Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maniust
Koneser
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 03.10.2015 15:23

klerjeser napisał(a):a nie zaczynać dzień od zakupów w piekarni czy smażenia jajecznicy albo smarowania kanapek ;)
Na tym między innymi polega również urlop , bo dla mnie jest przyjemnością przejść się rano do Pekary promenadą gdzie szumi Jadran i czuć lawendę....usiąść na ławce i popatrzeć na more ......
W domu nie chodzę rano do piekarni , bo mi się po prostu nie chce.

Co do kosztów......

SingSing74 napisał(a):Nie ważne jest ile i gdzie się wyda. Istotne są wrażenia po urlopie. Jeśli się podobało i po przyjeździe snujemy kolejne wakacyjne plany, to znaczy że nasz (wasz) wybór był trafiony .

Pełna zgoda i tyle w temacie z mojej strony.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 03.10.2015 20:01

Lednice napisał(a):Ja myślę, że nic złego wchodzeniu do knajp nie ma 8)

Każdy odpoczywa, jak mu pasuje.

Nawet jak ktoś przygotowuje sam posiłki, to nie wyobrażam sobie, że nie kupuje dzieciom lodów ( sobie też ), nie pójdzie czasem na pizzę czy na piwo :wink:

Skoro tak myślisz to pewnie tak musi być :mrgreen:

Współczuję, widocznie nie masz zbyt wielkiej wyobraźni :mrgreen:
Nie chodzę do knajpy na piwo i nie kupuję sobie czy małżonce pizzy tudzież lodów (ona mnie też). :papa:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 03.10.2015 20:07

bluesman napisał(a):Nie chodzę do knajpy na piwo i nie kupuję sobie czy małżonce pizzy tudzież lodów (ona mnie też). :papa:

Ale tylko dlatego, że do bidonu ciężko wepchać... :mrgreen:

Bawią mnie te dyskusje, kto ma lepiej, bo je w knajpach, a kto gorzej, bo gotuje... :lol:
Albo odwrotnie.....nie wiem, pogubiłem się. :? :wink:
malina1959
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) malina1959 » 03.10.2015 22:03

anakin napisał(a):Bawią mnie te dyskusje, kto ma lepiej, bo je w knajpach, a kto gorzej, bo gotuje... :lol:

Zacznij czytać od początku :lool: :lool: :lool:
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 04.10.2015 20:47

malina1959 napisał(a):
anakin napisał(a):Bawią mnie te dyskusje, kto ma lepiej, bo je w knajpach, a kto gorzej, bo gotuje... :lol:

Zacznij czytać od początku :lool: :lool: :lool:

Kurczę, a może by tak nie jeść w CRO :?:
Podobno na figurę pomaga :idea:
Nie wiem, nie próbowałem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 04.10.2015 21:27

krutom napisał(a):Kurczę, a może by tak nie jeść w CRO :?:

18 kg schudłem przed Cro :) , 6 kg po Cro przytyłem :evil:
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 06.10.2015 14:42

A jak najbardziej.

Stachursky daje radę na energii z polskiego słońca, to w Chorwacji wystarczy położyć się na plaży i patrzeć jak bandzior rośnie. No chyba, że pada, to wtedy styknie zagryźć jakimś kartoflem i przeczekać :sm:

http://www.pudelek.pl/artykul/62117/sta ... loneczna/#
ogorek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ogorek » 08.11.2015 09:37

msfotoo napisał(a):Nas facet liczy 18 euro za dwie osoby ale to dlatego że jedziemy po sezonie :)

Czy faktycznie udało się po sezonie zmieścić w budżecie 1500 PLN za tydzień z przejazdem i pobytem ?
Samo paliwo (nawet przy oszczędnym i gazie) to gdzieś 800 PLN, kwatera prawie 600 przy kursie 4,3 (w zaokrągleniu lub kartą). Zostaje niecałe 200 PLN na jedzenie całodzienne (generalnie pobyt) przez 7 dni.
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 15.11.2015 09:46

maniust napisał(a):

18 kg schudłem przed Cro :) , 6 kg po Cro przytyłem :evil:

Suma sumarum opłacało się :D , ponad dyszkę zgubiłeś, dla mnie to chyba nieosiągalne, chociaż konieczne :|
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 20.11.2015 22:56

Ciekawe ile dzisiaj wazy ???
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.04.2016 14:59

Na wp.pl jest dzisiaj artykuł na temat Chorwacji i spodobał mi się jeden z komentarzy :

" Byłam w Chorwacji dwukrotnie. Dojazd własny. 1 raz - 10-dniowy pobyt na Hvarze i w Dubrovniku. Całość kosztowała mnie ok. 1300 zł. 2 raz - tygodniowy pobyt w okolicach Zadaru. Wydałam ok. 1100 zł. Wydatki bez alkoholu, ale z praktycznie codziennymi wizytami w restauracjach na obiady bądź kolacje. Szczerze polecam CRO :) "

Albo głupia albo nieszczęśliwa... :lol:
1100, 1300 zł przy codziennych wizytach w restauracji przy 10 dniach... :mrgreen:
Chyba zamawiała bułkę i musztardę... :D
paulr
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) paulr » 17.04.2016 15:37

Przy jednej osobie..130 zl za osobe.... Tylko bułka chyba niekoniecznie.. Inaczej z 4 osobową rodziną:-)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.04.2016 15:41

alechandro napisał(a):Na wp.pl jest dzisiaj artykuł na temat Chorwacji i spodobał mi się jeden z komentarzy :

" Byłam w Chorwacji dwukrotnie. Dojazd własny. 1 raz - 10-dniowy pobyt na Hvarze i w Dubrovniku. Całość kosztowała mnie ok. 1300 zł. 2 raz - tygodniowy pobyt w okolicach Zadaru. Wydałam ok. 1100 zł. Wydatki bez alkoholu, ale z praktycznie codziennymi wizytami w restauracjach na obiady bądź kolacje. Szczerze polecam CRO :) "

Albo głupia albo nieszczęśliwa... :lol:
1100, 1300 zł przy codziennych wizytach w restauracji przy 10 dniach... :mrgreen:
Chyba zamawiała bułkę i musztardę... :D

dobre, ja też takie wakacje poproszę :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.04.2016 16:29

"Mieszkanie dla 4 osób z 2 sypialniami w jednym z mniejszych nadmorskich kurortów wynajmiemy już od 34-35 euro za noc, czyli 242 euro za tydzień."

"Za tygodniowy pobyt w hotelu *** ze śniadaniami zapłacimy od 999 zł za tydzień za osobę. "

Z kwaterą da się tak tanio, ale po sezonie.
Co do hoteli, to to jak dzieci mają dużą zniżkę, to da się taniej :roll:
Ale też można spotkać bardzo drogi hotel ***

Artykuł tak trochę pisany na kolanie :roll:
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 18.04.2016 07:00

Ostatnio widziałem w jakimś portalu typu "groupon" wycieczkę do Cro za 499zł z przejazdem autokarem, 3 noclegami + całościowe wyżywienie + zwiedzanie. - Każdy zawsze może zaryzykować.

Zacznijmy od tego, że ludziom robiacym dobry pijar w komentarzach różne portale płacą całkiem niezłą kasę i da się z tego dobrze wyżyć i jak mi ten komentarz z postów wyżej mówi, że za 1300 był ktoś 10 dni i to jeszcze na wyspie i w Dubrovniku i jeszcze po knajpach się obracał, to poprawia mi to humor z rana, jak myslę że są naiwni co w to wierzą.

Mi od kilku lat sama wycieczka autem z LPG palącym 10-12l w zależności od ciężaru nogi - gdzie nie płacę za drogi w Polsce, Czechach i Słowenii nie spada poniżej 1tys pln. (przejeżdżam około 3000km).
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 408
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone