A żeby wam tak wesoło nie było - propozycja...
zróbcie sobie kiedyś próby wątrobowe - badanie ALT + AST.
Przyznam, że na mnie to zrobiło duże wrażenie. I nie dodam, że pozytywne :@/
Krystof napisał(a):A żeby wam tak wesoło nie było - propozycja...
krutom napisał(a):Krystof napisał(a):A żeby wam tak wesoło nie było - propozycja...
Znaczy, że co, że nie można przywozić "pamiątek"?
naturysta-06 napisał(a):Wracając do głównego tematu - wbrew opiniom o "drogiej" Chorwacji - wczasy nad Adriatykiem mogą być tańsze niż nad naszym Bałtykiem .
Dwu tygodniowe wczasy 2 osób w sierpniu w tym roku na kempingu "Solaris" na Istrii (pobyt z b dużym willowym namiotem i przyzwoitym wyposażeniem kempingowym) kosztowały ok 3 500 zł:
- przejazd (paliwo wraz z winietami) - 1 000 zł,
- pobyt 14 dni (parcela - 210 Eu, osoby - 204 Eu, taksa klimat - 28 Eu) - 1 900 zł,
- wyżywienia (organizowane we własnym zakresie na bazie produktów z Polski + pieczywo, owoce, jarzyny) - 600 zł.
- zniżka za legitymację FNP pokryła koszt lodów, piwo było polskie .
Pozdrawiam
naturysta-06 napisał(a):- wyżywienia (organizowane we własnym zakresie na bazie produktów z Polski + pieczywo, owoce, jarzyny) - 600 zł.
te kiero napisał(a):naturysta-06 napisał(a):- wyżywienia (organizowane we własnym zakresie na bazie produktów z Polski + pieczywo, owoce, jarzyny) - 600 zł.
w przyszłym roku planuję obiady + kolacje wyłącznie w konobach, na 9 dni wyszo mi założenie ok. 415E , to znacznie zwiększa koszt urlopu
krutom napisał(a):te kiero napisał(a):naturysta-06 napisał(a):- wyżywienia (organizowane we własnym zakresie na bazie produktów z Polski + pieczywo, owoce, jarzyny) - 600 zł.
w przyszłym roku planuję obiady + kolacje wyłącznie w konobach, na 9 dni wyszo mi założenie ok. 415E , to znacznie zwiększa koszt urlopu
Na dwie osoby, czy z dziećmi?
te kiero napisał(a):tylko 2 osoby, wychodzi 200zł na dzień, ale wiadomo nie codziennie jemy równie dużo... czasem tylko pijemy
Krystof napisał(a):A żeby wam tak wesoło nie było - propozycja...
ogorek napisał(a):Krystof napisał(a):
Nas żona wyliczyła na 5 tys za tygodniowy wypad (9 dni z podróżą)
6 noclegów w Tisno (od niedzieli popo do soboty południa) plus 1.5 dnia jazdy (w każdą stronę).
Rodzina 2 + 2 (na tym wyjezdzie bo normalnie to 2+3 a generalnie dzieci to nastolatki wiec nie wiem czy jest sens pisach o Nich jako o dzieciach)
- w obie strony był hotel w okolicy Graz (2 x 96 EUR)
- w Tisno (prawie dwa osobne) apartament 60 EUR dzien
- ciągałem udkę wiec auto dużo spaliło (min 13 l benzyny na 100 km)
- dwa razy cos ugotowałem a tak to konoby na wysepkach (pysznie i drogo - 70 - 80 EUR za obiad dla 2+2 - owoce morza)
- wydaje mi sie, że żona doliczyła te 100 litrów benzyny na udkę i 5 EUR dziennie za trzymanie jej w porcie
Gdybysmy zostali na kolejny tydzień to prawdopodobnie trzeba by dodac jakies od 2.5 do 3 tys wiecej bo podróz nas sporo kosztowała (2 x hotel plus sporo benzyny) plus może bym coś wiecej ugotował bo po kilka dniach owoce morza nam się znudzą. Nic z PL nie bralismy. Wolę kupić świeże "surowce" na miejscu i coś ugotować
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko