Fi_ napisał(a):Nie bardzo wiedziałam gdzie umieścić wątek, żaden dział mi nie pasował, chyba ten będzie odpowiedni.
Czy jadąc do Chorwacji:
1.autem (załóżmy że jakimś które mało pali/na gaz) w 4 osoby (podzielenie się kosztami dojazdu)
2.noclegi minimum 7 bo jednak długo się jedzie, marzenie to 9-10 wyszukane na booking (nie szukamy luksusów, nie chcemy siedziec w pokoju, wiec mysle ze da sie tanio cos zabukowac)
3.jedzenie - troche zabrac z Polski co sie da i nie popsuje, na miejscu zaopatrywac sie w marketach, alkohol - z Polski i czasami jakies alko z marketu
4.zwiedzanie - najlepiej autem, lub pieszo o ile cos wartego zwiedzania bedzie np 2km dalej - spacerek dla zdrowia w pieknej okolicy zawsze mile widziany
czy przy spełnieniu tych 4 ww warunków jest szansa na zmieszczenie się w kosztach 3000zł za 2 osoby?
jak nie to bardzo bym prosiła o prowadzenie na ziemie, zeby nie było tak ze pojedziemy i zdziwimy sie pozniej bardzo (wiecej niestety nie mam) bo jesli to nierealne to wole wiedziec a nie jechac i miec pozniej problem;)
1. zależy gdzie jedziecie, koszt zdecydowanie niższy jadąc na Istrię. Krk...
2. noclegu lepiej nie szukać przez booking, bo akurat w przypadku cro, ceny są wg mnie z kosmosu Lepiej poszukać na popularnych stronach z apartamentami lub zapytać na forum. Taniej też będzie jeżeli weźmiecie apartament 4-osobowy z 2 sypialniami.
3. trochę można zaoszczędzić, ale pamiętaj, ze jak traficie na 40stop. upały, to wszystko się może popsuć i oszczędności nie ma żadnej...
4. nie każde zwiedzanie wiąże się z biletami wstępu. Są piękne starówki, mury i okoliczności przyrody, za które nic nie płacisz
Myślę, że napinając budżet można znaleźć się w tej kwocie.