Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
A&S
Croentuzjasta
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) A&S » 03.07.2015 06:40

R-r57 napisał(a):
A&S napisał(a):Nie, nie mam zamiaru jego ani nikogo bronić. Po prostu uważam ze krytyka nawet wszystkiego dookoła jest wyrażeniem swojej opinii tak samo jak chwalenie wszystkiego jest wyrażeniem swojej opinii. Postawa neutralna tez jest opinia. A od wyrażania opinii jest forum - taka przynajmniej uważam :)

Pytam bo jestem tu nowy nie znam panujących tu zasad - stąd moje pytanie.[/Zasady są takie że gdybyś miał krytyczne uwagi na temat Chorwacji czy Chorwatów to niech cię Pan Bóg broni,zostaniesz zadziobany :| ]

Za Chorwacja stoję murem ale w temacie juz się nie wypowiadam bo "nie kumam tego" :)
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 03.07.2015 07:32

Janusz Bajcer napisał(a):Odnośnie innych nacji. :wink:
W zeszłym roku w Breli na plaży mieliśmy m.in. za sąsiadów dwie rodziny czeskie.
Zazdrościłem mężom :mrgreen: - ich żony trzy razy dziennie przynosiły im z apartamentów po kuflu piwa. :P
Czasem z lodóweczki wyciągali "swojskie" puszki piwa.
W La Bomba też ich czasem widziałem przy kuflu.

Ja musiałem po swoje chorwackie piwo (karlovacko, ozujsko, tomislav) sam chodzić do lodówki w apartamencie.
Dobrze, że było tylko 50 schodków. :oczko_usmiech:

Odnośnie słoików :wink:
13 pobytów w Chorwacji - zawsze swoje weki obiadowe. :P
W kolejnych wyjazdach, które mam nadzieje będą - też będą weki :P

Ja piwa na plaży nie piję bo dużo pływam a to mi jakoś nie idzie w parze

Wieczorem spacer do miasteczka, zimne z lodówy i na campie wypijamy z wielkim smakiem słuchając na leżaczkach jakiegoś "koncertu"

Słoiki to jedynie takie gotowce ze sklepu w PL, swoich niestety nie robimy

Dla jednego ponad dycha to bez rozrzutności, dla nas 4-5 koła to idealna kwota

Każdy inny, wszyscy równi :)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 03.07.2015 11:13

Ile kosztuje urlop w Chorwacji.......

Jeśli wybieramy się razem ze znajomymi, wydamy około 1500-2000 złotych na osobę za tydzień bez ekstrawagancji. Dla rodzin taka wizyta może oznaczać od 2500 do 3500 złotych, w związku z wyższym standardem noclegów i dodatkowymi wydatkami na atrakcje. Dlatego przed takim wyjazdem warto zaopatrzyć się w dodatkowe środki finansowe, na przykład za pomocą szybkiej pożyczki. Spłacimy ją po powrocie z wakacji.
:roll:
Nicolae
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nicolae » 03.07.2015 12:41

anakin napisał(a):Ile kosztuje urlop w Chorwacji.......

Jeśli wybieramy się razem ze znajomymi, wydamy około 1500-2000 złotych na osobę za tydzień bez ekstrawagancji. Dla rodzin taka wizyta może oznaczać od 2500 do 3500 złotych, w związku z wyższym standardem noclegów i dodatkowymi wydatkami na atrakcje. Dlatego przed takim wyjazdem warto zaopatrzyć się w dodatkowe środki finansowe, na przykład za pomocą szybkiej pożyczki. Spłacimy ją po powrocie z wakacji.
:roll:

I ten odnośnik do vivus.pl :P
R-r57
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) R-r57 » 14.07.2015 15:27

Może ktoś pomoże ,znalazłem apartament 55E za dobę plus opłata za internet,tax i turist tax.Ile to może być ? :?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 14.07.2015 15:40

Turistička taksa to przeważnie 1 ojro od osoby dorosłej i 0,5 za dziecko ( za dobę).
Z tym, że zależy to od regionu w który jedziesz ( spotkałem się nawet z tym, że wynosiła ona ojro 5).

Internet?
A to już zależy od fantazji właściciela (często wifi jest w cenie apartmana).

Tak więc najlepiej zapytać gospodarza o wszystkie dodatkowe opłaty.
gertstary1
Croentuzjasta
Re: Koszt urlopu w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) gertstary1 » 21.07.2015 13:51

Witam,nasz 3 wspólny urlop w Chorwacji sie skończył,tak jak pisałem wcześniej,pojechaliśmy na Kwarner pod koniec czerwca w skladzie 3,5 osoby :) .Podliczenie w domu i znów mały szok-wydaliśmy 3 tysiące pln :)Nie wiem jak to jest ,ale z wakacji zawsze przywozimy pieniądze :) szybkie podliczenie-apartament 12 noclegow 1200pln ,paliwo t4 caravelle lpg 3300km -700zl auto mocno przejrzane-bez asistance i omijalem autostrady,1100zl wydaliśmy na miejscu na wycieczki,jedzenie,lody-gotowaliśmy sami :) z Polski wziałem tylko 2 zgrzewki mineralnej-żadnego jedzenia,z Czech kaste dobrego piwka ktore popijałem na zmiane z karlovacko i ozujsko. Z powodu zaawansowanej ciąży dużo leżenia na plaży i odpoczywania,najeżdziliśmy tylko 800km po Kwarnerze :)
Za rok jedziemy znowu-też Kwarner tylko już w czwórke :) pozdrawiam wszystkich
P.S. Miałem straszne obawy jak bedzie w okolicach Rijeki -bedac wcześniej 2 razy na Peljesacu,tyle opinii (takich sobie o Kwarnerze ) sie naczytałem a było super i w miare blisko.Rijeka bardzo mi sie podoba,Krk to mix całej Chorwacji,naprawde polecam i w czerwcu cieplutko,dni długie i nie ma tłumow
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 22.07.2015 10:08

Wlasnie wrocilismy z Pakostane, 4 osoby ( 2 +2 (17,12 lat), mysle ze spokojnie All In , Podroz 3614 km - spalanie 6,6 litra Diesel = 1123 zl , winiety i autostrady 500 zl , noclegi , duzy 2 sypialniowy apartament, 2 lazienki, w miare luksusowy , 15 x 50 euro = 750 euro ( 3120 zl ) , na miejscu wymienilismy 920 euro ( 3827 zl ) , 1Euro= 4,16 zl, zostalo nam 14 kuna :) = calosc wyniosla 8570 zl. Sniadania we wlasnym zakresie ( zabralismy ze soba sery, szynki za okolo 50 zl ) , 1 x zrobilismy sobie sami grylla , obiady i kolacje tylko i wylacznie na miescie. Wycieczka na Kornati, zwiedzanie Zadaru, 2x kajak, 1x Rower ze slizkawka. Oczywiscie lody, pamiatki itp itd . (Polecam Pakostane, bo jest naprawde taniutko - w porownaniu do Breli , BV, to smialo moge powiedziec , ze POLOWE TANIEJ ( Noclegi i Restauracje ) Pozdrawiam
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 22.07.2015 22:44

gertstary1 napisał(a):Rijeka bardzo mi sie podoba...

A w jakim sensie? Bardzo mnie to ciekawi... 8O
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.07.2015 22:54

Mnie też 8)

Rijeka jest ładna inaczej, nie jest aż tak brzydka jak Pula,
ale niewiele piękniejsza :wink: :wink: :wink:

Ale co do Krk to zgoda, jest fajny :D
gertstary1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gertstary1 » 23.07.2015 08:42

Każdy ma inny gust i lubi coś innego,ja na codzień siedze na ranczo ,wiec ładne miasto chetnie obejrze,ładne i duże :) a tak poważnie podoba mi sie położenie,stare kamienice,nawet te wysokie bloki :) maja swój urok i port......zostało mi chyba po morskiej szkole -taki sentyment.Lubie mieć wszystko blisko i tak miałem,cisza była,plażę fajne były,góry były,morze było,wioski były,duże miasto też było i co najważniejsze blisko.Ciekawostka-fajnie jest zobaczyć jedyna w europie ocalałą kamizelke z TITANICA
Załączniki:
SAM_2868.JPG
nam sie podobało :)
micz43
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) micz43 » 27.07.2015 08:42

Chorwacja stałą się niestety za droga. W tym roku koszt kwatery, do której jeździłem poszybował do 180 euro!!! za dobę. Dwa lata temu było około 100 euro. Efekt kwatera stoi pusta mimo 15% upustu jaki dał właściciel. Lata temu kwatera była po 10 euro za osobę co dawało 30-40 euro/ dobę. Podrożało wszystko , jedzenie, dojazd, autostrady itp itd. Właśnie wróciliśmy z Grecji, gdzie za 8 tys spędziliśmy wspaniały 2 tygodniowy urlop w hotelu 3 gwiazdkowym z opcją all i dolot samolotem 2 godziny 20 minut. Chorwacja po obecnych kosztach wyszłaby zdecydowanie drożej. Wiem ,że napiszecie ,że są kwatery tańsze,żeby poszukać gdzie indziej itp itd. Ale i i tak Chorwacja będzie za droga w porównaniu z hotelami w Grecji , gdzie nie muszę martwić się o jedzenia o męczący dojazd. Żal , ale takie są fakty.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.07.2015 09:23

micz43 napisał(a):Chorwacja stałą się niestety za droga. W tym roku koszt kwatery, do której jeździłem poszybował do 180 euro!!! za dobę. Dwa lata temu było około 100 euro. Efekt kwatera stoi pusta mimo 15% upustu jaki dał właściciel. Lata temu kwatera była po 10 euro za osobę co dawało 30-40 euro/ dobę. Podrożało wszystko , jedzenie, dojazd, autostrady itp itd. Właśnie wróciliśmy z Grecji, gdzie za 8 tys spędziliśmy wspaniały 2 tygodniowy urlop w hotelu 3 gwiazdkowym z opcją all i dolot samolotem 2 godziny 20 minut. Chorwacja po obecnych kosztach wyszłaby zdecydowanie drożej. Wiem ,że napiszecie ,że są kwatery tańsze,żeby poszukać gdzie indziej itp itd. Ale i i tak Chorwacja będzie za droga w porównaniu z hotelami w Grecji , gdzie nie muszę martwić się o jedzenia o męczący dojazd. Żal , ale takie są fakty.

To nie są fakty, tylko fantazyje :wink: :D

Koszt urlopu samolotem, all inclusive w hotelu, ZAWSZE wyjdzie o wiele drożej od podróży autem, obojętnie Chorwacja czy Grecja :!: :D
Minimum o 1/3

Poza tym do ceny wczasów z biura podróży trzeba dodać wydatki na miejscu, np. wycieczki, pamiątki, napoje na mieście :!:
Chyba że nonstop siedzie się w hotelu przy basenie i pije drinki :wink: :D

Dla rodziny 2+2 urlop w Grecji, 2 tygodnie, samolotem z all to koszt łączny około 16 000
Z tych 2 tygodni 2 dni idą się paść z powodu wylotu i przylotu
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 27.07.2015 09:31

micz43 napisał(a):Chorwacja stałą się niestety za droga. W tym roku koszt kwatery, do której jeździłem poszybował do 180 euro!!! za dobę. Dwa lata temu było około 100 euro. Efekt kwatera stoi pusta mimo 15% upustu jaki dał właściciel. Lata temu kwatera była po 10 euro za osobę co dawało 30-40 euro/ dobę. Podrożało wszystko , jedzenie, dojazd, autostrady itp itd. Właśnie wróciliśmy z Grecji, gdzie za 8 tys spędziliśmy wspaniały 2 tygodniowy urlop w hotelu 3 gwiazdkowym z opcją all i dolot samolotem 2 godziny 20 minut. Chorwacja po obecnych kosztach wyszłaby zdecydowanie drożej. Wiem ,że napiszecie ,że są kwatery tańsze,żeby poszukać gdzie indziej itp itd. Ale i i tak Chorwacja będzie za droga w porównaniu z hotelami w Grecji , gdzie nie muszę martwić się o jedzenia o męczący dojazd. Żal , ale takie są fakty.

Jak mi znajdziesz Grecję 3*, olek, samolot dla rodziny 2+2 i abym się zamknął w kwocie 8500zł (nawet ze zwiedzaniem i abym zobaczył chociaż połowę tego co w Chorwacji przy okazji każdego z pobytów) to masz u mnie kratę piwka.
Za 180€ w Chorwacji to są apartamenty w luksusowych, nowych budynkach z temperaturą różną w każdym z pokoi, w każdym plazma i łazienka dla każdego z pokoi osobna.
Jak widzisz kolesiowi stoi pustostan bo wywindował cenę poza standard jaki oferuje.
W tym roku Jelsa z takim widokiem że zapiera dech.
45€ apartament 55m2, z 2 pokojami, tarasem 22m2 (czyli razem 77m2 powierzchni do użytku), klima, wifi, TV SAT. Gospodarz 3x dobrej jakości winko podał, miód dla dzieci, opiekę medyczną bo jest lekarzem (skorzystaliśmy bo żona dostała zapalenia pęcherza).
Gdzie tak tanio znajdę ?
W Polsce ? - w puszczy Białowieskiej w środku lasu, bez wifi, klimy.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 27.07.2015 09:38

micz43 napisał(a):Właśnie wróciliśmy z Grecji, gdzie za 8 tys spędziliśmy wspaniały 2 tygodniowy urlop w hotelu 3 gwiazdkowym z opcją all i dolot samolotem 2 godziny 20 minut.

Mogę prosić o namiary na to biuro?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 399
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone