Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
matkapolka
Globtroter
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) matkapolka » 03.06.2015 22:10

Wpiszcie sobie w wyszukiwarce Lidl.hr lub Konzum i macie gazetki tych sklepów tam,ja śledzę od jakiegoś czasu,tam gdzie jadę są oba:)(Tribunj)
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 03.06.2015 22:11

Lednice napisał(a):
majeczka napisał(a)::D...tak? A ilu jest Niemców, Austriaków, Włochów, a tym samym również, ilu Polaków?

Nie liczy się ilość, tylko średnia siła nabywcza :roll:
Spotkałem się ze stwierdzeniem wielu Chorwatów, że 1 Niemiec wydaje tyle co 10 Czechów :wink: :wink:
Turyści z tzw. Starej Unii to około połowa odwiedzających Chorwację, ale mają więcej kasy do wydania.

...no i oni nie wożą słoików z obiadkami :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.06.2015 22:18

W Konzumach ceny są bardzo różne :!:
Np. w Baśce na Krk, przy promenadzie jest o wiele drożej niż w dużym markecie Konzuma w Opatiji,
a ten market przegrywa cenowo z Lidlem na peryferiach :roll:

Dużo Niemców czy Holendrów wozi słoiki, szczególnie ci z kempingów, jadący z własnymi przyczepami :roll:
Po prostu lubią gotować 8)

Ale tez bardzo lubią przesiadywać każdy wieczór przez długie godziny w knajpkach przy winie czy piwie :wink:
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 03.06.2015 22:42

:D oj, tam ,oj tam, ja również nie wożę słoików. Na bieżąco kupujemy, degustujemy i pochłaniamy chorwackie przysmaki. Często kupujemy je w okolicznych sklepach i przygotowujemy w apartamencie, równie często konsumujemy w konobach.

p.s....ale, czasami, że tak powiem, tak " wysmagana słońcem " wracam z plaży, że nie w głowie mi zastanawiać się nad obiadem, wówczas słoiki, to na pewno niesamowity komfort :D

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.06.2015 09:14

Oj tam, oj tam, słoikiem nie jestem, słoików nie wożę :lol: zabieram kilka sztuk bazy :mrgreen: z dwiema nienajedzonymi nastolatkami, nie byłbym w stanie latać co chwilę na miasto na jedzenie :wink:
Obrazek
na miejscu do bazy kupuję to co dziewczyny sobie zażyczą :roll: dodatki kurze cycki, krewetki itp... :mrgreen:
panpawel77
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) panpawel77 » 05.06.2015 09:48

Lednice napisał(a):
Dużo Niemców czy Holendrów wozi słoiki, szczególnie ci z kempingów, jadący z własnymi przyczepami :roll:
Po prostu lubią gotować 8)

Ale tez bardzo lubią przesiadywać każdy wieczór przez długie godziny w knajpkach przy winie czy piwie :wink:

Święta prawda.... Holendrzy to nawet masło w puszkach mają na wyjazdy wakacyjne... :)
W końcu NL zobowiązuje (Nur Lemonade)
A w knajpach i kawiarniach to faktycznie lubią przesiadywać - godzina posiedzenia i szklanka coli opróżniona do połowy :)
Mamuśka33
Plażowicz
Re: Koszt urlopu w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mamuśka33 » 19.06.2015 09:57

Nie dodam własnych wyliczeń, ponieważ dopiero zastanawiam się nad wyjazdem do CRO :P Szukałam tylko informacji, ile to faktycznie kosztuje. Czy rzeczywiście mój planowany urlop nad Bałtykiem (2os. dorosłe + 5latek i roczna) 14 dni z wyżywieniem za około 6,5 tys. zł dałoby zamienić się na wyjazd do Chorwacji :) W każdym razie to kuszące!!!!!!!!!!
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 19.06.2015 10:02

Mamuśka33 napisał(a):Nie dodam własnych wyliczeń, ponieważ dopiero zastanawiam się nad wyjazdem do CRO :P Szukałam tylko informacji, ile to faktycznie kosztuje. Czy rzeczywiście mój planowany urlop nad Bałtykiem (2os. dorosłe + 5latek i roczna) 14 dni z wyżywieniem za około 6,5 tys. zł dałoby zamienić się na wyjazd do Chorwacji :) W każdym razie to kuszące!!!!!!!!!!

Napisz jeszcze skąd jedziesz ;-) Myślę, ze spokojnie w tej kwocie się zmieścisz.
sandomingo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sandomingo » 19.06.2015 10:17

Mamuśka33 napisał(a):Nie dodam własnych wyliczeń, ponieważ dopiero zastanawiam się nad wyjazdem do CRO :P Szukałam tylko informacji, ile to faktycznie kosztuje. Czy rzeczywiście mój planowany urlop nad Bałtykiem (2os. dorosłe + 5latek i roczna) 14 dni z wyżywieniem za około 6,5 tys. zł dałoby zamienić się na wyjazd do Chorwacji :) W każdym razie to kuszące!!!!!!!!!!

Hej spokojnie, u nas to przeliczenie sprawdziło się w praktyce jakiś czas temu :D

6,5-7 tysięcy dla rodzinki 2+2 (zwłaszcza, że jak piszesz jedna pociecha jest roczna) spokojnie można spędzić 2 tygodnie, oczywiście bez jakichś wielkich szaleństw ale i bez wielkiego oszczędzania. Trzeba tylko odpowiednio wcześniej zaplanować kilka rzeczy
wtopek
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) wtopek » 19.06.2015 10:22

sandomingo napisał(a):

Hej spokojnie, u nas to przeliczenie sprawdziło się w praktyce jakiś czas temu :D

6,5-7 tysięcy dla rodzinki 2+2 (zwłaszcza, że jak piszesz jedna pociecha jest roczna) spokojnie można spędzić 2 tygodnie, oczywiście bez jakichś wielkich szaleństw ale i bez wielkiego oszczędzania. Trzeba tylko odpowiednio wcześniej zaplanować kilka rzeczy

raczej sporo się trzeba naplanować aby w sezonie zmieścić się w takiej cenie, zakładając przyzwoity standard na miejscu
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 19.06.2015 10:23

wtopek napisał(a):
sandomingo napisał(a):

raczej sporo się trzeba naplanować aby w sezonie zmieścić się w takiej cenie, zakładając przyzwoity standard na miejscu

czarnowidz 8O ........ ponoć z grubym portfelem :mrgreen:
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 19.06.2015 10:30

wtopek napisał(a):raczej sporo się trzeba naplanować aby w sezonie zmieścić się w takiej cenie, zakładając przyzwoity standard na miejscu

Nie sądzę, żeby było aż tak ciężko. Można znaleźć kwatery do 50 EU a to raptem 1/3 kwoty. Często z dziećmi jeździliśmy "w ciemno" i nie mieliśmy problemy, żeby w lipcu czy sierpniu znaleźć przyzwoitą miejscówkę :-) fakt, nie zawsze w pierwszej linii, ale z wózkiem wszędzie można dojechać ;-)
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 19.06.2015 10:31

Mamuśka33 napisał(a):Czy rzeczywiście mój planowany urlop nad Bałtykiem (2os. dorosłe + 5latek i roczna) 14 dni z wyżywieniem za około 6,5 tys. zł dałoby zamienić się na wyjazd do Chorwacji :) W każdym razie to kuszące!!!!!!!!!!

Ja sobie zrobiłam porównanie kosztów wakacji w PL i HR i ni jak nie potwierdziło się, że u nas jest drożej:)

IX 2013 - 2 osoby, tydzień na Istrii + tydzień na Braczu, ok 6.500 zł
IX 2014 - 2 osoby, tydzień w Kołobrzegu + tydzień na objazdówce po Pomorzu i Warmii, ok 4.500 zł

Sposób spędzania czasu podobny, forma wyżywienia też (gł. knajpy). Relacje na forum :D .
Alias21
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alias21 » 19.06.2015 10:32

bluesman napisał(a):
wtopek napisał(a):
sandomingo napisał(a):

czarnowidz 8O ........ ponoć z grubym portfelem :mrgreen:

Ponoć jest tutaj kluczowym określeniem... :oczko_usmiech:
sandomingo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sandomingo » 19.06.2015 10:40

wtopek napisał(a):

Zależy, co rozumiesz przez "sporo".

Znalezienie odpowiedniej miejscówki i zabranie ze sobą sprzętu niezbędnego zwłaszcza dla rocznego dziecka.

50 E to nawet w sezonie (lipiec/sierpień) cena jak najbardziej możliwa blisko plaży tylko zależy od miejscowości.

Przy tej cenie apartamentu i w miarę wiadomych kosztach podróży 6,5-7 tysięcy jest jak najbardziej możliwe
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 388
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone