alechandro napisał(a):JackDaniels zapodał linka do artykułu...
...eeee, to nie artykuł, tylko prawie anonimowy komentarz pod nim. Może kobiecina była stopem 20 lat temu
alechandro napisał(a):JackDaniels zapodał linka do artykułu...
SingSing74 napisał(a):Jugosławia ok napisał(a):Najtaniej będzie siedzieć w domu
1. po mojemu to szkoda czasu na gary będąc na wakacjach
nieważne czy tu czy tam czy gdziekolwiek
2. będąc w Cro przy tamtejszych temperaturach w naszym przypadku specjalnie jedzenie nie było priorytetem, nie chciało się jeść po prostu ....., śniadania mieliśmy z Polski, .....a kończyliśmy na obiadokolacji w knajpie z piwem i colą
3. ....., śniadania mieliśmy z Polski
ad. 1 Co znaczy gary? Czy grill to też gary? Ja przez dwa tygodnie mógłbym grillować (nie tylko podczas urlopu) i codziennie z przyjemnością podawać coś nowego. Niektórzy na taki sezon "garowy (grillowy)" czekają całą zimę, żeby na wakacyjnych forach internetowych wypisywać, że tak na prawdę to obciach. No chyba, że to blokersi, którzy nigdy nie zasmakowali potraw z własnego rusztu.
GARY - CZYLI GARNKI, GOTOWANIE ITP. MOŻE TO GWARA Z MAŁOPOLSKI POZDRAWIAM
GRILL TO GRILL - JA TEŻ CZEKAM NA SEZON GRILOWY
ad 2. Coś mi tu się nie zgadza
WSZYSTKO JASNE ???
ad 3. Założę się, że na wakacyjny obiad przygotuję szybciej mój polski bigos, niż ty śniadanie z Polski
marcel232 napisał(a):Planowane na ten rok:
Valalta 14 dni x 130E (apartament VB) + jakies podatki = 1850E
Potem juz tekstylnie Baska Voda apartament w willa Verica 7 dni = 1530 E
do przejechania 4200km ze spalaniem 10l/100km benzyny 420litrow x 1,2 E, + winiety/autostrady/tunele = 650E ???
Zakupy przed wyjazdem 1000zeta
Wydatki tam licze z 5000zl (skutery wodne drogie sa ale warto)
Razem budzet na ten rok: do 25k zl.
marcel232 napisał(a):a tak sie jakos zapedzilismy w tym roku.
ja do konca nie wiedzialem czy uda sie w tym roku do cro pojechac i w basce tylko ten najwiekszy apartament mieli dostepny za okolo 220E/doba (75m2).
valalte mialem zarezerwowana 'w ciemno' juz w lutym, a potem doszlo jeszcze ze mozna by 'baska voda' odwiedzic
i tak kuna do kuny i sie nazbieralo.
Z napisał(a):Marcel poważnie aż tyle?,ja co roku jeżdżę w cztery osoby na trzy tygodnie,większość jedzenia w knajpach i myślałem że ja wydaję dużo około 13tys.
Z napisał(a):marcel232 napisał(a):Planowane na ten rok:
Wydatki tam licze z 5000zl (skutery wodne drogie sa ale warto)
Razem budzet na ten rok: do 25k zl.
kobrat napisał(a):Z napisał(a):...
ja wydaje okolo 6 k na miejscu w 2 tygodnie , i to bez szalenstw
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko