kobrat napisał(a):... hmm, a tak poza tym odnosze wrazenie, ze niektorzy ludzie tu na forum przescigaja sie w " kto mniej wydal ten lepszy " .....tylko po co
anakin napisał(a):Apartman - 14x50 ojro =2800 zeta
Pewnie kemping tańszy ( nie wiem, bo nie byłem), ale i tak nijak mi to nie wychodzi....
maniust napisał(a):anakin napisał(a):Apartman - 14x50 ojro =2800 zeta
Paliwo+ opłaty (dajmy na to na Pag, w obie strony) = ok.1300 zeta.....
Już mam 4.100 zł.
A reszta gdzie???
Też się dziwię , jak ludzie to robią , chociaż nie wiem jakbym się spinał i zacisnął dupę (ale czy to o to chodzi na urlopie na który się czeka cały rok) to 9 dni w Tucepi z dojazdem , bramkami , winietami , apartamentem i żarciem , wyszło mi 6.500,00 -. w tym roku we wrześniu przy wstępnej kalkulacji znając ceny. ....a w planie znów Dubrovnik , Brać , ŚV.Jure i Mostar , konoba , lody i browary.
kobrat napisał(a):na poczatku napisales MAX 4500 zl , teraz , ze niby 4560,47 , w tym , ze kemping pomylil sie na twoja korzysc na 230 zl , wczesniej nie pisales , ze pijecie wode z kranu .....no i faktycznie wrociliscie 1.08 i juz odrazu dostales rozliczenie z karty kredytowej ??? bingo autostrady w CRO omijaliscie rozumiem ???
moim zdaniem to jest zwykle wprowadzanie ludzi w blad bo ktos wezmie ze soba za malo kasy i bedzie musial pic wode z kranu i jesc 1 obiad na troje, a i tak mu niestarczy tych twoich 4500 zl
Ps. te kempingi to dla naturystow ???
kobrat napisał(a):... hmm, a tak poza tym odnosze wrazenie, ze niektorzy ludzie tu na forum przescigaja sie w " kto mniej wydal ten lepszy " .....tylko po co
Bocian napisał(a):Nie ważne kto ile wyda tylko co za to miał. I tu pojawiają się wielkie rozbieżności. ...
Krystof napisał(a):anakin napisał(a):Apartman - 14x50 ojro =2800 zeta
Pewnie kemping tańszy ( nie wiem, bo nie byłem), ale i tak nijak mi to nie wychodzi....
astra001 napisał(a):Ja jadę do Makarskiej we wrześniu na 2 tyg. Znalazłam apartament przy samej plaży za 30 E za noc
Jestem ciekawa ile wyniosą mnie wydatki na paliwo, winiety, jedzenie i pierdoły. Mam zamiar troszkę przyoszczędzić ale też nie będę jadła cały wyjazd jajecznicy Najgorsze jest to że jadą tylko dwie osoby, jak jedzie więcej to zazwyczaj taniej wychodzi
dids76 napisał(a):Ja się nie bawię w "kto mniej wydał ten lepszy". Po prostu wiem jaki mam budżet i jakie są koszty stałe (czyli noclegi i dojazd), kosztów stałych w tym roku wyszło ok 2800zł. Resztę budżetu poszło na wydatki, koszty stałe były by większe mniej bym wydał na "pierdoły". Fakt, mam tanie apartmany i bliżej nad Jadran niż np maniust, ale też omijam część płatnych dróg co by przyoszczędzić.
AdamBeata napisał(a):
Weź mi podmień te koszty stałe ze swoimi bo moje nijak nawet zbliżone nie wychodzą
Za mieszkanie 15 x60E = 900E
Autostrady chorwackie około 700kun (z przyczepą)
Winiety na Austrię prawie 20E
Cz i Slo omijam.
Paliwo około 1000zł (LPG) (jakieś 3,5tyś km razem z jeżdżeniem na miejscu)
Wyszło ponad 1250E bezwzględnego stałego.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko