AdamBeata napisał(a):Ja zauważyłem dziwną prawidłowość. Od kilku lat wyjazd do Cro w podobnym schemacie: ten sam gospodarz, te same ceny noclegów ta sama trasa i ogólnie po kilku wyjazdach człowiek ma większe doświadczenie jak można zaoszczędzić, gdzie taniej zatankować, gdzie taniej kupić jedzenie, jak ominąć kawałek autostrady, etc... Jednak co roku po powrocie zauważam, że zamiast wydawać mniej to niestety coraz mniej w portfelu zostaje...
Michalm2012 napisał(a):No nie sądziłem, że wywołam burzę, ale czy kogoś stać, czy nie stać to jak tankujecie swoje auto to nie pojawia wam się uśmiech na twarzy jak pistolet odbija a na zegarze jest 240zł zamiast 300zł?
Nie wiem czym oni jeżdżą, ale przy takiej cenie paliwa to mi wychodzi niecałe 700 pln za 3.000 km.wyborcza.biz napisał(a):Przykładowo: z Warszawy do Makarskiej jest 1,5 tys. km. Uśredniając cenę paliwa do poziomu 5,50 zł za litr, za samą podróż w obie strony zapłacimy ok. 1,2 tys. zł
boboo napisał(a):Nie wiem czym oni jeżdżą, ale przy takiej cenie paliwa to mi wychodzi niecałe 700 pln za 3.000 km.wyborcza.biz napisał(a):Przykładowo: z Warszawy do Makarskiej jest 1,5 tys. km. Uśredniając cenę paliwa do poziomu 5,50 zł za litr, za samą podróż w obie strony zapłacimy ok. 1,2 tys. zł
piotrulex napisał(a):boboo napisał(a):Nie wiem czym oni jeżdżą, ale przy takiej cenie paliwa to mi wychodzi niecałe 700 pln za 3.000 km.wyborcza.biz napisał(a):Przykładowo: z Warszawy do Makarskiej jest 1,5 tys. km. Uśredniając cenę paliwa do poziomu 5,50 zł za litr, za samą podróż w obie strony zapłacimy ok. 1,2 tys. zł
Mało kto ma diesla ze średnim spalaniem 4,24 l/100km i doskonale z tego sobie zdajesz sprawę
Mi wcześniejszy 1,6 90KM palił z 5,3 w trybie oszczędnym
Teraz w sumie takie samo auto tylko nowsze 1,6 z 110KM i poniżej 6,0 nie udaje mi sie zejść ...
slavko.v napisał(a):Rodzina 2+1 wakacje 14 dni nad Jadranem, możliwy jest koszt w granicach 3.500zł, ale z jedzeniem z Polski, częściowym ominięciem dróg płatnych i bez noclegów tranzytowych... można wydać spokojnie 10.000zł i więcej jeżeli ktoś ma drogi apartman, nie oszczędza w konobach i sklepach... wszystko zależy kogo, na ile stać... ale za 10.000zł na 2 tyg. jest już duża oferta biur podróży...
slavko.v napisał(a):Rodzina 2+1 wakacje 14 dni nad Jadranem, możliwy jest koszt w granicach 3.500zł, ale z jedzeniem z Polski, częściowym ominięciem dróg płatnych i bez noclegów tranzytowych... można wydać spokojnie 10.000zł i więcej jeżeli ktoś ma drogi apartman, nie oszczędza w konobach i sklepach... wszystko zależy kogo, na ile stać... ale za 10.000zł na 2 tyg. jest już duża oferta biur podróży...
wtopek napisał(a): z doświadczenia wiem, że organizując wyjazd indywidualnie, koszty są zwykle niewiele niższe od wczasów zorganizowanych, oczywiście zakładając że chce się mieć podobny standard w podobnym terminie, bo w wersji siermiężno-oszczędnościowej będzie na pewno znacznie taniej, zwłaszcza jak się jedzie poza sezonem
R-r57 napisał(a):Właśnie zacząłem w necie szukać kwatery (bo dopiero wiem kiedy mogę pojechać) i widzę że za trzy osoby na Makarskiej Rivie trzeba zapłacić 90 E (blisko wody).Przez ostatnie 8 lat płaciliśmy 60-65 Euro ,nie wiem czy to przez tych Arabów cz za póżno szukam. Może ktoś mi wyśle jakiś fajny namiar na priv. proszę (nie tak drogo)
yooshky napisał(a):yooshky napisał(a):Tylko karta + 500 eurasów na drogę w kieszeń w razie jakichś kłopotów.
Kuna z przewalutowaniem po 0,59-0,60 zł podczas, gdy najniższa cena w kantorach PL w tym okresie 0,61 zł.
2x PKO BP konto bez granic + kredytówka której jeszcze nigdy nie użyłem poza Internetem.
IMHO szkoda wozić sianko.
Jedna z kart PKO:
Nie wszedł obrazek, poprawka:
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko