kobrat napisał(a):piotrulex napisał(a):17.07.-31.07.
W drodze do cro jazda nocą wiec jedna nocka odpada, na powrocie kolejna u rodziny w Katowicach
Na miejscu 7 dni camp Bunculuka i 5 dni camp Ulika - to nie są tanie campingi
2 osoby dorosłe, dziecko za około 50% i auto, na Bunculuce prąd czy wifi w cenie
Zakupy za około 2 stówy w PL wliczone w wydatki jak i każda najdrobniejsza złotówka
Trasa gdzie sie dało to autostradami po za w jedną stronę MLP - okazało sie to również i tym razem oszczędnością czau
Było kilka pizz, mule, lignje z zaru, cevapcici; lody, napoje i owoce oporowo (no ale arbuz to raptem 2kn, nektrarynki 7 bo kupowane w Konzum, na campie arbuz było za 12kn). Nikt nie biedował, było piwkowanie raczej codziennie ale bardziej dla smaka niz szumu w głowie
Auto tym razem 6,0l ON na setkę, przejechane 2850km
Patrząc na konto i licząc to co niepłaciłem a przeciętny człek by płacił to wszystko wyszło
maks 4500złW bankomacie wypłacając 1000kn byłem raz i to wystarczyło na pierdoły, cała reszta tylko i wyłącznie karta
w portfelu miałem z 40 euro co poszło na winiety 2x8,90(A) i 1x15(SLO)
Nikt z nas nie głodował a opalenizna godna pozazdroszczenia
No i z racji, że wydatki do zaakceptowania najbliższy weekend również spedzamy opalac się nad morzem, tym razem PL
Hmm cos tu sie nie zgadza
Kempingi 7 x 230 = 1610 zl, 5 x 195= 975 , 40 Euro = 166 zl , zakupy w pl 200 zl , 1000 kuna= 570 zl , paliwo 2850 km, 6 na 100 = 171 litrow srednio po 1,2 Euro = 852 zl , czyli juz masz 4373 zl!!!!! wiec sciema niesamowita "Było kilka pizz, mule, lignje z zaru, cevapcici; lody, napoje i owoce oporowo " czyli 4 x pizza 40 kuna/ szt 160 kuna, mule 80 , lingije 60 , cevapci 50 = 350 kuna( bez napojow i jedliscie we troje ), teraz dziennie : lody galka 8 kuna ( do oporu to po 2 galki na osobe) 48 kuna, napoje 30 kuna jak nic , arbuz 2 kuna kilo / 5 kilo to malo dziennie na 3 osoby) 10 kuna , nektarynki 7 kuna , piwo ?????? = 1300 kuna bez piwa i jedzenia, a gdzie pamiatki i te pierdoly ??????
Widzę, że masz dużo czasu
Na fakturze z Bunculuki z jakiegoś powodu mam policzone 6 nocy zamiast 7, nasi znajomi 3 zamiast 4 - nie protestowaliśmy (więc tu z 230zł mniej)
Na Ulice na fakturze nie mamy policzonego naszego 9-letniego dziecka - nie protestowaliśmy, koszt campu podałem doliczałem te brakujące może z 5E (to ze 100zł nie doliczone)
Paliwo w PL tankowałem na powrocie po 4,44PLN więc mniej niż 1,2E
Pizza między 35 a 50kn, mule 60, gałka 7kn i młoda jadła z 2 razy po gałce, my jakoś wielkimi fanami nie jesteśmy. Pizze w sumie wciagnęliśmy z 4, mule, cevapcici i lignje w sumie po 1 sztuce
Arbuz kosztował 1,99kn, ile go zjesz aby dać radę wstać na nogi? 5 kilo?
Napoje 30kn? Sztuka czy za komplet na 3 osoby? Młoda brała w sklepach jakieś napoje słodkie, my pijamy wodę mineralną, bezsmakową i niegazowaną - moze Cię to rozbawi ale na campie pod namiotem mamy krany z takową zdatną do picia, malo gdzie jest taka smaczna a tu na dodatek jeszcze super zimna
Mi zeszły wszystkie płatności i wczoraj skrupulatnie doliczyłem się
4568,47złJak ktoś ma kaprys niech myśli, pisze że ściema, ja w tym nic nadzwyczajnego nie widzę
Będąc enty raz w cro jakoś wielkich pamiątek i innych pierdół nie przywozimy, tym razem główka kapusty kiszonej za około 10kn, 4 x 2l radlery po 13,99 i 2 sześciopaki Karlovacko i Ozujsko może po 45kn każdy
Doliczone zakupy w Billa Mikulov za 93,91zł były totalnie zbędne ale jak tu trochę dobrego i taniego piwa nie kupić
Nie przesiadywaliśmy w knajpach, nie pływaliśmy skuterem, nie byliśmy w żadnym parku czy muzeum, nie było fish pikniku ale my nie po to jeździmy na wakacje
Pewnie poprostu mało wymagający jesteśmy, my to tacy prości ludzie ze wsi ...
Mamy zasadę aby podczas urlopu w cro nie wydać więcej ile za ten czas zarabiamy - w tym roku też się to udało
Jeździmy aby poleżeć na plaży i się opalić - to póki co jest bez dodatkowej opłaty