Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wtopek
zbanowany
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) wtopek » 05.05.2015 12:12

kobrat napisał(a):
wtopek napisał(a):
AdamBeata napisał(a):Za apartament w białym domu płacę 60E w sezonie, 40-50 wczerwcu, wrześniu. Wybetonowane miejsca do opalania ( nie widać dobrze bo między skałkami) i schodki do samej wody w kilku miejscach więc ekwilibrystyka skałkowa nie wchodzi w grę. Plaża z całkiem drobnymi kamyczkami zaczyna się dwa domy obok. Klima to chyba standard nie wymagający dopowiadań. W miarę sensowne miejsce parkingowe pod domem. Miejsce na grila, pełna lodówka wina na przyjazd. Wszystkie mieszkania nad wodą po mniej więcej 50-60E. "Bocianie Gniazdo" za 40E jest jakieś niecałe 1000m w prawo. No ale my to ścisłe centrum, a on już na przedmieściach mieszka :)

To w moim za 80€, oprócz piwniczki wina była pełna lodówka chorwackich wiktuałów, już wiem skąd ta różnica w cenie :D

kochani ci Chorwaci, za parę lat będą dopłacać, aby tylko się u nich zatrzymać :D

ale plaża zayebista, można pobiegać, pospacerowac i pograć w siatkówkę :D

...ale ceny z 2006 ? jak na foto :oczko_usmiech: ten dom to w BV?

rzeczywiście, nie zauważyłem tej daty na zdjęciu

ja to w 2006 płaciłem 35 € :)
wtopek
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) wtopek » 05.05.2015 12:19

Nicolae napisał(a):
wtopek napisał(a):
AdamBeata napisał(a):We wrześniu to 40E.

Gdzie, jaki standard, jak daleko do morza, jakiś link do miejsca albo okolicy....

To "ciepnij" swoje miejsce... to się wszyscy dowiemy skąd to 80E

Miała byc Podaca, ale w końcu nic nie płacę, willę mam po kosztach, robimy nowy projekt z Dubrownikiem i Splitem, w końcu przydały się do czegoś firmowe znajomości :)
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 05.05.2015 12:42

Janusz Bajcer napisał(a):
AdamBeata napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):
AdamBeata napisał(a): Nawet na ładne dziewczyny sie nie napatrzysz bo dzieciaki piachem do oczu zaraz nasypią :)

Piachem w oczy w Chorwacji :wink: :roll: a gdzie to :?:

W Żuljanie jest piasek ale w zeszłym roku nie było na kogo popatrzeć :lol:

Piach czy raczej drobny żwirek :idea: czy w Žuljanie są wydmy :?: pytam bo nie byłem.

Plaża taka prawdziwa tam jest, ale wygląda na sztucznie nasypaną i to tylko w centralnej części od miejsca, gdzie zaczyna się deptaczek przez jakieś 100-150m. Potem zaczynaja sie już drobne kamyki.
Idealne miejsce dla rodziny z małymi dziećmi. Apartamenty są nad samą plażą, tak że dzieci chlapią sie w wodzie, mama sie opala, a tata pije zimne piwko pod wiatą:)
Załączniki:
sl_1.jpg
Nicolae
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nicolae » 05.05.2015 14:03

wtopek napisał(a):Miała byc Podaca, ale w końcu nic nie płacę, willę mam po kosztach, robimy nowy projekt z Dubrownikiem i Splitem, w końcu przydały się do czegoś firmowe znajomości :)

To po kosztach czy nic nie płacisz?
To ja Bocian jest czepku urodzony to ty to musisz mieć coś wielkiego na głowie :mrgreen:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 05.05.2015 15:06

Nicolae napisał(a):To ja Bocian jest czepku urodzony to ty to musisz mieć coś wielkiego na głowie :mrgreen:

Sądzisz? :)
http://k0.i1.fdbimg.pl/0zym0m_m0p5r3.jpg
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 05.05.2015 15:16

Idealne na lato :D
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 05.05.2015 15:36

No nie wiem czy czarne jest takie na lato.. chyba że polskie jak nie ma pogody :)
Co do wątku, Ja w tym roku będę urzędował w okolicach Orebica, 40 metrów od morza, 2 sypialnie przełom czerwca/lipca, coś koło 45 euro (będę jeszcze rozmawiał na miejscu bo właścicielka z terminami trochę namieszała i mam mieć gratisy:). Wyszukane i rezerwowane w październiku.
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 05.05.2015 17:15

Jak ktoś nie jest w stanie zajarzyć, że rezerwacja wakacji rok wcześniej nie ma wpływu na cenę to już nie da się prościej wytłumaczyć.
Jak się zna właściciela i miejscówka sie podoba to przeciętny CROmaniak zaklepuje sobie na następny rok tylko po to aby nie stracić miejsca i znowu nie szukać. Ja już mam rezerwacje na te wakacje i nastepne. Jesli coś nie wypali to piszę czy dzwonię do właściciela sensownie wcześniej i daje o tym znać. Ludzie kiedyś jeździli do Pobierowa czy Kołobrzegu przez 10 lat z rzędu bo były takie, a nie inne czasy. Teraz natomiast niektórym zamiast last min. w Egipcie czy Tunezji odpowiada jeżdżenie do Cro przez kilka lat z rzędu i to nawet do tego samego właściciela.

Bocian pewnie niedługo założy gniazdo na kominie u swojego gospodarza, a mój mnie od dwóch lat zaprasza późną jesienią czy wiosną na łowienie ryb i pijaństwo bez żon.
Znam też takich w Borku co to z brzuchami (ciążowymi swoich żon) przyjeżdżali i teraz z dziećmi w wieku szkolnym u tego samego właściciela dalej są na wakacjach.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 05.05.2015 17:20

A gdzie tu komin? :oczko_usmiech:
Obrazek
Bociany w Cro to na Lonjsko Polje siedzą. Największe skupisko w Europie. W Čigoć jest gospodarstwo gdzie jest najwięcej gniazd w jednym obejściu. 5 sztuk :)
wtopek
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) wtopek » 05.05.2015 18:50

Nicolae napisał(a):
wtopek napisał(a):Miała byc Podaca, ale w końcu nic nie płacę, willę mam po kosztach, robimy nowy projekt z Dubrownikiem i Splitem, w końcu przydały się do czegoś firmowe znajomości :)

To ja Bocian jest czepku urodzony to ty to musisz mieć coś wielkiego na głowie :mrgreen:

a teraz zastanów się co napisałem

i jeszcze raz zastanów

i jeszcze raz...

nic? dlaczego się nie dziwę? :D

imhoyafj :D
Nicolae
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nicolae » 05.05.2015 19:23

wtopek napisał(a):
Nicolae napisał(a):

a teraz zastanów się co napisałem

i jeszcze raz zastanów

i jeszcze raz...

nic? dlaczego się nie dziwę? :D

imhoyafj :D

Spoko, wiem że nie dorastam do poziomu na którym prowadzisz konwersacje :)
piotrekbeti
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrekbeti » 09.05.2015 20:37

Ceny promocyjne z nowej gazetki Konzum do porównania z naszymi cenami. Ceny w Kunach. Ser Gouda 30.0kg Olej 1l 7,0 Mleko 2,5proc 4.80 Margaryna do smarowania 12,0 500g. Ziemniaki 4.0 kg Fanta 2l 9.0 Chleb 700g 9.0 Kurczak 20.0 Ożujsko 6pak 40.0 Woda mineralna 1.5l 4.0
Lidl

Kawa 200g 28.0 Pierś z kurczaka 45.0 ser biały 250g kostka 8.0 masło 9.0kostka

Wszystkie ceny promocyjne. Nie ma chyba nic co będzie tańsze od naszych marketowych cen.
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 09.05.2015 21:02

Trza bedzie zabrać więcej szamanka z domu :lol:
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 09.05.2015 21:27

... :D na wyspach, które ostatnio odwiedzamy jest na pewno zdecydowanie drożej, myślę, że ok. 30 - 40% więcej w stosunku do nas.
Mam pod nosem Studenac, robię w nim normalne zakupy, nabiał, pieczywo, etc... Nie proponuję w nim jednak zakupu warzyw i owoców, ponieważ te, zdecydowanie lepsze są na straganach, chociaż na pewno i droższe.
Ogólnie, da się jednak wytrzymać. :D
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 09.05.2015 22:22

piotrekbeti napisał(a):Ceny promocyjne z nowej gazetki Konzum do porównania z naszymi cenami. Ceny w Kunach. Ser Gouda 30.0kg Olej 1l 7,0 Mleko 2,5proc 4.80 Margaryna do smarowania 12,0 500g. Ziemniaki 4.0 kg Fanta 2l 9.0 Chleb 700g 9.0 Kurczak 20.0 Ożujsko 6pak 40.0 Woda mineralna 1.5l 4.0
Lidl

Kawa 200g 28.0 Pierś z kurczaka 45.0 ser biały 250g kostka 8.0 masło 9.0kostka

Wszystkie ceny promocyjne. Nie ma chyba nic co będzie tańsze od naszych marketowych cen.

tanio nie jest, szczegolnie nabial i PIWO :( ale za to Head Shoulders tanszy he he okolo 8 zl
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 386
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone