Ola9554 napisał(a):2 pytanka, ktoś ma jakąś aktualną mapkę z obecnymi remontami dróg? Bo w tamtym roku przypadkiem krążyliśmy w nocy po budowie ;d
I jak wygladaja ceny w Makarskiej jeśli chodzi o obiady? Wiem, że jak wszędzie można kupić i drogo i taniej, ale nie chodzi mi o jakieś super restauracje, tylko powiedzmy jakość porównywalna jak w Polsce do 30pln (pomijając owoce morza i rybki bo to drozej). Ile pizza, makarony, coś mięsnego, kalmary? Jak ktoś ma jakieś porównanie, np z zeszłego roku to dajcie znać
krutom napisał(a):Ola9554 napisał(a):2 pytanka, ktoś ma jakąś aktualną mapkę z obecnymi remontami dróg? Bo w tamtym roku przypadkiem krążyliśmy w nocy po budowie ;d
I jak wygladaja ceny w Makarskiej jeśli chodzi o obiady? Wiem, że jak wszędzie można kupić i drogo i taniej, ale nie chodzi mi o jakieś super restauracje, tylko powiedzmy jakość porównywalna jak w Polsce do 30pln (pomijając owoce morza i rybki bo to drozej). Ile pizza, makarony, coś mięsnego, kalmary? Jak ktoś ma jakieś porównanie, np z zeszłego roku to dajcie znać
Olu, a może zacząć od przywitania np tu, a następnie poczytania tego wątku.
Jak myślisz, po co Ci wszyscy piszący robili to wcześniej? Po to, aby pisać do Ciebie jeszcze raz?
Ola9554 napisał(a):krutom napisał(a):Ola9554 napisał(a):2 pytanka, ktoś ma jakąś aktualną mapkę z obecnymi remontami dróg? Bo w tamtym roku przypadkiem krążyliśmy w nocy po budowie ;d
Olu, a może zacząć od przywitania np tu, a następnie poczytania tego wątku.
Jak myślisz, po co Ci wszyscy piszący robili to wcześniej? Po to, aby pisać do Ciebie jeszcze raz?
Rozumiem, że się nic nie dowiem... 400 stron raczej nie przeczytam, a info z 2009 jest NIEAKTUALNE, czego tutaj niektorzy nie potrafia zrozumieć, bo już z 3 razy probowałam zapytać. W 2010 roku to bedac ze znajomymi wydalam mniej niz 1000 łącznie z dojazdem i wszystkim na 10 dni, a teraz to nie jest możliwe, chyba że bym zakupy zrobila w Polsce i spala pod namiotem, dlatego chciałam grzecznie zapytać osobę która będzie chciała udzielić mi odp. A forum w podobnym temacie przeglądam od 2 dni, i to dość długo i sporo przeczytałam, ale bieżących informacji na ten temat nie znalazłam, może słabo szukam, ale myśle że to też właśnie przez takie odsyłanie lub kasowanie postów. A o stronie z powitaniami, przepraszam ale nie wiedziałam.
Ola9554 napisał(a):Rozumiem, że się nic nie dowiem... 400 stron raczej nie przeczytam, a info z 2009 jest NIEAKTUALNE, czego tutaj niektorzy nie potrafia zrozumieć, bo już z 3 razy probowałam zapytać. W 2010 roku to bedac ze znajomymi wydalam mniej niz 1000 łącznie z dojazdem i wszystkim na 10 dni, a teraz to nie jest możliwe, chyba że bym zakupy zrobila w Polsce i spala pod namiotem, dlatego chciałam grzecznie zapytać osobę która będzie chciała udzielić mi odp. A forum w podobnym temacie przeglądam od 2 dni, i to dość długo i sporo przeczytałam, ale bieżących informacji na ten temat nie znalazłam, może słabo szukam, ale myśle że to też właśnie przez takie odsyłanie lub kasowanie postów.
chinek napisał(a):chinek napisał(a):jak ktoś chce poniżej do zassania plik excelowski z wyliczaniem kosztów noclegów, podróży oraz opłat drogowych
znalazłem kiedyś tutaj takie wyliczenie i je poprawiłem i zaktualizowałem
liczy wg przejazdu SLO-AUS-SLO-CRO
komuś się zawsze przyda
poprawiony plik - wcześniej wkleiłem stary nie aktualny
wyliczenie kosztów
p.s. ponawiam pytanie - czy Chorwaci kasują za roczne dziecko
i ważna uwaga jeszcze co do pliku i wyliczeń - ja liczyłem koszty apartamentów po sezonie w 3 wersjach (10,12,15 E)
wystarczy sobie tylko po zmieniać na "sezonowe"
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko