Mnie Cro 2+2 wychodzi zawsze w przedziale 7-8,5 tyś PLN na 14 dni. Jest to średnia z 4 wyjazdów, wcześniejszych w dwójke nie liczę, bo był nie raz i namiot.
Paliwo + winiety liczę ok 1.500,-
Apartament 50-60 E to 3.500,-
Wydatki: 200,- PLN (ekwiwalent w kunach oczywiście) x 14 dni to 2.800,- PLN
Wychodzi 7.800,- PLN w sumie. Z domu zabieram tylko trochę piwa, choć przyznam, że większość i tak rozdaję na miejscu. Życie dostatnie. Wszystko czego nam trzeba kupujemy na miejscu. Po restauracjach dużo nie chodzimy, ale co 2-3 dni jest pizza lub ryba. Piwka i wina sobie nie odmawiamy, a dzieci mają lodow ile przejedzą. Nie kupujemy pierdół, choć wiadomo jak to z dziećmi, że tu piłka, tu dmuchanieć a tu koszulka reprezentacji Chorwacji...200,- PLN na dzień wystarcza, bo są dni że wyda się stówka plażując i piwkując tylko a inne zaś 3-4 stówki bo skuter czy wycieczka..
Uważam więc, że przyjęcie 8.000,- PLN na rodzinę 2+2 jest wskazane. Oczywiście każdy może sobie kwotę modyfikować lekko w dół lub w górę. Jeśli ktoś koniecznie musi wieźć pół lodówki bo lubi lub chce zaoszczędzić kilka stówek...proszę bardzo. Można taniej dojechać na LPG (ja mam ON), można oszczedzić na winiecie w Słowenii, można tu urwać, tego nie kupić itd...i zejść ok 7.000,- PLN na dwa tygodnie. Głupie 5 E mniej utargowane na apartamencie i już robi się nam jedno tankowanie do pełna a więc 800-900 km w kieszeni..
Znam osoby które wczasy w Cro kosztują 4.000 na trzy tygodnie. Ale to jest Istria z przyczepą, kanapki i krzyżówki pod drzewem. Nie tak wyobrażam sobie wczasy na które jade raz w roku. Choć NIKOMU nie będę nic wciskał, bo każdy jeździ jak lubi.