Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
alutka9
Cromaniak
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) alutka9 » 02.07.2015 06:22

yzdef nic nie jest wycięte to początek z Twojej wypowiedzi i o takie podejście mi wlaśnie chodzi niestety albo płyniemy z prądem albo nic nie widzimy-to przykre.
Lepiej nie widzeć chamstwa,najlepiej jeździć jak cham skoro wszyscy tak jeżdżą?Ja tak nie umiem i mnie to razi.Może jestem upośledzona,ale nie raz zbierając swoje rzeczy zdarzyło się wyrzucić coś po kimś,nie rzucam kur...ami prze okno i staram się jeździć kulturalnie.Po psie też mam nie sprzątać bo wszystkie srają?
Kiedyś u naszych gospodarzy mieszkała grupa młodych naszych rodaków,byli już jak myśmy przyjechali.Każdego późnego popołudnia zajmowali grilla za domem ,ponad tydzień na nic się zdało proszenie o jeden wieczór,dopiero gospodyni schowała grilla i nas zawołała.Pokazywała nam jak młodzi zajechali nowego grilla,zniszczyli ławki i nigdy po sobie nie sprzątali .Było nam wstyd za nich.
Zachowujmy się tak jakbyśmy chcieli żeby się inni do nas i koło nas zachowywali i dlatego uważam że akurat ten wpis kolegi kubka_77 był słuszny bo o tym trzeba pamiętać i przypominać,a możę nie jedna osoba czytając forum zastanowi się na swoim zachowaniem,bo nie wierzę że sami święci to forum czytają.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 02.07.2015 08:28

yzedef napisał(a):czy uważasz że pisząc tu docierasz właśnie do tych ludzi co drą japę, śmiecą i wiele innych ?, nie sądzę...

Muszę się tu z Tobą nie zgodzić. Mam inne zdanie na ten temat. To forum jako zbiorowisko ludzi nie jest jakimś cudownym miejscem gdzie zrzeszają się sami kulturalni i światli ludzie. Jest przekrojem naszego społeczeństwa, ludzi którzy mają w zasięgu akurat tyle kasy żeby wybrać się do Cro. Statystycznie są tu i łajzy i kulturalni, są mądrzy i głupi, są mendy i uczynni, ci co kłamią i prawdomówni. Tacy co sikają na plaży i podglądają naturystów. Są tacy co palą i pety wciskają w kamienie i tacy co sprzątają po sobie do ostatniego papierka. Są abstynenci i są pijaczki usypiające w sałatce z hobotnicą. Jesteśmy jacy jesteśmy a to jak się prezentujemy na forum to inna sprawa...
arabesqa74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arabesqa74 » 02.07.2015 09:42

alutka9 napisał(a):yzdef nic nie jest wycięte to początek z Twojej wypowiedzi i o takie podejście mi wlaśnie chodzi niestety albo płyniemy z prądem albo nic nie widzimy-to przykre.
Lepiej nie widzeć chamstwa,najlepiej jeździć jak cham skoro wszyscy tak jeżdżą?Ja tak nie umiem i mnie to razi.Może jestem upośledzona,ale nie raz zbierając swoje rzeczy zdarzyło się wyrzucić coś po kimś,nie rzucam kur...ami prze okno i staram się jeździć kulturalnie.Po psie też mam nie sprzątać bo wszystkie srają?
Kiedyś u naszych gospodarzy mieszkała grupa młodych naszych rodaków,byli już jak myśmy przyjechali.Każdego późnego popołudnia zajmowali grilla za domem ,ponad tydzień na nic się zdało proszenie o jeden wieczór,dopiero gospodyni schowała grilla i nas zawołała.Pokazywała nam jak młodzi zajechali nowego grilla,zniszczyli ławki i nigdy po sobie nie sprzątali .Było nam wstyd za nich.
Zachowujmy się tak jakbyśmy chcieli żeby się inni do nas i koło nas zachowywali i dlatego uważam że akurat ten wpis kolegi kubka_77 był słuszny bo o tym trzeba pamiętać i przypominać,a możę nie jedna osoba czytając forum zastanowi się na swoim zachowaniem,bo nie wierzę że sami święci to forum czytają.

Podpisuję się obiema rękami!
Znieczulica społeczna jest straszna. Niektórym wygodnie jest nie widzieć, nie słyszeć i nie daj Boże zareagować. I naprawdę wielkiej odwagi trzeba, żeby człowiek zebrał się w sobie i zareagował, ale nie odpuszczamy. Dobrze, że ten gatunek jeszcze nie wymarł. Brawo alutka9!
kubek_77
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kubek_77 » 02.07.2015 09:52

anakin napisał(a):
Alias21 napisał(a):Te wszystkie teorie..złote myśli to coś w stylu logiki o której pisałem w Humorze.... :lool: :lool: :lool:

Witamy kolejnego buraka z "Biedronki"... :mrgreen:
No chyba, że łańcuch lśni na klacie, a sygnet na łapie........wtedy przepraszam. :oczko_usmiech:

i kolejnego buca od szarżowania komentarzami na forum ;-)

Pojechałeś mnie i innych za to, że się czepiamy. Sam właśnie obraziłeś wszystkich którzy kupują w biedronce lub noszą biżuterię... Tolerancja w pełnej klasie... to właśnie jest Polska. Albo ktoś wie lepiej co inna osoba miała na myśli i wtedy jest ideałem i toleruje wszystko... albo już po chwili wychodzi z niego coś...

no chyba, ze to taka forma leczenia stresu z życia codziennego, w którym się jest cichym, kulturalnym człowiekiem ;-)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 02.07.2015 10:01

kubek_77 napisał(a):i kolejnego buca od szarżowania komentarzami na forum ;-)

kubek_77 napisał(a):Pojechałeś mnie .......

Oczywiście bezpodstawnie:
kubek_77 napisał(a):Nie popieram wyjazdów ze słoikami i zgrzewką piwa za 2 zł... nie popieram dziadowania na wakacjach.
Ostatnio edytowano 02.07.2015 16:03 przez anakin, łącznie edytowano 2 razy
DonFrogg
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) DonFrogg » 02.07.2015 10:07

http://turystyka.wp.pl/kat,1036543,titl ... &_ticrsn=5

"Ja za tydzien lece do Hurghady na exluzywne wakacje w wersji olinkluzif. Cwicze na silce , mam 45 cm z bicepsie, pjenka honde prelude na czarnych alusach i zloty lancuch na szyji. Pleps i biedaki maja jeszcze jakies pytania?"
Tak poważnie to nie stereotypy, taka jest rzeczywistość :(
kubek_77
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kubek_77 » 02.07.2015 10:14

alutka9 napisał(a):yzdef nic nie jest wycięte to początek z Twojej wypowiedzi i o takie podejście mi wlaśnie chodzi niestety albo płyniemy z prądem albo nic nie widzimy-to przykre.

Bardzo dziękuję :-)

Ja też nie potrafię przejść obok chamstwa spokojnie, głupio mi wysłuchiwać od Chorwatów, że gorsi od Polaków to są jedynie Rosjanie (ale oni jeżdżą do Czarnogóry, a przez kryzys ostatnio jest ich coraz mniej).

Już tak poza całym rozważaniem na temat słoików itd. to mogę opowiedzieć, że byłem świadkiem jak to pewni nasi krajanie uciekali z kempingu, bo nie zamierzali za niego zapłacić. Ucieczka odbywała się o 3 w nocy, a przez to, że miała być szybka i po ciemku, wpadli autem do rowu... i nastąpił armagedon... Policja wstyd... i opinia...

@anakin ale ja wiem, że to było nie na miejscu ;-)
Tylko zastanowiłeś się, że to co piszesz niby w żartach o biedronkowych klientach to też jest żart nie na miejscu.... ale zapewne to jakoś gdzieś umknęło.
Teraz będę jechał wszystkich, tak jak mnie pojechali za niefortunnie użyte sformułowanie o tym co sam o sobie bym pomyślał (w odniesieniu do oszczędzania na swoich dzieciach), gdy ktoś użyje sformułowania biedronkowi klienci...

no dobra nie będę jechał... żartuję

w każdym razie mam prośbę do osób liczących koszty wyjazdu by gdy zabierają ze sobą prowiant też policzyli ile na niego wydali w Polsce.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 02.07.2015 10:27

kubek_77 napisał(a):@anakin ale ja wiem, że to było nie na miejscu ;-)
Tylko zastanowiłeś się, że to co piszesz niby w żartach o biedronkowych klientach to też jest żart nie na miejscu.... ale zapewne to jakoś gdzieś umknęło.

kubek_77 napisał(a):Teraz będę jechał wszystkich, tak jak mnie pojechali za niefortunnie użyte sformułowanie

To się przyznaj do niefortunnej wypowiedzi ( dot.dziadowania na wakacjach), a nie brnij w bezsensowną obronę czegoś, do czego sam straciłeś przekonanie stronę później.
Ode mnie dostałeś jedynie moją opinię co myślę o takim podejściu.
Nie przypominam sobie, żebym Cię nazwał tam bucem czy innym ujem.
Zapewniam Cię, że znam o wiele więcej takich wyrazów, więc nie idź tą drogą.

Tak na marginesie to sam robię tam zakupy.
Aaaaaaaaaaaaaa...........jeszcze do "Wszystko po 4 złote" chodzę.
kubek_77
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kubek_77 » 02.07.2015 10:42

:-)

to dobrze i do zobaczenia w biedronce ;-)

ps. ale dalej próbujesz napisać innym, to co chciałeś wyczytać w mojej wypowiedzi... zostaw to innym, niech każdy to ocenia, czyta i interpretuje. Nie pisz, że chciałem napisać...
grzesiek-swidnica
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzesiek-swidnica » 02.07.2015 12:06

Bosz, jeszcze się żrecie ? Ten wątek jest o kosztach urlopu :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.07.2015 12:23

grzesiek-swidnica napisał(a):Bosz, jeszcze się żrecie ? Ten wątek jest o kosztach urlopu :)

Małe przypomnienie.

Ten watek jest od jakiegoś czasu w Hyde Parku.
Jak był w tematach merytorycznych, za "śmiecenie" w nim było sporo ostrzeżeń i banów, w pewnym momencie nie można było nadążyć w nim sprzątać :twisted: więc temat został przeniesiony do Hyde Parku.
Został założony nowy wątek o kosztach urlopu

koszt-urlopu-w-chorwacji-t42005.html

w który nie ma już dyskusji i bicia piany, bo posty nie na temat lecą w kosmos. :idea:

Natomiast w wątku w którym jesteśmy można polemizować i dyskutować.
Ale bez wzajemnego obrażania.

Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.
Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
kubek_77
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kubek_77 » 02.07.2015 12:36

grzesiek-swidnica napisał(a):Bosz, jeszcze się żrecie ? Ten wątek jest o kosztach urlopu :)

my się nie żremy, my się już prawie na wspólne zakupy w biedronce umówiliśmy ;-)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.07.2015 13:07

kubek_77 napisał(a):Już tak poza całym rozważaniem na temat słoików itd. to mogę opowiedzieć, że byłem świadkiem jak to pewni nasi krajanie uciekali z kempingu, bo nie zamierzali za niego zapłacić. Ucieczka odbywała się o 3 w nocy, a przez to, że miała być szybka i po ciemku, wpadli autem do rowu... i nastąpił armagedon... Policja wstyd... i opinia...

10 pobytów na różnych kempingach - nie widziałem i nie słyszałem, aby ktoś uciekał bez zapłaty.
Trafiłeś na jakiś jednostkowy przypadek. :idea:

kubek_77 napisał(a):w każdym razie mam prośbę do osób liczących koszty wyjazdu by gdy zabierają ze sobą prowiant też policzyli ile na niego wydali w Polsce.

Ceny zakupy robionych wjazd zawsze zapisuję na kartce, sumuję dodaję do całości kosztów wakacji
:idea:
wtopek
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) wtopek » 02.07.2015 13:25

wracając do mojego ulubionego tematu siermiężnej biedaturystyki masowej :D nie jest to tylko domena Chorwacji i tanich apartamentów z ceratką w bejzmencie :D

w hotelach AI też często widywałem rodzinki lejące colę czy piwo z dystrybutora do pustych petów po mineralce i ładujące do toreb śniadaniowe buły, przed wyjazdem na fakultety, albo wracające się w południe 30 km z aquaparku (darmowy bus) do hotelu, aby nie przegapić lanczu...

tak że mielonkowicze i słoikowcy nie są chorwackim ewenemetem co może stanowić ulgę dla co poniektórych tutaj :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.07.2015 13:30

wtopek napisał(a):w hotelach AI też często widywałem rodzinki lejące colę czy piwo z dystrybutora do pustych petów po mineralce i ładujące do toreb śniadaniowe buły, przed wyjazdem na fakultety

Byłem trzy razy na Al :wink: :lol: - nie widziałem opisywanych przez Ciebie przypadków. :idea:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 396
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone