piotrulex napisał(a):kobrat napisał(a):piotrulex napisał(a):17.07.-31.07.
W drodze do cro jazda nocą wiec jedna nocka odpada, na powrocie kolejna u rodziny w Katowicach
Na miejscu 7 dni camp Bunculuka i 5 dni camp Ulika - to nie są tanie campingi
2 osoby dorosłe, dziecko za około 50% i auto, na Bunculuce prąd czy wifi w cenie
Zakupy za około 2 stówy w PL wliczone w wydatki jak i każda najdrobniejsza złotówka
Trasa gdzie sie dało to autostradami po za w jedną stronę MLP - okazało sie to również i tym razem oszczędnością czau
Było kilka pizz, mule, lignje z zaru, cevapcici; lody, napoje i owoce oporowo (no ale arbuz to raptem 2kn, nektrarynki 7 bo kupowane w Konzum, na campie arbuz było za 12kn). Nikt nie biedował, było piwkowanie raczej codziennie ale bardziej dla smaka niz szumu w głowie
Auto tym razem 6,0l ON na setkę, przejechane 2850km
Patrząc na konto i licząc to co niepłaciłem a przeciętny człek by płacił to wszystko wyszło maks 4500zł
W bankomacie wypłacając 1000kn byłem raz i to wystarczyło na pierdoły, cała reszta tylko i wyłącznie karta
w portfelu miałem z 40 euro co poszło na winiety 2x8,90(A) i 1x15(SLO)
Nikt z nas nie głodował a opalenizna godna pozazdroszczenia
No i z racji, że wydatki do zaakceptowania najbliższy weekend również spedzamy opalac się nad morzem, tym razem PL
Hmm cos tu sie nie zgadza
Kempingi 7 x 230 = 1610 zl, 5 x 195= 975 , 40 Euro = 166 zl , zakupy w pl 200 zl , 1000 kuna= 570 zl , paliwo 2850 km, 6 na 100 = 171 litrow srednio po 1,2 Euro = 852 zl , czyli juz masz 4373 zl!!!!! wiec sciema niesamowita "Było kilka pizz, mule, lignje z zaru, cevapcici; lody, napoje i owoce oporowo " czyli 4 x pizza 40 kuna/ szt 160 kuna, mule 80 , lingije 60 , cevapci 50 = 350 kuna( bez napojow i jedliscie we troje ), teraz dziennie : lody galka 8 kuna ( do oporu to po 2 galki na osobe) 48 kuna, napoje 30 kuna jak nic , arbuz 2 kuna kilo / 5 kilo to malo dziennie na 3 osoby) 10 kuna , nektarynki 7 kuna , piwo ?????? = 1300 kuna bez piwa i jedzenia, a gdzie pamiatki i te pierdoly ??????
Widzę, że masz dużo czasu
Na fakturze z Bunculuki z jakiegoś powodu mam policzone 6 nocy zamiast 7, nasi znajomi 3 zamiast 4 - nie protestowaliśmy
Paliwo w PL tankowałem na powrocie po 4,44PLN więc mniej niż 1,2E
Pizza między 35 a 50kn, mule 60, gałka 7kn i młoda jadła z 2 razy po gałce, my jakoś wielkimi fanami nie jesteśmy. Pizze w sumie wciagnęliśmy z 4, mule, cevapcici i lignje w sumie po 1 sztuce
Arbuz kosztował 1,99kn, ile go zjesz aby dać radę wstać na nogi? 5 kilo?
Napoje 30kn? Sztuka czy za komplet na 3 osoby? Młoda brała w sklepach jakieś napoje słodkie, my pijamy wodę mineralną, bezsmakową i niegazowaną - moze Cię to rozbawi ale na campie pod namiotem mamy krany z takową zdatną do picia, malo gdzie jest taka smaczna a tu na dodatek jeszcze super zimna
Mi zeszły wszystkie płatności i wczoraj skrupulatnie doliczyłem się
4568,47zł
Jak ktoś ma kaprys niech myśli, pisze że ściema, ja w tym nic nadzwyczajnego nie widzę
Będąc enty raz w cro jakoś wielkich pamiątek i innych pierdół nie przywozimy, tym razem główka kapusty kiszonej za około 10kn, 4 x 2l radlery po 13,99 i 2 sześciopaki Karlovacko i Ozujsko może po 45kn każdy
Nie przesiadywaliśmy w knajpach, nie pływaliśmy skuterem, nie byliśmy w żadnym parku czy muzeum, nie było fish pikniku ale my nie po to jeździmy na wakacje
Jeździmy aby poleżeć na plaży i się opalić - to póki co jest bez dodatkowej opłaty
na poczatku napisales MAX 4500 zl , teraz , ze niby 4560,47 , w tym , ze kemping pomylil sie na twoja korzysc na 230 zl , wczesniej nie pisales , ze pijecie wode z kranu .....no i faktycznie wrociliscie 1.08 i juz odrazu dostales rozliczenie z karty kredytowej ??? bingo autostrady w CRO omijaliscie rozumiem ???
moim zdaniem to jest zwykle wprowadzanie ludzi w blad bo ktos wezmie ze soba za malo kasy i bedzie musial pic wode z kranu i jesc 1 obiad na troje, a i tak mu niestarczy tych twoich 4500 zl
Ps. te kempingi to dla naturystow ???