Tak, masz rację. Czytam głownie wątek Grecja, czasem o pontonach ...
Dzięki, pobierznie przeczytałem pierwszy post z linku i fragmenty kilku komentarzy.
Wydawało mi się, że auto z LPG pali więcej gazu niż paliło benzyny czyli powiedzmy 8l gazu.
3000 km daje 240 l gazu co daje 600 PLN i kwota się wyczerpuje.
O autach palących 4l gazu nie słyszałem.
Dlatego jestem zwolennikiem wydzielania kosztów transportu.
Jedni mają paliwożerne benzyny (ja) i się oszukują, że są długowieczne, tanie w przeglądach
Inni, że mają nowoczesne oszczędne disle a ew problemy w wtryskami, dwumasą, turbo ich nie dotyczą ...
Koszt kwatery jest niemiarodajny równiez. Zachwalany Hvar jest dosyć drogi i trudno będzie znaleźć coś dla rodziny 5 os w dobrej cenie (ponoć wyspa to wynagradza widokami).
Ja płaciłem w Tisno za dwa apartamenty (kazdy z łazienką) - traktowane jako jeden Family 60 EUR za dzień na koniec sierpnia.
Ale nawet nie wiem jak daleko było do plaży bo takowej nie potrzebowałem.
Znowu kwatery ciężko orównać ze sobą.
Jedni preferują camping. Ale ceny domków na Campingę spowodaowały mój opad szczęki ... (tak drogo).
Zastanawiam się czy ktoś faktycznie planuje koszt urlopu czytając ten wątek.Przecież każdy wie ile pali mu auto i ile ma do przejechania. Koszt winiet łatwo sprawdzić.
Kwaterę wyszuka sobie na bookings czy lokalnych stronach i będzie znał cenę pobytu.
A jedzenie - jeść trzeba również nie wyjeżdzając na wakacje.
- kwestia czy stać na testowanie lokalnej kuchni w konobach (czy chcemy wydać - uważam, ze warto sprobować chociaż raz na jakiś czas) czy lepiej gotować samemu ...