Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
astra001
Podróżnik
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) astra001 » 27.07.2015 14:18

Bardzo jestem ciekawa ile mnie wyniesie cała "impreza" łącznie z kwaterami, paliwem, winietami, jedzeniem. Jadę na 14 dni, jak tak czytam to chyba będzie drożej niż myślałam.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 27.07.2015 14:47

To forum całkowicie zaspokoi Twoją ciekawość w każdym aspekcie, który Cie interesuje. :mrgreen:
piotrekbeti
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrekbeti » 27.07.2015 19:52

astra, na 14 dni plus dojazd to trzeba realnie liczyć 2000, ale Euro. za 2+2. Osobiście widziałem w tym roku jak pojechano po minimalnych kosztach, 580E 2440pln, apartman 2+3, 540pln winiety i bramki w Cro, Do tego wymienili 150E w banku i mieli 1000kun z kantoru. Plus z 400zeta zapasy z Biedronki. Plus 215litrów paliwa po 5,0średnio bo diesel. Zmieścili się w 5500 za 14 dni,3000km przejechane. Ale nawet 16,20pln za autostradę było dla nich za drogo i dymali 3h lokalnymi. Zero Karlovacko , na zwiedzaniu parówki z Bidy i bułki po 0,7kuny z marketu.2 tygodnie tak. Szczerze, wolę sobie odmówić czegoś, w domu, cały rok praca ,ale urlop w Chorwacji możesz np. mieć raz w życiu. Można pojechać za 4000pln ale w dwie osoby po sezonie, lub płacąc za Apartman za dwie pary po połowie. I dzieląc koszty dojazdu
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.07.2015 20:29

piotrekbeti napisał(a):astra, na 14 dni plus dojazd to trzeba realnie liczyć 2000, ale Euro. za 2+2.

Dobrze prawisz :!: 8)

Grecja all inclusive kosztuje łącznie 4000, też euro :roll:
kobrat
Cromaniak
Re: Koszt urlopu w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 27.07.2015 20:42

micz43 napisał(a):Chorwacja stałą się niestety za droga. W tym roku koszt kwatery, do której jeździłem poszybował do 180 euro!!! za dobę. Dwa lata temu było około 100 euro. Efekt kwatera stoi pusta mimo 15% upustu jaki dał właściciel. Lata temu kwatera była po 10 euro za osobę co dawało 30-40 euro/ dobę. Podrożało wszystko , jedzenie, dojazd, autostrady itp itd. Właśnie wróciliśmy z Grecji, gdzie za 8 tys spędziliśmy wspaniały 2 tygodniowy urlop w hotelu 3 gwiazdkowym z opcją all i dolot samolotem 2 godziny 20 minut. Chorwacja po obecnych kosztach wyszłaby zdecydowanie drożej. Wiem ,że napiszecie ,że są kwatery tańsze,żeby poszukać gdzie indziej itp itd. Ale i i tak Chorwacja będzie za droga w porównaniu z hotelami w Grecji , gdzie nie muszę martwić się o jedzenia o męczący dojazd. Żal , ale takie są fakty.

te 180 Euro to chyba na 10 osob ??? :mrgreen: szczerze nie spotkalem sie z taka cena za apartman na 3,4 osoby jak dlugo jezdze do Cro . Ciezko taki znalezc nawet na stronach dla obywateli DE ( 60 -45 Euro /os ) . Moze z wyzywieniem i basenem ??? Ceny autostrad ... mysle , ze w CRO akurat chyba niezdrozaly od 2010 roku ( chyba , ze ktos jedzie dalej , na nowo otwarte odcinki :mrgreen: no i wychodzi drozej :mrgreen: ) Jesli chodzi o paliwo DIESEL to tak tanio jak w tym roku to juz dawno nie bylo :mrgreen: .
Jesli chodzi o jedzenie to wiem , ze jak CRO weszla do UNI to w sklepach potanialo ( Napoje, nabial, owoce itp np. Fanta 2l - 2010 rok Studenac 19 Kuna --- teraz 11.99 kuna lub na promocji 8.99 kuna)

HOTELE W GRECJI *** nic nie warte , syf , kila i mogila . Wczasy 14 dni ( patrz 12 dni - wylot 1 dnia wieczorem, a powrot o 6.00 rano ostatniego dnia ) Szczerze bylem raz w *** w Grecji (mowilem , ze 2 tygodnie - a bylo 13 dni - patrz 11 :) :roll: ) , dostajesz pokoik ze sie nie mozna obrocic , nijak sie to ma do APARTAMENTU w CRO , a na dodatek jestes zmuszony do spozywania posilkow narzuconych przez hotel!!! no i jak Ci nie smakuje to na miasto . Jedziesz na wycieczke ... przepada jedzenie w Hotelu :x . Do morza kilometr, lezaki, parasole na plazy po 6 Euro i prawie wszyscy siedza na basenie popijajac ich niedobre drinki i piwa ( markowe alkohole nie sa w All In )
PS. to ja juz wole po swojemu, jak kolega napisal "meczyc" sie w CRO :D
maniust
Koneser
Re: Koszt urlopu w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 27.07.2015 21:08

kobrat napisał(a):HOTELE W GRECJI *** nic nie warte , syf , kila i mogila . Wczasy 14 dni ( patrz 12 dni - wylot 1 dnia wieczorem, a powrot o 6.00 rano ostatniego dnia ) Szczerze bylem raz w *** w Grecji (mowilem , ze 2 tygodnie - a bylo 13 dni - patrz 11 :) :roll: ) , dostajesz pokoik ze sie nie mozna obrocic , nijak sie to ma do APARTAMENTU w CRO , a na dodatek jestes zmuszony do spozywania posilkow narzuconych przez hotel!!! no i jak Ci nie smakuje to na miasto . Jedziesz na wycieczke ... przepada jedzenie w Hotelu :x . Do morza kilometr, lezaki, parasole na plazy po 6 Euro i prawie wszyscy siedza na basenie popijajac ich niedobre drinki i piwa ( markowe alkohole nie sa w All In )
PS. to ja juz wole po swojemu, jak kolega napisal "meczyc" sie w CRO :D

Z jednym się zgadzam , z drugim nie.
Byłem w zeszłym roku na Zakynthosie , w hotelu 3+ All , hotel ogólnie czysto i ładnie , ale Grecy to są syfiarze.
Takiego syfu i brudu .......przy domu jakieś stare klamoty , kupy złomu itp. to nie widziałem w żadnej miejscowości w Cro.
Plaża hotelowa , to jakaś porażka , kilometr , rozpieprzone i połamane leżaki .....fakt gratis , na których się nie dało leżeć , obok bar gdzie jak kupiłeś Mytosa , to mogłeś się położyć na eleganckim leżaczku.
All hotelowe , no cóż smaczne ale po paru dniach miałem już dość tego żarcia , typowo hotelowe na masówkę , picie All nie do picia , ichnia wóda anyżowa to syf jakich mało , browar w kubku 0,3 i co chwilę trza było zapieprzać po następny.
Coś zobaczyć trza płacić za fakultety.

Teraz plusy , ogólnie wyspa przepiękna , plaże cud miód i woda , ale trzeba na nie jeździć , więc przepada ALL hotelowe , chcąc się napić piwa , kupowaliśmy Mytosa wtenczas w sklepach.

Zatoki i na wyspie zrobiły na nas niesamowite wrażenie , pięknie .
Wynajęcie fury to śmiech na sali........ taka tanizna.

Ogólnie podsumowując , byłem raz w zyciu na All i nigdy się już na to wybiorę , leżenie dupą na ALL to nie dla mnie taki sposób spędzania czasu.
Chociaż nie mówię Grecji nie , to wolę się tłuc 1800 km w jedną stronę do Cro , czysto przede wszystkim , taniej i wolę smakować Rakiję !
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 28.07.2015 10:59

Nie chodzi tutaj o wyższość olka nad organizowanymi samemu objazdowym wczasom z Cro.
Ja też czasami lubie Egipskie wylegiwanie się i picie do oporu czego popadnie z barku.
Doceniam przepiękne rafy koralowe, itp. rzeczy.
Ale nie o to chodzi tutaj w "kłótni" póki co jednostronnej z miczem.
Chodzi o to, że nieco niedoszacował urlopu w Grecji, a mocno nadcenił ten w Chorwacji próbując zmanipulować nieco nasze opinie.
Olek w Grecji NIGDY nie będzie tańszy od normalnych wczasów organizowanych samemu w Chorwacji.
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 28.07.2015 11:27

kaeres napisał(a):Chodzi o to, że nieco niedoszacował urlopu w Grecji, a mocno nadcenił ten w Chorwacji próbując zmanipulować nieco nasze opinie.

Podobnie jak kobrat ostro przekoloryzował wczasy w hotelu *** w Grecji.
Taki to już urok wszelkiego rodzaju porównań z kategorii o wyższości Bożego Narodzenia nad świętami Wielkiejnocy.
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 28.07.2015 12:07

marze_na napisał(a):
kaeres napisał(a):Chodzi o to, że nieco niedoszacował urlopu w Grecji, a mocno nadcenił ten w Chorwacji próbując zmanipulować nieco nasze opinie.

Podobnie jak kobrat ostro przekoloryzował wczasy w hotelu *** w Grecji.
Taki to już urok wszelkiego rodzaju porównań z kategorii o wyższości Bożego Narodzenia nad świętami Wielkiejnocy.

ze niby co przekoloryzowalem ???
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 28.07.2015 12:17

kobrat napisał(a):ze niby co przekoloryzowalem ???

kobrat napisał(a):HOTELE W GRECJI *** nic nie warte , syf , kila i mogila . Wczasy 14 dni ( patrz 12 dni - wylot 1 dnia wieczorem, a powrot o 6.00 rano ostatniego dnia ) (...) dostajesz pokoik ze sie nie mozna obrocic (...) Do morza kilometr

Przykro mi, że wybrałeś akurat tak "fantastyczną" ofertę, ale wczasy w Grecji w *** naprawdę potrafią wyglądać inaczej.
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 28.07.2015 13:07

no tak, nie bede sie sprzeczal , jeden lubi czerstwy chleb z margaryna i cukrem , a drugi krewetki , no i sa ludzie co im do szczescia duzo nie potrzeba ( nie zwracaja uwagi na to czy tamto )- ja sie raz sparzylem na Grecji i juz tam nie pojade :roll:
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 28.07.2015 13:09

... a teraz powrot do cen w CRO :papa:
A&S
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) A&S » 28.07.2015 16:40

Musielibyście porównać wczasy z biura all w Cro i w Grecji żeby się "sensownie" wypowiedzieć bo wczasów na własną rękę z wczasami z biura nie można porównywać :)

A Chorwacja jest tak droga jak drogo spędzisz tam urlop :)
astra001
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) astra001 » 28.07.2015 17:15

kaeres napisał(a):Nie chodzi tutaj o wyższość olka nad organizowanymi samemu objazdowym wczasom z Cro.
Ja też czasami lubie Egipskie wylegiwanie się i picie do oporu czego popadnie z barku.
Doceniam przepiękne rafy koralowe, itp. rzeczy.
Ale nie o to chodzi tutaj w "kłótni" póki co jednostronnej z miczem.
Chodzi o to, że nieco niedoszacował urlopu w Grecji, a mocno nadcenił ten w Chorwacji próbując zmanipulować nieco nasze opinie.
Olek w Grecji NIGDY nie będzie tańszy od normalnych wczasów organizowanych samemu w Chorwacji.

Tu się zgodzę, w Egipcie nurkowanie i leżenie plackiem nad basenem z all jest super :) tym bardziej że w Egipcie jedzenie zawsze jest urozmaicone i jest go dużo. Samego pieczywa jest chyba ze 30 rodzai.
W Grecji natomiast jest drogo i jest syf. Za hotel AŻ 2* płaci się duże pieniądze. Grecja strasznie poszła w górę.
W Chorwacji znalazłam tanie kwatery- 30E za dobę za 2 osoby bardzo blisko plaży :) Nie zamierzam jeść chleba ze smalcem ( ale mnie naszła ochota na smalec..... :) ) ale też nie zamierzam jeść wszystkich posiłków przez cały wyjazd w knajpach. W apartamencie mamy aneks kuchenny, myślę że śniadania i jakieś przekąski możemy robić sami.
para-35-38
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) para-35-38 » 28.07.2015 19:43

Apartament ( nie hotel ) 2.os. w Cro ( Wyspy ) z widokiem na morze o "suchym pyszczku" ( bez śniadania ) = 45,- - 55,- Euro
Apartament ( hotel** ) 2.os w Turcji ( Licja ) z widokiem na morze ze śniadaniami ( czyli o "pełnym brzuszku" ) = 26,- Euro ( Fethie , Ideal Pension )

Dziękujemy i pozdrawiamy .

Jak się Bracia Chorwaci opamiętają i nie będą się zachowywać jak górale w Zakopanem ( do którego nie jeździmy od kilkunastu lat - na koszt Słowacji i Czech ) to chętnie odwiedzimy jeszcze Korculę i Mljet.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 400
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone