Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kobrat
Cromaniak
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 05.08.2015 08:10

piotrulex napisał(a):
kobrat napisał(a):
piotrulex napisał(a):17.07.-31.07.

W drodze do cro jazda nocą wiec jedna nocka odpada, na powrocie kolejna u rodziny w Katowicach

Na miejscu 7 dni camp Bunculuka i 5 dni camp Ulika - to nie są tanie campingi

2 osoby dorosłe, dziecko za około 50% i auto, na Bunculuce prąd czy wifi w cenie

Zakupy za około 2 stówy w PL wliczone w wydatki jak i każda najdrobniejsza złotówka

Trasa gdzie sie dało to autostradami po za w jedną stronę MLP - okazało sie to również i tym razem oszczędnością czau

Było kilka pizz, mule, lignje z zaru, cevapcici; lody, napoje i owoce oporowo (no ale arbuz to raptem 2kn, nektrarynki 7 bo kupowane w Konzum, na campie arbuz było za 12kn). Nikt nie biedował, było piwkowanie raczej codziennie ale bardziej dla smaka niz szumu w głowie

Auto tym razem 6,0l ON na setkę, przejechane 2850km

Patrząc na konto i licząc to co niepłaciłem a przeciętny człek by płacił to wszystko wyszło maks 4500zł

W bankomacie wypłacając 1000kn byłem raz i to wystarczyło na pierdoły, cała reszta tylko i wyłącznie karta

w portfelu miałem z 40 euro co poszło na winiety 2x8,90(A) i 1x15(SLO)

Nikt z nas nie głodował a opalenizna godna pozazdroszczenia :)

No i z racji, że wydatki do zaakceptowania najbliższy weekend również spedzamy opalac się nad morzem, tym razem PL :)

Hmm cos tu sie nie zgadza :roll:

Kempingi 7 x 230 = 1610 zl, 5 x 195= 975 , 40 Euro = 166 zl , zakupy w pl 200 zl , 1000 kuna= 570 zl , paliwo 2850 km, 6 na 100 = 171 litrow srednio po 1,2 Euro = 852 zl , czyli juz masz 4373 zl!!!!! wiec sciema niesamowita "Było kilka pizz, mule, lignje z zaru, cevapcici; lody, napoje i owoce oporowo " czyli 4 x pizza 40 kuna/ szt 160 kuna, mule 80 , lingije 60 , cevapci 50 = 350 kuna( bez napojow i jedliscie we troje ), teraz dziennie : lody galka 8 kuna ( do oporu to po 2 galki na osobe) 48 kuna, napoje 30 kuna jak nic , arbuz 2 kuna kilo / 5 kilo to malo dziennie na 3 osoby) 10 kuna , nektarynki 7 kuna , piwo ?????? = 1300 kuna bez piwa i jedzenia, a gdzie pamiatki i te pierdoly ?????? :roll: :boss: :papa:

Widzę, że masz dużo czasu

Na fakturze z Bunculuki z jakiegoś powodu mam policzone 6 nocy zamiast 7, nasi znajomi 3 zamiast 4 - nie protestowaliśmy

Paliwo w PL tankowałem na powrocie po 4,44PLN więc mniej niż 1,2E

Pizza między 35 a 50kn, mule 60, gałka 7kn i młoda jadła z 2 razy po gałce, my jakoś wielkimi fanami nie jesteśmy. Pizze w sumie wciagnęliśmy z 4, mule, cevapcici i lignje w sumie po 1 sztuce

Arbuz kosztował 1,99kn, ile go zjesz aby dać radę wstać na nogi? 5 kilo? :wink:

Napoje 30kn? Sztuka czy za komplet na 3 osoby? Młoda brała w sklepach jakieś napoje słodkie, my pijamy wodę mineralną, bezsmakową i niegazowaną - moze Cię to rozbawi ale na campie pod namiotem mamy krany z takową zdatną do picia, malo gdzie jest taka smaczna a tu na dodatek jeszcze super zimna :)

Mi zeszły wszystkie płatności i wczoraj skrupulatnie doliczyłem się

4568,47zł

Jak ktoś ma kaprys niech myśli, pisze że ściema, ja w tym nic nadzwyczajnego nie widzę

Będąc enty raz w cro jakoś wielkich pamiątek i innych pierdół nie przywozimy, tym razem główka kapusty kiszonej za około 10kn, 4 x 2l radlery po 13,99 i 2 sześciopaki Karlovacko i Ozujsko może po 45kn każdy

Nie przesiadywaliśmy w knajpach, nie pływaliśmy skuterem, nie byliśmy w żadnym parku czy muzeum, nie było fish pikniku ale my nie po to jeździmy na wakacje

Jeździmy aby poleżeć na plaży i się opalić - to póki co jest bez dodatkowej opłaty :)

:papa:

na poczatku napisales MAX 4500 zl , teraz , ze niby 4560,47 , w tym , ze kemping pomylil sie na twoja korzysc na 230 zl :roll: , wczesniej nie pisales , ze pijecie wode z kranu :mrgreen: .....no i faktycznie wrociliscie 1.08 i juz odrazu dostales rozliczenie z karty kredytowej ??? bingo :boss: autostrady w CRO omijaliscie rozumiem ???
moim zdaniem to jest zwykle wprowadzanie ludzi w blad :boss: bo ktos wezmie ze soba za malo kasy i bedzie musial pic wode z kranu i jesc 1 obiad na troje, a i tak mu niestarczy tych twoich 4500 zl :idea: :oczko_usmiech: :oczko_usmiech: :papa:
Ps. te kempingi to dla naturystow ???
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.08.2015 08:45

kobrat napisał(a):
piotrulex napisał(a):
kobrat napisał(a):

Jeździmy aby poleżeć na plaży i się opalić - to póki co jest bez dodatkowej opłaty :)

na poczatku napisales MAX 4500 zl , teraz , ze niby 4560,47 , w tym , ze kemping pomylil sie na twoja korzysc na 230 zl :roll: , wczesniej nie pisales , ze pijecie wode z kranu :mrgreen: .....no i faktycznie wrociliscie 1.08 i juz odrazu dostales rozliczenie z karty kredytowej ??? bingo :boss: autostrady w CRO omijaliscie rozumiem ???
moim zdaniem to jest zwykle wprowadzanie ludzi w blad :boss: bo ktos wezmie ze soba za malo kasy i bedzie musial pic wode z kranu i jesc 1 obiad na troje, a i tak mu niestarczy tych twoich 4500 zl :idea: :oczko_usmiech: :oczko_usmiech: :papa:

kobrat! znam rodzinkę trzy osobową która była na początku lipca 10 dni w Sveti Juraj i cały koszt wyjazdu to ok 4500 pln :P
ok 1300pln dojazd (bez winiety, Słowenia)
ok 2000pln (47 euro doba)
ok 1200pln wydane na miejscu

można, można :P

Ps. Kolega powiedział że w przyszłym roku będzie chciał się w 4K zamknąć :wink:
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 05.08.2015 09:04

JackDaniels;) napisał(a):
kobrat napisał(a):
piotrulex napisał(a):
kobrat napisał(a):

kobrat! znam rodzinkę trzy osobową która była na początku lipca 10 dni w Sveti Juraj i cały koszt wyjazdu to ok 4500 pln :P

to ja napisze , ze w 4 osoby wydalem na 2 tygodnie 2000 zl , mozna , mozna ( ale to, ze bede pil wode z kranu, jadl codziennie zupki kuksu i , ze bede spal na lawce, dojade stopem ....itd ----- tego juz nie napisze :mrgreen: ) Ktos kto wejdzie tu 1 raz poczyta, no i pojedzie , a potem zdziewienie !!! Kolega powyzej tak to opisal, jakby mial prawie all in 12 dni ( lody , napoje, owoce do oporu ) drogie kempingi, pare razy w restauracji... i rozne pierdoly za MAX 4500 zl ...... a potem , ze woda to z kranu itd ... z ta zimnoscia wody z kranu to bym sie niezgodzil , no chyba , ze kempingowi chlopcy donosili lod gratis :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.08.2015 09:33

kobrat napisał(a):
JackDaniels;) napisał(a):kobrat! znam rodzinkę trzy osobową która była na początku lipca 10 dni w Sveti Juraj i cały koszt wyjazdu to ok 4500 pln :P

to ja napisze , ze w 4 osoby wydalem na 2 tygodnie 2000 zl , mozna , mozna ( ale to, ze bede pil wode z kranu, jadl codziennie zupki kuksu i , ze bede spal na lawce, dojade stopem ....itd ----- tego juz nie napisze :mrgreen: ) Ktos kto wejdzie tu 1 raz poczyta, no i pojedzie , a potem zdziewienie !!! Kolega powyzej tak to opisal, jakby mial prawie all in 12 dni ( lody , napoje, owoce do oporu ) drogie kempingi, pare razy w restauracji... i rozne pierdoly za MAX 4500 zl ...... a potem , ze woda to z kranu itd ... z ta zimnoscia wody z kranu to bym sie niezgodzil , no chyba , ze kempingowi chlopcy donosili lod gratis :mrgreen:

To ja tak szybciutko w skrócie :P

Nigdzie nie jeździli, nic nie zwiedzali, po knajpach się nie włóczyli, w sklepie kupowali najpotrzebniejsze artykuły spożywcze (lody, owoce, słodycze dla dzieciaka) na co wydali ok 1200pln.
Alkoholu nie piją, fajek nie palą :P
Jedzenie zabrali z domu na 10 dni :P wodę i napoje kupowali i pili ze sklepu nie z kranu :wink:

Podziwiam takich ludzi i mam WIELKI SZACUNEK do nich że potrafią zorganizować sobie wymarzone wakacje w Chorwacji za 4,5K :P gdzie nie jeden z nas płaci ok 4K za sam apartament.

Można, można :papa:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 05.08.2015 09:57

Apartman - 14x50 ojro =2800 zeta
Paliwo+ opłaty (dajmy na to na Pag, w obie strony) = ok.1300 zeta.....
Już mam 4.100 zł.
A reszta gdzie??? 8O

Więc ja naprawdę nie wiem jak Wy to robicie za 4.500..... :roll:

Pewnie kemping tańszy ( nie wiem, bo nie byłem), ale i tak nijak mi to nie wychodzi.... :?
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 05.08.2015 10:02

anakin napisał(a):Apartman - 14x50 ojro =2800 zeta
Już mam 4.100 zł.
A reszta gdzie??? 8O

Pewnie kemping tańszy ( nie wiem, bo nie byłem), ale i tak nijak mi to nie wychodzi.... :?

Bo mosz drogie apartmany i jeździsz po drogich drogach :oczko_usmiech: :mrgreen:
Apartman 15x24ojro = 145zeta
Paliwo + opłaty (z promem na Brač) = ok 1360zeta
Mam dopiero 2800zł
A reszta dobiła do 4500zł :oczko_usmiech: :mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 05.08.2015 10:08

No, dla 4 osób apartmana za 24 ojro nie wyhaczę, choćbym się przegiął w pół... :roll:
Więc jeżeli te wyliczenia (4 i pól klocka) są dla osób dwóch, może i by się udało... :?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.08.2015 10:09

Już mam 4.100 zł.
A reszta gdzie??? 8O

Apartaman 450 ojro 1850pln
Paliwo+ opłaty ok 1300 zeta
Już mamy 3,150 zł

ok 1400 zostaje na wydatki :P

a reszta jak wyżej napisałem :wink:

o swoich wydatkach urlopowych nie piszę, bo zaraz by tu po mnie pojechali :oczko_usmiech:
Ostatnio edytowano 05.08.2015 10:13 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 05.08.2015 10:12

anakin napisał(a):No, dla 4 osób apartmana za 24 ojro nie wyhaczę, choćbym się przegiął w pół... :roll:
Więc jeżeli te wyliczenia (4 i pól klocka) są dla osób dwóch, może i by się udało... :?

My jeździmy w 2+1 i te 1 jest coraz większe, tak że ten apartman już zaczyna się ciasny robić :?
Ale chyba na przyszły rok jeszcze się zmieścimy :oczko_usmiech: :mrgreen:

No i ja zawsze jadę przełom czerwca/lipca lub sierpnia/września, więc zawsze trochę taniej :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 05.08.2015 10:16

W sezonie, 2+2, ja tego zrobić nie umiem. :?

Przed i po nim i w mniejszym zestawie osobowym pewnie można się zmieścić w tej kwocie...
Tym bardziej, że macie to sprawdzone, więc dyskutować tu nie ma z czym. :mrgreen:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 05.08.2015 10:44

Już mam 4.100 zł.
A reszta gdzie??? 8O

Też się dziwię , jak ludzie to robią , chociaż nie wiem jakbym się spinał i zacisnął dupę (ale czy to o to chodzi na urlopie na który się czeka cały rok) to 9 dni w Tucepi z dojazdem , bramkami , winietami , apartamentem i żarciem , wyszło mi 6.500,00 -. w tym roku we wrześniu przy wstępnej kalkulacji znając ceny. :roll: ....a w planie znów Dubrovnik , Brać , ŚV.Jure i Mostar , konoba , lody i browary.
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 05.08.2015 10:56

Kolega piotrulex nie zachęca nikogo, aby brał tylko 4.500 pln ze sobą.
On tylko przedstawia suche fakty i wyliczenia. Tyle mu wyszło i już.
Taki ma styl spędzania urlopu i fertig.
Nie ma powodu, aby mu nie wierzyć.
Jeśli ktoś napisze, że wydał 100.000 w miesiąc, to co?
Zamknąć Chorwację i forum, bo nikt tam już nie pojedzie, bo za drogo?
Czemu tak zaglądacie komuś w portfel, konto, szklanki z napojami?
Był i tyle wydał. Iksiński był i wydał inną sumę. Ja byłem w zeszłym roku i się miło zdziwiłem, że wydałem mniej, niż przewidywałem po lekturze forum.
Wyluzujcie, panowie.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 05.08.2015 11:04

Widzisz tu kogoś nie wyluzowanego?
Przedstawiłem tylko swój punkt widzenia i swoje wyliczenia (podobnie jak inni) i nie neguję w żaden sposób indywidualnych kosztów kogokolwiek w tym temacie.
Z tym zaglądaniem w portfel też Cię deczko poniosło....
Mnie to serdecznie ryba czy ktoś wydaje 4, 6 czy 12 tysi...
Porównałem kwotę gościa do swojego przypadku i powiedziałem, że ja się w takiej kwocie nie zmieszczę.
Mogłem?
Dziękuję.
as39
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) as39 » 05.08.2015 11:11

Ja w ubiegłym roku (2 os.) w sumie wydaliśmy około 2,5 - 3 tys. Jechaliśmy z drugą parą, więc koszty podróży się rozłożyły na 2, apartament wspólny (4+2) więc po 25 euro na parę, jedzenia zabraliśmy trochę z PL (wliczone do kosztów całych wczasów), część na miejscu w Konzumach + mała część w konobach. Raczej nie oszczędzaliśmy na zasadzie "tego nie bo drogie", ale też bez szaleństw..
Myslę, że każdy wydaje tyle na ile go stać i wszystko zależy od atrakcji jakie wybiera, apartamentów, autostrad, ale też od codziennych przyzwyczajeń.. czy wybiera mleko za 3 zł czy to za 1,99 zł
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 05.08.2015 11:44

boboo napisał(a):Kolega piotrulex nie zachęca nikogo, aby brał tylko 4.500 pln ze sobą.
On tylko przedstawia suche fakty i wyliczenia. Tyle mu wyszło i już.
Taki ma styl spędzania urlopu i fertig.
Nie ma powodu, aby mu nie wierzyć.
Jeśli ktoś napisze, że wydał 100.000 w miesiąc, to co?
Zamknąć Chorwację i forum, bo nikt tam już nie pojedzie, bo za drogo?
Czemu tak zaglądacie komuś w portfel, konto, szklanki z napojami?
Był i tyle wydał. Iksiński był i wydał inną sumę. Ja byłem w zeszłym roku i się miło zdziwiłem, że wydałem mniej, niż przewidywałem po lekturze forum.
Wyluzujcie, panowie.

no wlasnie chodzi o to , ze mu nie wyszlo :idea: nie odezwalbym sie gdyby nie napisal tego wyliczenia ( z kosmosu ) ... a no i wyliczylem jego paliwo + winiety na poziomie nie wiekszym niz 1000 zl. Nijak sie to ma do prawdziwego wyliczenia :!:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 402
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone