Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Re: Płacisz kartą czy gotówką

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.06.2015 20:40

piotrulex napisał(a):
ołowiany napisał(a):
5 tys. w 12 dni. Niezły wynik ;)

+ 2000PLN w gotowiźnie jaką pisał że zabiera

To dużo czy mało?

Nie wiem czy w tych 2 tys. wliczone noclegi. Dochodzi jeszcze paliwo /bo na wydruku tylko 2 tankowania/ i opłaty. Jeśli 10 tys. za 12 dni to dość bogato w porównaniu do ludzi, którzy piszą, że w 4 osoby mieszczą się w 4 tysiącach na 2 tygodnie. Ale to już chyba tematy do wątku - ile kosztuje urlop w Chorwacji.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 29.06.2015 20:42

ołowiany napisał(a):
piotrulex napisał(a):
ołowiany napisał(a):

To dużo czy mało?

Nie wiem czy w tych 2 tys. wliczone noclegi. Dochodzi jeszcze paliwo /bo na wydruku tylko 2 tankowania/ i opłaty. Jeśli 10 tys. za 12 dni to dość bogato w porównaniu do ludzi, którzy piszą, że w 4 osoby mieszczą się w 4 tysiącach na 2 tygodnie. Ale to już chyba tematy do wątku - ile kosztuje urlop w Chorwacji.

To wobec tego dziwnie brzmi Twoja wypowiedz "niezły wynik" :)
yooshky
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yooshky » 29.06.2015 20:48

piotrulex napisał(a):
ołowiany napisał(a):

To dużo czy mało?

Ale rozkminka...
Idziecie w OT koledzy :)
Pisałem kiedyś w odpowiednim wątku, ogólny koszt ~10-10,5k PLN/2 os. ze wszystkim za 14 dni bez szaleństw i specjalnych oszczędności, 50% czasu to zwiedzanie więc paliwa było "troszkę" więcej.
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 30.06.2015 10:39

Faktycznie to nie wątek ale .... 10,5 koła na 2 tygodnie za 2 osoby.
Wiem, że można choćby samymi noclegami za 100€ /doba/os no ale...jeszcze to "bez szaleństw".
Hmm, zastanawiające.
kaeres
Cromaniak
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 30.06.2015 13:44

R-r57 napisał(a):Właśnie zacząłem w necie szukać kwatery (bo dopiero wiem kiedy mogę pojechać) i widzę że za trzy osoby na Makarskiej Rivie trzeba zapłacić 90 E (blisko wody).Przez ostatnie 8 lat płaciliśmy 60-65 Euro ,nie wiem czy to przez tych Arabów cz za póżno szukam. Może ktoś mi wyśle jakiś fajny namiar na priv. proszę :o(nie tak drogo)

Po pierwsze za późno po drugie nie widziałeś strony visit-hvar.com
Tam są tańsze kwatery ale na wyspie.
kubek_77
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kubek_77 » 30.06.2015 14:06

wtopek napisał(a):
karin74 napisał(a):Ludzie ja normalnie oszaleję...WTOPEK czy Ty musisz wszędzie wciskać te swoje "trzy grosze" jak ktos pisze Ze 300 zeta dla kogos ma znaczenie to przestań to negować.
Chłopie odpuść - daj innym cieszyć się z wyjazdu i przestań się wymądrzać....

Możesz mnie wyszarzyć, problem?

@wtopek Gorzej jak za twoje "głupie" i złośliwe wpisy wyszarzy cię większość użytkowników tego forum...
będziesz wtedy prowadził bloga, a na dodatek nie będzie on zbyt popularny ;-)

Dziwne rzeczy piszesz o cenach za apartament. Jeżdżę do Dalmacji południowej od kilku lat, w tym roku również tam jadę. Co więcej ja jeżdżę w okolice Dubrovnika... i powiem ci tylko tyle, że nie zapłaciłem więcej niż 50E za dobę za 4 osobową rodzinę. W tym roku miałem propozycję wynajęcia całego domu za 90E dla dwóch duuuuuużych rodzin byłby w sam raz. Jednak z sympatii i sentymentu do swoich chorwackich gospodarzy, tego jak nas goszczą, nie zmienię planów i pojadę znów do nich.
Dwa lata temu za apartament na wyspie Lopud w przepięknym miejscu (co prawda nie było to 100m od morza) usłyszałem 60E. W zeszłym roku robiliśmy "researcz" po miejscowościach Popivici i Komaji (też nie jest to 100m od wody) ceny od 25E do 75E za 4 osoby. Apartamentów tam szukałem dla szwagra ze względu na klify i drogę na plaże prowadzącą przez wykute w skałach tunele.
Co lepsze powiem ci, żeby jeszcze bardziej namieszać mam tzw "metę" na apartament w Budapeszcie który za dobę kosztuje 250 zł polskich! Apartament nad samym Dunajem z widokiem z okien na wzgórze zamkowe, nawet nie wiem jak blisko jest mostu łańcuchowego. 2 pokojowy, w starej "stylowej" kamienicy ;-)
I jeszcze jedno słowo wyjaśnienia bo lubisz być czepliwy. Nie popieram wyjazdów ze słoikami i zgrzewką piwa za 2 zł... nie popieram dziadowania na wakacjach, mam dzieci i to ma być przede wszystkim czas letniej przygody podczas której "pieniądze" schodzą na ostatni plan... nie popieram ludzi którzy zaniżają koszty i chwalą się tym na forum (nie wiem po co, by wprowadzić kogoś w błąd i wysłać w podróż w jedną stronę? Być może...) Jednak to, czy ktoś uważa inaczej lub potrafi coś lepiej niż ty, nie powinno podlegać twojej krytyce. Może warto chociaż raz w swoim "bycie" na forum posłuchać co mają inni do powiedzenia, posłuchać i zamilczeć. Nie koniecznie ty musisz mieć zawsze racje!
A&S
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) A&S » 30.06.2015 15:36

Każdy odpoczywa jak chce i wydaje jak chce to coś jak gust a o tym się dyskutuje :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.06.2015 15:51

Z opinią, że każdy wydaje ile chce bym polemizował.
A&S
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) A&S » 30.06.2015 16:04

Już nie bądźmy aż tak drobiazgowi żeby tłumaczyć się z każdego słowa co do joty - wiadomo, że zależy to od grubości portfela a nie tylko i wyłącznie od chęci wydawania lub oszczędności.. Co nie zmienia faktu że w miarę swoich możliwości każdy może sobie wydawać jak chce i jak mu się podoba :)
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 30.06.2015 16:34

wtopek....skąd jesteś i jak się wto-piłeś.. w to, całkiem Bardzo Przyzwoite forum...kto cie nasłał i za ile...jak odpowiesz, to...pokajarzymy,,,i pogadamy!!
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.06.2015 16:48

yooshky napisał(a):Idziecie w OT koledzy :)

Słuszna uwaga - dlatego kilka postów przeniosłem :idea:
wtopek
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) wtopek » 30.06.2015 16:58

kubek_77 napisał(a):
wtopek napisał(a):
karin74 napisał(a):Ludzie ja normalnie oszaleję...WTOPEK czy Ty musisz wszędzie wciskać te swoje "trzy grosze" jak ktos pisze Ze 300 zeta dla kogos ma znaczenie to przestań to negować.
Chłopie odpuść - daj innym cieszyć się z wyjazdu i przestań się wymądrzać....

Możesz mnie wyszarzyć, problem?

@wtopek Gorzej jak za twoje "głupie" i złośliwe wpisy wyszarzy cię większość użytkowników tego forum...
będziesz wtedy prowadził bloga, a na dodatek nie będzie on zbyt popularny ;-)

Dziwne rzeczy piszesz o cenach za apartament. Jeżdżę do Dalmacji południowej od kilku lat, w tym roku również tam jadę. Co więcej ja jeżdżę w okolice Dubrovnika... i powiem ci tylko tyle, że nie zapłaciłem więcej niż 50E za dobę za 4 osobową rodzinę. W tym roku miałem propozycję wynajęcia całego domu za 90E dla dwóch duuuuuużych rodzin byłby w sam raz. Jednak z sympatii i sentymentu do swoich chorwackich gospodarzy, tego jak nas goszczą, nie zmienię planów i pojadę znów do nich.
Dwa lata temu za apartament na wyspie Lopud w przepięknym miejscu (co prawda nie było to 100m od morza) usłyszałem 60E. W zeszłym roku robiliśmy "researcz" po miejscowościach Popivici i Komaji (też nie jest to 100m od wody) ceny od 25E do 75E za 4 osoby. Apartamentów tam szukałem dla szwagra ze względu na klify i drogę na plaże prowadzącą przez wykute w skałach tunele.
Co lepsze powiem ci, żeby jeszcze bardziej namieszać mam tzw "metę" na apartament w Budapeszcie który za dobę kosztuje 250 zł polskich! Apartament nad samym Dunajem z widokiem z okien na wzgórze zamkowe, nawet nie wiem jak blisko jest mostu łańcuchowego. 2 pokojowy, w starej "stylowej" kamienicy ;-)
I jeszcze jedno słowo wyjaśnienia bo lubisz być czepliwy. Nie popieram wyjazdów ze słoikami i zgrzewką piwa za 2 zł... nie popieram dziadowania na wakacjach, mam dzieci i to ma być przede wszystkim czas letniej przygody podczas której "pieniądze" schodzą na ostatni plan... nie popieram ludzi którzy zaniżają koszty i chwalą się tym na forum (nie wiem po co, by wprowadzić kogoś w błąd i wysłać w podróż w jedną stronę? Być może...) Jednak to, czy ktoś uważa inaczej lub potrafi coś lepiej niż ty, nie powinno podlegać twojej krytyce. Może warto chociaż raz w swoim "bycie" na forum posłuchać co mają inni do powiedzenia, posłuchać i zamilczeć. Nie koniecznie ty musisz mieć zawsze racje!

jestem pod wrażeniem tej epickiej sagi :D
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 30.06.2015 17:45

wtopek...mam prawdziwą prośbę....zdefiniuj mi pojęcie "epickiej sagi" ....
wtopek
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) wtopek » 30.06.2015 18:38

VONPLES napisał(a):wtopek...mam prawdziwą prośbę....zdefiniuj mi pojęcie "epickiej sagi" ....

to mniej więcej jak podróż do Czudca w piątek o 16.00 :mrgreen:

btw, padało?

EOT
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 30.06.2015 18:54

kubek_77 napisał(a):Nie popieram wyjazdów ze słoikami i zgrzewką piwa za 2 zł... nie popieram dziadowania na wakacjach,

Hm co do jegomości, o którym piszesz (niejakiego Wtopka) mam swoje zdanie i nie będe się wypowiadał bo szkoda czasu i klawiatury. Natomiast uważam, że się zapędziłeś. Gdzieś umknęła Ci tolerancja.
Mam w głębokim poważaniu to co popierasz, a czego nie. Piszę w imieniu tych wg Ciebie dziadujących. Kilka osób wspomniało na forum o tym co ja tu powtórzę: będę kupował to co chcę i woził do Cro to co chcę i wybacz wara każdemu kubkowi ode mnie paniał ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 392
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone