piotrekbeti napisał(a):astra, na 14 dni plus dojazd to trzeba realnie liczyć 2000, ale Euro. za 2+2.
micz43 napisał(a):Chorwacja stałą się niestety za droga. W tym roku koszt kwatery, do której jeździłem poszybował do 180 euro!!! za dobę. Dwa lata temu było około 100 euro. Efekt kwatera stoi pusta mimo 15% upustu jaki dał właściciel. Lata temu kwatera była po 10 euro za osobę co dawało 30-40 euro/ dobę. Podrożało wszystko , jedzenie, dojazd, autostrady itp itd. Właśnie wróciliśmy z Grecji, gdzie za 8 tys spędziliśmy wspaniały 2 tygodniowy urlop w hotelu 3 gwiazdkowym z opcją all i dolot samolotem 2 godziny 20 minut. Chorwacja po obecnych kosztach wyszłaby zdecydowanie drożej. Wiem ,że napiszecie ,że są kwatery tańsze,żeby poszukać gdzie indziej itp itd. Ale i i tak Chorwacja będzie za droga w porównaniu z hotelami w Grecji , gdzie nie muszę martwić się o jedzenia o męczący dojazd. Żal , ale takie są fakty.
kobrat napisał(a):HOTELE W GRECJI *** nic nie warte , syf , kila i mogila . Wczasy 14 dni ( patrz 12 dni - wylot 1 dnia wieczorem, a powrot o 6.00 rano ostatniego dnia ) Szczerze bylem raz w *** w Grecji (mowilem , ze 2 tygodnie - a bylo 13 dni - patrz 11 ) , dostajesz pokoik ze sie nie mozna obrocic , nijak sie to ma do APARTAMENTU w CRO , a na dodatek jestes zmuszony do spozywania posilkow narzuconych przez hotel!!! no i jak Ci nie smakuje to na miasto . Jedziesz na wycieczke ... przepada jedzenie w Hotelu . Do morza kilometr, lezaki, parasole na plazy po 6 Euro i prawie wszyscy siedza na basenie popijajac ich niedobre drinki i piwa ( markowe alkohole nie sa w All In )
PS. to ja juz wole po swojemu, jak kolega napisal "meczyc" sie w CRO
kaeres napisał(a):Chodzi o to, że nieco niedoszacował urlopu w Grecji, a mocno nadcenił ten w Chorwacji próbując zmanipulować nieco nasze opinie.
marze_na napisał(a):kaeres napisał(a):Chodzi o to, że nieco niedoszacował urlopu w Grecji, a mocno nadcenił ten w Chorwacji próbując zmanipulować nieco nasze opinie.
Podobnie jak kobrat ostro przekoloryzował wczasy w hotelu *** w Grecji.
Taki to już urok wszelkiego rodzaju porównań z kategorii o wyższości Bożego Narodzenia nad świętami Wielkiejnocy.
kobrat napisał(a):ze niby co przekoloryzowalem ???
kobrat napisał(a):HOTELE W GRECJI *** nic nie warte , syf , kila i mogila . Wczasy 14 dni ( patrz 12 dni - wylot 1 dnia wieczorem, a powrot o 6.00 rano ostatniego dnia ) (...) dostajesz pokoik ze sie nie mozna obrocic (...) Do morza kilometr
kaeres napisał(a):Nie chodzi tutaj o wyższość olka nad organizowanymi samemu objazdowym wczasom z Cro.
Ja też czasami lubie Egipskie wylegiwanie się i picie do oporu czego popadnie z barku.
Doceniam przepiękne rafy koralowe, itp. rzeczy.
Ale nie o to chodzi tutaj w "kłótni" póki co jednostronnej z miczem.
Chodzi o to, że nieco niedoszacował urlopu w Grecji, a mocno nadcenił ten w Chorwacji próbując zmanipulować nieco nasze opinie.
Olek w Grecji NIGDY nie będzie tańszy od normalnych wczasów organizowanych samemu w Chorwacji.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko