczteropaków piwa i chyba z 5 l wódki-reszta na miejscu)Na pewno wezme z Polski dużo miesa na grilla,i wędlin(jakąś lodówke kamper ma a ja dodatkowo mam 40litrową vaeco na 12v która mrozi więc tam mieso)Z drugiej strony nie wiem czy alkohol i mieso wliczać w koszty bo przecież będąc w domu zjadłym to i wypił w tym składzie.po powrocie postaram się dopisać koszty "tam"