viltob08 napisał(a):alutka9 napisał(a):Niestety przykra sprawą są inne proporcje nie generalizuję oczywiścieiż Ci co jadą z kraju z własną wodą własny piwem i zapasem chińskich zupek to właśnie w większości te osoby które słychać na plaży najgłośniej i po których zostają tony syfu na plażach,murkach,parkingach itd. Oni tu na forum pokazują że da się jechać na 14 dni za 700 zł/os,zapakowany bus lub dwa maluchy na fuul i pól biedronki w bagażnikach i pod siedzeniami,na miejscu tylko plażing i browaring,pojadą do domu zadowoleni przecież byli na wakacjach ,a smród zostaje po nich na długo
Widzisz, ja mam inne spostrzeżenia najgorzej zachowują się Ci, co to "ich stać" i mogą robić co chcą, zachowywać się jak chcą i w knajpie rozstawiać kelnerów po kątach. Nie generalizujmy, każdy zachowuje się tak, jak go rodzice wychowali i tylko świadczy o swojej kulturze a nie o zasobności portfela.
ależ dokładnie masz rację wytłuściłam "nie genaralizuję ".
anakin statystyki biorę głównie z własnych obserwacji min z ilości i "jakości" śmieci walających się ,a dodatkowo z wpisów na forum,niestety
Nie chodzi mi o to za ile ktoś spędza wakcje,ja wiem na co mnie stać a na co nie i nikomu nic do tego ,ani o to jak spędza te wakacje ,ale wolność każdego kończy się tam gdzie zaczyna innych.
I zwalanie winy na inne nacje ,ze zachowują się równie niekulturalnie albo gorzej nas nie tłumaczy i wstyd nam za nich nie będzie,za rodaków wręcz przeciwnie.