Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kobrat
Cromaniak
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 09.05.2015 22:29

majeczka napisał(a):... :D na wyspach, które ostatnio odwiedzamy jest na pewno zdecydowanie drożej, myślę, że ok. 30 - 40% więcej w stosunku do nas.
Mam pod nosem Studenac, robię w nim normalne zakupy, nabiał, pieczywo, etc... Nie proponuję w nim jednak zakupu warzyw i owoców, ponieważ te, zdecydowanie lepsze są na straganach, chociaż na pewno i droższe.
Ogólnie, da się jednak wytrzymać. :D

na Brac w Supetarze ceny w restauracjach tansze niz na ladzie ( okolo 55 kuna zestaw )
marchos87
Odkrywca
Re: Koszt urlopu w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) marchos87 » 20.05.2015 19:44

A ja zrobiłem poglądowe wyliczenie dla 4 osób i psa na nasze wakacje :o Jeszcze dojdą koszty miejscowe ale te co widać to pewne wydatki na dzień dzisiejszy :papa:

Obrazek
donia2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) donia2 » 25.05.2015 18:06

A skąd masz ten kalkulator jak wyżej. Proszę podaj namiary.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.05.2015 19:29

donia2 napisał(a):A skąd masz ten kalkulator jak wyżej. Proszę podaj namiary.

A masz office zainstalowanego :oczko_usmiech:
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 26.05.2015 09:07

inmar napisał(a):....Głównie co mnie odstrasza to długa jazda,różne niedogodności podczas jazdy(mam lagunę :D ) i niestety jedzenie bo to co tam się je to ja prawie mam to w akwarium)Może kiedyś się przełamię.

Co ty nie powiesz

Gdybym mieszkał tam gdzie Ty pewnie bym nie wiedział jak Bałtyk wygląda a do cro to nawet na dłuzszy weekend byśmy śmigali

Jazdy masz może z 11 godzin więc gdzie tu długa jazda, czasami w zwykły pracujacy dzień wiecej za kółkiem spędzam

Zawartości akwarium nikt nie każe wcinać, Niemcy często zamawiają "schaboszczaki" ...

Myśmy i 15 letnią astrą bez klimy jechali z małym dzieckiem i nikt nie narzekał, teraz auto szybkie, bezpieczne i wygodne ale i tak z nostalgią wspominamy przeprawy przez góry i jarające się klocki hamulcowe w wiernej starej astrze ...
walizia
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) walizia » 03.06.2015 11:47

W Chorwacji mozna wydac bardzo duzo, albo bardzo malo, nie ma reguly - ale sa porady ;) warto zaopatrzyc sie w e-booki i przewodniki i pochodzic po forach takich jak tu, ale i fly4free, gdzie ludzie dziela sie przemysleniami i darmowymi atrakcjami. Mozna tez sprawdzic typowe turystyczne strony. Bylem w Chorwacji dwukrotnie, raz w czasie EuroTripu samochodem - i raczej bylo to baaardzo budzetowe wydarzenie, drugi raz na spokojnie z rodzina - na glowe wyszlo nam ok 1700zl za tydzien, ale w bardzo dobrych warunkach.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.06.2015 14:37

walizia napisał(a):Bylem w Chorwacji dwukrotnie, raz w czasie EuroTripu samochodem

Co to takiego ten EuroTrip :?: :roll: 8) :!:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 03.06.2015 15:54

Lednice napisał(a):Co to takiego ten EuroTrip :?: :roll: 8) :!:

Eurotrip ............ , to chyba jakiś Hamerykański badziew..... :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.06.2015 16:22

A ha, czyli kolega walizia film kręcił :D :wink: :!:
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 03.06.2015 18:58

Proszę o przykłady z tego roku, jakie były lub są (jeśli ktoś aktualnie przebywa) koszty pobytu w Cro!!!
A Wy o jakimś eurotripie piszecie... :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.06.2015 21:15

Przypomniało mi się, jak w telewizji jakiś "ekspert" rzucił :

Chorwacja nie jest topową destynacją touroperatorów, ale w ramach dywersyfikacji ryzyka ...

Dalej było coś w tym stylu :wink: :wink: :wink:

A aktualne zestawienie kosztów by się faktycznie przydało, nawet tych z eurotripa 8)
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 03.06.2015 21:17

... na pewno zdecydowanie większe, niż w ubiegłym roku, czy w ubiegłym sezonie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.06.2015 21:35

Dlaczego zdecydowanie :?: :roll:

Jak szukałem noclegów, to ceny były jak rok temu.
Wejście Chorwacji do UE spowodowało, że unijne towary są bez cła, więc jest trudno jest zawyżać ceny artykułów spożywczych i różnych napojów w dużych marketach poza ścisłym centrum miejscowości, szczególnie tych sieciowych typu Lidl. Konkurencja unijna weszła na chorwacki rynek.
Niewiadomą są ceny w knajpach. małych sklepach przy plaży czy na ulicznych straganach, tu wszystko zależy do tego, czy więcej przyjedzie Niemców, Włochów, Austriaków. To "pod nich" podnosi się ceny 8)
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 03.06.2015 21:59

:D...tak? A ilu jest Niemców, Austriaków, Włochów, a tym samym również, ilu Polaków?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.06.2015 22:08

majeczka napisał(a)::D...tak? A ilu jest Niemców, Austriaków, Włochów, a tym samym również, ilu Polaków?

Nie liczy się ilość, tylko średnia siła nabywcza :roll:
Spotkałem się ze stwierdzeniem wielu Chorwatów, że 1 Niemiec wydaje tyle co 10 Czechów :wink: :wink:
Turyści z tzw. Starej Unii to około połowa odwiedzających Chorwację, ale mają więcej kasy do wydania.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 387
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone