Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
boboo
Koneser
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 04.07.2017 05:11

krutom napisał(a):Jak się ma rację, to trzeba umieć ją obronić :idea:

Czy coś Ci się nie pomyliło?
Podobnie jest w sądach: nie muszę udowadniać, żem niewinny. Jestem nim z definicji.

Co do "twardości i miętkości":
Regułą wśród forumowych niedowiarków jest miętkość.
Bo jeśli ów wzmiankowany autor owej kontrowersyjnej relacji zaproponowałby powtórzenie swojego wyczynu, tym razem z jednym z niedowiarków na pokładzie jako świadkiem a umowa stanowiłaby, że przegrywający płaci wszystkie koszty plus jakiś bonus, to mniemam - wręcz jestem pewny - że z odpowiedzi w takim temacie możnaby utworzyć niezły leksykon wymówek.
Conte
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Conte » 04.07.2017 07:21

Podziwiam ludzką łatwowierność i naiwność :D :D
Jeśłi ktoś wierzy, że da się spedzić 2 tygodnie w Chorwacji za 600 złotych, czy za podobną sumę, jest idelanym celem dla wszystkich oszustów 8)
Zdrowy rozsądek i matematyka stanowczo temu zaprzeczają :mrgreen:
A autorzy takich prowokacji i kawałów z 600 złotymi mają z naiwniaków wielki ubaw :mrgreen:
rocker
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rocker » 04.07.2017 14:05

"haters gona hate" - a pomyślał ktoś z Was, że można dorobić np pomagając na campingu ?
el_grego
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_grego » 04.07.2017 14:12

z doświadczenia wiem że 4-osobowa rodzina może śmiało przyzwoicie wypocząć przez 10 dni za ok 5-6 tys PLN all in (noclegi, dojazd, trochę gotowania, trochę knajpek, jakiś Lidl, kilka atrakcji do zwiedzenia) - oczywiście każdy ma inne wymagania i pewne rzeczy akceptowalne przez jednych nie muszą być do zaakceptowania przez innych, ale da się fajnie spędzić czas w Chorwacji z takim budżetem.
marosmaro
Cromaniak
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) marosmaro » 04.07.2017 18:37

el_grego napisał(a):z doświadczenia wiem że 4-osobowa rodzina może śmiało przyzwoicie wypocząć przez 10 dni za ok 5-6 tys PLN all in (noclegi, dojazd, trochę gotowania, trochę knajpek, jakiś Lidl, kilka atrakcji do zwiedzenia) - oczywiście każdy ma inne wymagania i pewne rzeczy akceptowalne przez jednych nie muszą być do zaakceptowania przez innych, ale da się fajnie spędzić czas w Chorwacji z takim budżetem.

Tu się zgadzam. Jak dla mnie to spora sumka ale jak się jedzie prawie co rok do Cro to niestety wymaga to wydania paru groszy. Jeździmy na dwa tygodnie i raczej trzeba coś dołożyć do tych 5-6-ciu tysi.
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 04.07.2017 19:01

Conte napisał(a):Podziwiam ludzką łatwowierność i naiwność :D :D
Jeśłi ktoś wierzy, że da się spedzić 2 tygodnie w Chorwacji za 600 złotych, czy za podobną sumę, jest idelanym celem dla wszystkich oszustów 8)
A autorzy takich prowokacji i kawałów z 600 złotymi mają z naiwniaków wielki ubaw :mrgreen:

A czytałeś tą relację?
rocker
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rocker » 05.07.2017 09:25

wszystko się da. trzeba chcieć.
ja z żoną zakładamy zwykle 6000zł na 2tyg i zwykle nawet przywozimy coś ze sobą, nie oszczędzając na wakacjach. Rok temu np byliśmy w Loviste na Peljesacu u Pana Gordana, gdzie zapłaciłem najdroższy obiad w życiu czyli ok 300zł za dwie osoby - ale było warto. Kasa poszła cała, ale wyjątkowo kupiliśmy dużo pamięatek tj. suszone figi i rakije oraz wina :)
Conte
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Conte » 05.07.2017 12:58

luk006 napisał(a):
Conte napisał(a):Podziwiam ludzką łatwowierność i naiwność :D :D

A czytałeś tą relację?

Przejrzałem
Ktoś prowokuje do awantury, podkreśla, że jego pomysł na Chorwację za 600 złotych jest lepszy od innych, droższych
Poparło go kilka osób, które też prowokują i im wszystkim sprawia radość obserwowanie zdenerwowania ludzi, którzy wydali więcej niż 600 złotych, czasem przy tym sporo oszczędzając
Poza tym nie wolno w Chorwacji spać na dziko i autor wątku łamał prawo :!:
Mało kto na to idzie z powodu astronomicznych kar
Więc już z tego powodu jego "relacja" jest nic nie warta
Prawdopodobnie sam spał legalnie i 90% jego opowieści jest konfabulacją
Przypuszczam, że założył się z kolegami, iż znajdzie np. 10 naiwnych, co mu uwierzą i wtedy wygra zakład
I wygrał
Volroch
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Volroch » 05.07.2017 14:18

No tak, patrzac wiec obiektywnie na 6 osobowa rodzine 12-15.000 zl jest po prostu normalna kwota. Zakladajac ze nie bede wozil chleba z Polski, pil deszczówki itd.
Flayszakal
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Flayszakal » 05.07.2017 14:21

Również przeczytałem tamtą relację
Nigdzie nie przeczytałem żeby autor napisał albo dał do zrozumienia że jego pomysł jest lepszy.
Na szczęście relacja wciąż jest, można przeczytać i wyciągnąć własne wnioski.

Pomysł na taki wyjazd mnie ani ziębi , ani grzeje.
Natomiast zastanawiająca jest skala niechęci i zwyczajnej bezinteresownej złości wśród innych użytkowników...
Na forum jestem już jakiś czas. Jak widać nie udzielam się, ale całkiem sporo czytam. Zresztą w tym roku wybieram się po raz trzeci do Chorwacji, więc siłą rzeczy szukałem różnych informacji i trafiłem tutaj.
Jakoś przy czytaniu innych relacji nie spotkałem się z taką napastliwością i niechęcią. A powtarzany w kółko wciąż ten sam argument, że to forum i trzeba się liczyć ze zdaniem innych do mnie "nie gada".

I jeszcze żeby trzymać się tematu. Na urlop rok temu i dwa lata temu wydałem około 8000/9000 na trzy osoby
Pierwszy raz była Korcula, drugi raz Marusici i okolice.

Mój pierwszy post na forum, pozdrawiam wszystkich :)
MeggiW
Globtroter
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) MeggiW » 06.07.2017 08:40

el_grego napisał(a):z doświadczenia wiem że 4-osobowa rodzina może śmiało przyzwoicie wypocząć przez 10 dni za ok 5-6 tys PLN all in (noclegi, dojazd, trochę gotowania, trochę knajpek, jakiś Lidl, kilka atrakcji do zwiedzenia) - oczywiście każdy ma inne wymagania i pewne rzeczy akceptowalne przez jednych nie muszą być do zaakceptowania przez innych, ale da się fajnie spędzić czas w Chorwacji z takim budżetem.

Masz rację. Jeździmy większą ekipą, ale moja najbliższa familia to 3 osoby. W Chorwacji byliśmy 4 razy i za każdym razem koszt zamykał się w okolicy 5-6 tys. Żywimy się w sposób mieszany, tzn. śniadania i obiady przygotowujemy sami, na kolacje wychodzimy. Plus do tego wycieczki - w trakcie wyjazdu zawsze są 2-3 większe wyprawy plus sporo lokalnych w myśl zasady rano plażing, po południu wycieczki. Bilety wstępu, paliwo, parkingi to najdroższy element każdej wyprawy.
Sporo rzeczy bierzemy z Polski, głównie wodę i napoje, makarony, kasze itp., resztę dokupujemy na miejscu. Ceny są wszędzie podobne, no może oprócz Breli, gdzie mały Red Bull w sklepie w centrum (jednym z dwóch zresztą, monopoliści) kosztował 25KN. Ogólnie Brelę uważam za najdroższą z dotychczasowych miejsc.
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 06.07.2017 10:41

A w Komizy jedna kugla - 10 kun :evil:
W jednym miejscu po 8 ale wielkością przypomina te w Polsce
jaro1959
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaro1959 » 06.07.2017 15:44

A nas gościu chyba polubił, te po 8 kun, ładował nam większe, niż u konkurencji.
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 06.07.2017 15:50

jaro1959 napisał(a):A nas gościu chyba polubił, te po 8 kun, ładował nam większe, niż u konkurencji.

A nam niestety...do małej wafelka, ale zreszta nie tylko nam....te po 10 to z 2 razy większe...
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 06.07.2017 21:04

boboo napisał(a):
krutom napisał(a):Jak się ma rację, to trzeba umieć ją obronić :idea:

Czy coś Ci się nie pomyliło?
Podobnie jest w sądach: nie muszę udowadniać, żem niewinny. Jestem nim z definicji.

Co do "twardości i miętkości":
Regułą wśród forumowych niedowiarków jest miętkość.
Bo jeśli ów wzmiankowany autor owej kontrowersyjnej relacji zaproponowałby powtórzenie swojego wyczynu, tym razem z jednym z niedowiarków na pokładzie jako świadkiem a umowa stanowiłaby, że przegrywający płaci wszystkie koszty plus jakiś bonus, to mniemam - wręcz jestem pewny - że z odpowiedzi w takim temacie możnaby utworzyć niezły leksykon wymówek.

Nic mi się nie pomyliło.

Pomysł z porównaniem sądowym ciekawy, ale mało adekwatny.
Ja raczej użyłbym porównania także z dziedziny prawa, ale podatkowego.
A mianowicie relacji obywatel - fiskus.
To obywatel odliczając cokolwiek (wrzucając w koszty) musi wykazać, że ma do tego prawo.

Podobnie z autorem relacji. Wystąpił z bardzo dyskusyjnymi tezami, sprzecznymi z doświadczeniem ogromnej większości użytkowników forum i to on zamiast się obrażać powinien obalać kontrargumenty i udowadniać swoje stanowisko.

To tyle.
Sam uważam, że była to prowokacja, albo zwykłe fantazjowanie.
A obrażanie się, cóż ... ostatni raz zdarzyło mi się w piaskownicy.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 439
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone