Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ewela9021
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewela9021 » 30.07.2011 18:10

z własnego doświadczenia wiem że z roku na rok człowiek chce coraz więcej, w pierwszym roku wystarczyły 2-3 wyjścia do restałracji,rok pózniej kolacje w restauracji a w tym roku to tylko praktycznie śniadania w apartamencje a reszta na mieście.-a co będzie za rok.Moim zdaniem oszczędzajmy na wakacje a nie na wakacjach. :D
bananboy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bananboy » 30.07.2011 18:22

ewela9021
Masz racje.Ja choc mieszkam w Irlandi to na Chorwacje oszczedzam tak z trzy miesiące zeby potem szalec.Mogę sobie pozwolic na wakacje w innym państwie ale ta Chorwacja tak mnie wciągneła- poprostu zakochałem się w tym kraju.Nawet w ostatnim roku przeglądałem oferty kupna działki lub jakiegos domu.Narazie pas choc nie wykluczam tego.Nie wiem jak wszyscy cro-maniacy mają takie odczucie ale ten kraj ma coś jednak w sobie że człowiek chętnie tam wraca i czeka cały rok na wakacje. :D
alusw
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) alusw » 30.07.2011 18:41

co znowu zamkniesz lodówkę na kłódkę żeby potem szaleć ,ludzie ona oszalała na punkcie wakacji w CRO ........zresztą ja też
ewela9021
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewela9021 » 30.07.2011 18:44

alusw napisał(a):co znowu zamkniesz lodówkę na kłódkę żeby potem szaleć ,ludzie ona oszalała na punkcie wakacji w CRO ........zresztą ja też

ha,ha,ha :lol:
emok
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) emok » 30.07.2011 20:47

cyjzar napisał(a):myślicie że w Dalmacji da się znaleźć pokoik na poczatku sierpnia dla 2 osob do 40 E ? 8)

No proszę pana za taką kase super ekstra luks torpeda. Poważnie.
Zyczę miłego pobytu. Ja co prawda dopiero we wrześniu ale już przebieram nogami.
popololo1
Autostopowicz
A Co Z Parami ? :)

Nieprzeczytany postnapisał(a) popololo1 » 08.08.2011 12:43

WITAM SERDECZNIE
Czy ktoś z Państwa mógłby powiedzieć czy jest trudność z dostaniem pokoju dla 2 osób ( większość z Państwa mówi o 2+ 1 lub 2+2 albo więcej jak 4). A co z dostępnością miejsc dla par? I oczywiście jeżeli mogę proszę o ceny - termin - 2 połowa sierpnia, mniejsze mijescowości,.

Serdeczne dzięki :)
tygrysek0038
Croentuzjasta
Re: A Co Z Parami ? :)

Nieprzeczytany postnapisał(a) tygrysek0038 » 08.08.2011 15:40

popololo1 napisał(a):WITAM SERDECZNIE
Czy ktoś z Państwa mógłby powiedzieć czy jest trudność z dostaniem pokoju dla 2 osób ( większość z Państwa mówi o 2+ 1 lub 2+2 albo więcej jak 4). A co z dostępnością miejsc dla par? I oczywiście jeżeli mogę proszę o ceny - termin - 2 połowa sierpnia, mniejsze mijescowości,.

Apartamenty takowe są, a jak nie ma, to czasami można się dogadać , żeby płacić 2+1 jak za 2.
Ewentualnie znaleźć 2+1 w przyzwoitej cenie :D
diagnosta1986
Podróżnik
Re: A Co Z Parami ? :)

Nieprzeczytany postnapisał(a) diagnosta1986 » 08.08.2011 15:45

popololo1 napisał(a):WITAM SERDECZNIE

ja byłem w razanj płaciłem 2 tyg temu 25 euro za dobe za 2 osoby za apartament- swoja łazienka aneks kuch klima
pusia55
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) pusia55 » 10.08.2011 09:39

właśnie wróciłem z Tucepi. Wyjazd kosztował mnie 2060 zł. Liczę w tym paliwo do diesla dzielone na 4 osoby, winiety i amortyzację samochodu, noclegi, codziennie kolację w restauracji, dużo alkoholu, plitvice, sveti jure, Dubrownik, fishpicnic, dodatkowe ubezpieczenie, ale także kosmetyki i inne potrzebne rzeczy np buty do wody, które kupiłem wcześniej a teraz mi zostały. Wyjazd łącznie 10 dniowy w tym 7 dni noclegu w Tucepi i 2 noclegi na trasie - raz w Rastoke i raz w Breclav. Także 2000 starczy spokojnie, jeśli zaś ktoś jest kobietą to wystarczy nawet 1700. [ różnica to głównie alkohol]
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 10.08.2011 09:45

pusia55 napisał(a):właśnie wróciłem z Tucepi. Wyjazd kosztował mnie 2060 zł. Liczę w tym paliwo do diesla dzielone na 4 osoby, winiety i amortyzację samochodu, noclegi, codziennie kolację w restauracji, dużo alkoholu, plitvice, sveti jure, Dubrownik, fishpicnic, dodatkowe ubezpieczenie, ale także kosmetyki i inne potrzebne rzeczy np buty do wody, które kupiłem wcześniej a teraz mi zostały. Wyjazd łącznie 10 dniowy w tym 7 dni noclegu w Tucepi i 2 noclegi na trasie - raz w Rastoke i raz w Breclav. Także 2000 starczy spokojnie, jeśli zaś ktoś jest kobietą to wystarczy nawet 1700. [ różnica to głównie alkohol]

aha :wink: na tydzień w CRO 2060 PLN na osobę czy na cztery? :D

pozdrav.
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 10.08.2011 09:47

pusia55 napisał(a):właśnie wróciłem z Tucepi. Wyjazd kosztował mnie 2060 zł. Liczę w tym paliwo do diesla dzielone na 4 osoby, winiety i amortyzację samochodu, noclegi, codziennie kolację w restauracji, dużo alkoholu, plitvice, sveti jure, Dubrownik, fishpicnic, dodatkowe ubezpieczenie, ale także kosmetyki i inne potrzebne rzeczy np buty do wody, które kupiłem wcześniej a teraz mi zostały. Wyjazd łącznie 10 dniowy w tym 7 dni noclegu w Tucepi i 2 noclegi na trasie - raz w Rastoke i raz w Breclav. Także 2000 starczy spokojnie, jeśli zaś ktoś jest kobietą to wystarczy nawet 1700. [ różnica to głównie alkohol]

Prawdę mówiąc ciężko mi w to uwierzyć, ale widać można. Mi się tak "lajtowo" nie udało :)
No w sumie jeśli to 2060 to na osobę to jednak jestem w stanie uwierzyć :)
Iggy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iggy » 10.08.2011 10:17

Aldonka napisał(a):No w sumie jeśli to 2060 to na osobę to jednak jestem w stanie uwierzyć :)

Jestem lepszy - u mnie 4-osobowa rodzina, 2 tygodnie na Ciovo wyszło ciut ponad 5 000 zł :-)

Nie liczę tu jedynie kosztów prowiantu importowanego z PL (nie sądzę, by było to więcej, niż 500 zł), ale w cenie są opłaty za kwaterę, opłaty za autostrady, paliwo, wejściówki i wszystkie bieżące wydatki poczynione w Chorwacji.

Dla porównania w zeszłym roku nad polskim morzem - też 2 tygodnie - wydaliśmy ponad 7 000 zł :-)
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 10.08.2011 12:26

Z tym 2060zł to chyba nie jedliście :D
pusia55
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) pusia55 » 10.08.2011 13:06

Dokładnie 2061 zł - licze nawet bagietkę na stacji. Apropo innych nieco ironicznych pytań
- Tak, jedliśmy, codziennie kolacja w konobie albo restauracji przy morzu - wiadomo - nie zamawiałem najdroższego jedzenie, ale za to piwko musiało być.
- Cena 2060 zł wychodzi na jedną osobę - faceta - studenta, który w głowie miał tylko alkohol.

Dla niedowiarków:
- 425 zł za 8 osobowy domek w centrum tucepi [ bez reklam mili emeryci nam to wynajmowali, którzy zazwyczaj łapią z ulicy - nam wyjątkowo udało się przez internet ]
- 382 zł wydne w domu na kosmetyki [100 zł], ubezpieczenie [ 40 zł ], żywność [ po 20 zł od każdej osoby na sosy i makarony do spagetti (na 2 obiady ) a takze na suchy prowiant na drogę ], alkohol na drogę [ 70 zł ], buty wodne i inne
- 350 zł za paliwo i winiety wraz z amortyzacją samochodu [ 56 zł od os ] wyszło 350
- 904 zł za 7 dniowy pobyt wraz z noclegami w trasie. - gdyby nie nędzny fishpicnic wyszłoby taniej

uprzedzam ignorantów:
- NIE głodowałem, każdy z nas miał po 2000 zł i stracił podobnie
- Zwiedzałem plitvice, Dubrownik i Sveti Jure - Nie na obrazku a w rzeczywistości
- najdroższym dniem był Fish picnic - 180 kn za osobę i trzeba było dojeść się w Tucepi bo nędza na statku.
- w innych dniach typowo plażowych średnia wychodziła około 85 zł za dzień.

Inna kwestia, ze jechaliśmy w ekipie młodej, prawie tylko studenckiej - tez inaczej rozchodzą się koszty, nie ma dzieci, nie ma niepotrzebnych tysięcy upominków,

uprzedzam ignorantów 2

Dobrze się bawiłem i nie żałowałem niczego. Średnia - nieco powyżej 100 zł na dzień ale średnią zawyża fishpicnic i Parki narodowe oraz dodatkowe noclegi w trasie [ rastoke 56 zł i Breclav 75 zł( choć było akurat w tej cenie śniadanie )].
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 10.08.2011 13:10

Wszystko się zgadza.
Prawie...
Paliwo i winiety, mieliście bardzo ekonomiczne auto chyba ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 45
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone