Brutaka napisał(a):Winogrona są gazopędne - jak to znieśli inni uczestnicy podóży?
Nie lepiej niż piotrulexowa cebula.
piotrulex napisał(a):W temacie kosztów, jedzenia i zabierania z domu
Jak w cro byliśmy juz kilka dni dojeżdżali do nas znajomi. Szczerze się ucieszyliśmy jak przywieźli z sobą z 2kg ziemniaków, kilka cebul i jajeczka od domowych kurek. Śniadanko a później obiadek były naprawdę rewelacyjne i kosztowało dla naszej bandy pewnie nawet nie 1/10 przewidywanego wydatku knajpianego
Brutaka napisał(a):maniust napisał(a):Do tego winogrona na drogę i wio........
Winogrona są gazopędne -
amatus1 napisał(a):piotrulex napisał(a):W temacie kosztów, jedzenia i zabierania z domu
Jak w cro byliśmy juz kilka dni dojeżdżali do nas znajomi. Szczerze się ucieszyliśmy jak przywieźli z sobą z 2kg ziemniaków, kilka cebul i jajeczka od domowych kurek. Śniadanko a później obiadek były naprawdę rewelacyjne i kosztowało dla naszej bandy pewnie nawet nie 1/10 przewidywanego wydatku knajpianego
kucharkę tez przywieźli:)
Janusz Bajcer napisał(a):amatus1 napisał(a):piotrulex napisał(a):W temacie kosztów, jedzenia i zabierania z domu
Jak w cro byliśmy juz kilka dni dojeżdżali do nas znajomi. Szczerze się ucieszyliśmy jak przywieźli z sobą z 2kg ziemniaków, kilka cebul i jajeczka od domowych kurek. Śniadanko a później obiadek były naprawdę rewelacyjne i kosztowało dla naszej bandy pewnie nawet nie 1/10 przewidywanego wydatku knajpianego
kucharkę tez przywieźli:)
Do ugotowania 2 kg ziemniaków i zrobienia jajecznicy na cebulce nie trzeba przywozić specjalnej kucharki
Temat jajecznicy to temat rzeka....... Jednemu smakuje mniej ścięta , jednemu bardziej , zatem trudno chyba ocenić czy twoja jest najlepsza..... , każdy ma inny smak.piotrulex napisał(a):Najlepszą jajecznicę robie i tak ja. Każdy kto mnie zna szczerze to potwierdzi
maniust napisał(a):Temat jajecznicy to temat rzeka....... Jednemu smakuje mniej ścięta , jednemu bardziej , zatem trudno chyba ocenić czy twoja jest najlepsza..... , każdy ma inny smak.piotrulex napisał(a):Najlepszą jajecznicę robie i tak ja. Każdy kto mnie zna szczerze to potwierdzi
Ural napisał(a):Co jajecznicy to lubię tylko z cebulą smażoną. Za inną nie przepadam.
piotrulex napisał(a):Wczoraj wieczorem kupiłem mrożoną ośmiornicę około 1kg. W weekendowe śniadanko mam w planie dać ten składnik po raz pierwszy do jajecznicy, Sie zobaczy
boboo napisał(a):A jeśli z szynką, to jej plastry mogą być tylko rozrywane ręcznie, a nie krojone w kostkę nożem.
Poza tym, po wbiciu jajek należy odczekać aż się dół (białko) przysmaży i dopiero wtedy zamieszać,
żeby płynne jeszcze żółtka nie mogły się dobrze "rozpuścić" w ściętym już białku.
Wtedy mamy jajecznicę a nie jakąś taką jasnożółtą papkę,
tylko widoczne żółte i białe pasma. I to wyraźne.
Absolutnie nie solić na patelni. Każdy soli sobie sam na talerzu (oczywiście solą z Pagu ).
To samo z pieprzem - jeśli ktoś używa - tylko świeżo zmielony i tylko na talerz, nie na patelnię.
anakin napisał(a):Generalnie to chyba prostsze było przygotowanie lądowania aliantów w Normandii..
majeczka napisał(a)::D proponuję trochę boczku, dużo jajek ....
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko