Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
garbowski
Cromaniak
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 14.04.2015 13:00

..pąpę mam już po tuningu... styknie :mrgreen:
wtopek
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) wtopek » 14.04.2015 13:30

Nicolae napisał(a):
wtopek napisał(a):wiesz, błyszcząca fura parkująca przy zapuszczonej chałupie wskazuje na priorytety jej własciciela

tak samo kredyt wakacyjny...

i tak wlaśnie uważam, na określonee wakacje, w określone miejsce moge jechać, jeśli przez resztę roku nie muszę ograniczać innych niezbędnych wydatków...

Czyli rozumiem wtopek że urlop w cro pokrywasz z miesięcznych dochodów bez problemu?

z miesięcznych może nie, ale ciepło :D

patrz mój wpis powyzej do tomasza :)
wtopek
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) wtopek » 14.04.2015 13:36

kobrat napisał(a):dolacze sie .... w tamtym roku bylismy w Cro 2 tygodnie , a potem jeszcze pojechalismy do Miedzywodzia nad Baltyk na tydzien. Cenowo wyglada to tak : W Cro Apartament 4 osobowy z kuchnia sypialnia itp. kosztuje w sezonie od 50 do 100 Euro ( srednia to 75 Euro za taki w miare luksusowy) , Miedzywodzie - pokoj klitka z lazienka 70 zl od osoby. Wyzywienie -Sniadania Cro okolo 7 euro na osobe, Miedzywodzie 10 zl, Cro obiad kosztuje okolo 70 kuna ( 10 euro) , Miedzywodzie najdrozszy obiad nie przekracza 20 zl - czyli polowe ceny z Cro. PIWO :) Cro lane z beczki slabe i nie za smakowite okolo 15 - 20 kuna - (2-3 euro) , PIWO Miedzywodzie na plazy Zywiec pyszniutki 5 zl !!!!! Ceny w sklepach mniej wiecej takie same , moze nawet w Miedzywodziu drozsze ( mowa o malych sklepikach) Na koniec powiem, ze sa uroki morza Baltyckiego ( piasek na plazy, atmosfera, JOD 23 :) , i inne ) jak rowniez pieknej slonecznej Chorwacji.
Ps. wypoczynek u Babci na wsi tez ma swoje uroki he he pozdrawiam i do zobaczenia w Pakostane 28.06-13.07 :papa: :hut: :mrgreen:

po tegorocznym rozeznaniu śmiem twierdzić, że w HR "luksus" w sezonie zaczyna się od 100 euro wzwyż - nad samym morzem, ale z normalnym zejściem do wody, a nie ekwilibrystyką po skałach, osobnymi sypialniami, ogrodem, klima, internetem i paroma innymi udogodnieniami...
Nicolae
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nicolae » 14.04.2015 13:44

wtopek napisał(a):
Nicolae napisał(a):Czyli rozumiem wtopek że urlop w cro pokrywasz z miesięcznych dochodów bez problemu?

z miesięcznych może nie, ale ciepło :D

patrz mój wpis powyzej do tomasza :)

I pewnie dziwisz się (takie popularne tu słowo ostatnio) tym wszystkim szaraczkom jak można odkładać cały rok na wakacje ograniczając swoje codzienne przyjemności 8O
Syty głodnego nie zrozumie :wink:
Ostatnio edytowano 14.04.2015 15:07 przez Nicolae, łącznie edytowano 1 raz
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 14.04.2015 14:29

Szaraczkom.. :wink:
Łukasz&Gosia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz&Gosia » 14.04.2015 14:52

Witam wszystkich cromaniaków :)

Widzę że spora tu grupa ekonomistów...

Tak się składa ze mieszkam nad naszym polskim morzem (9km z pod domu na plaże) i faktycznie jodu ci u nas pod dostatkiem. W zeszłym roku pomimo najcieplejszego sezonu letniego od kilku lat to woda w zatoce miała najwyżej 22-23 st.Dla nas wciąż za chłodna wiec może z 5 razy byliśmy się kąpać. Dlatego też w tym roku z żoną wybieramy się do Chorwacji po raz pierwszy i mamy zamiar zmieścić się w 6,5 tys. Takiego dokonaliśmy założenia opierając się na waszych doświadczeniach oraz poradach :) Jeżeli macie jakieś sugestie to proszę o rade:) Wyjazd 14 dniowy, termin 2 połowa czerwca.

Do przejechania ok 4000 km ok 1500 zł - przy spalaniu ON ok 6,5
Winiety: 300 zł
Noclegi 10 x 38 euro - 1700 zł ( liczone po kursie wysłania zaliczki) Apartament Lucica w Medici-Mimice
Ubezpieczenia dodatkowe ok 300 zł
Kieszonkowe ok 1500 zł
Wenecja 2 dni ok 1000 zł ( nocleg w hotelu)

Wiadomo, zapas na koncie musi być :)
Ostatnio edytowano 14.04.2015 15:11 przez Łukasz&Gosia, łącznie edytowano 1 raz
Nicolae
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nicolae » 14.04.2015 15:08

anakin napisał(a):Szaraczkom.. :wink:

Łupsi :D
Nicolae
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nicolae » 14.04.2015 15:18

Łukasz&Gosia napisał(a):Witam wszystkich cromaniaków :)

Widzę że spora tu grupa ekonomistów...

Tak się składa ze mieszkam nad naszym polskim morzem (9km z pod domu na plaże) i faktycznie jodu ci u nas pod dostatkiem. W zeszłym roku pomimo najcieplejszego sezonu letniego od kilku lat to woda w zatoce miała najwyżej 22-23 st.Dla nas wciąż za chłodna wiec może z 5 razy byliśmy się kąpać. Dlatego też w tym roku z żoną wybieramy się do Chorwacji po raz pierwszy i mamy zamiar zmieścić się w 6,5 tys. Takiego dokonaliśmy założenia opierając się na waszych doświadczeniach oraz poradach :) Jeżeli macie jakieś sugestie to proszę o rade:) Wyjazd 14 dniowy, termin 2 połowa czerwca.

Do przejechania ok 4000 km ok 1500 zł - przy spalaniu ON ok 6,5
Winiety: 300 zł
Noclegi 10 x 38 euro - 1700 zł ( liczone po kursie wysłania zaliczki) Apartament Lucica w Medici-Mimice
Ubezpieczenia dodatkowe ok 300 zł
Kieszonkowe ok 1500 zł
Wenecja 2 dni ok 1000 zł ( nocleg w hotelu)

Wiadomo, zapas na koncie musi być :)

Jak na moje trochę małe kieszonkowe sobie przyznaliście :lol:
Ale ostatnie zdanie to klucz do waszych udanych wakacji :hut:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 14.04.2015 15:32

wtopek napisał(a):
7 tysi na rodzinne wakacje w HR to dość skromna kwota,

wtopek napisał(a):7000 parę lat później na Korculi, też za dwie osoby

bez szaleństwtw, ale i bez zaciskania pasa

Sie chłopie zdecyduj bo nie wiem czy zaciskam pasa czy jadę niekiepsko... :roll:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 14.04.2015 15:40

wtopek napisał(a):
po tegorocznym rozeznaniu śmiem twierdzić, że w HR "luksus" w sezonie zaczyna się od 100 euro wzwyż - nad samym morzem, ale z normalnym zejściem do wody, a nie ekwilibrystyką po skałach, osobnymi sypialniami, ogrodem, klima, internetem i paroma innymi udogodnieniami...

Śmiem twierdzić że sie mylisz. 8)
Nad samym morzem nie mam, muszę te 50m przejść do garażu po wino :) Zejście normalne jest, kolego co wypadł ze śmigła daje radę o kulach to tym bardziej ja, nawet z 4 butelkami crnog vina :) Ekwilibrystyka występuje raczej przy powrocie. Sypialnie osobne są, choc ta na plaży jedna wspólna, ogród mam od Podobuće do Trstenika, klimy nie ma ale za to bura jest. Internet jest. Czasem :) Jak się do pieca dorzuci ;)
40 ojro.
nowy100
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowy100 » 14.04.2015 17:47

@wtopek, to co ty tu robisz na "takim" forum biedaków. Toż to dla ciebie "olinkluzivy" , a nie gadki z plebsem. Nie ma się co chwalić pieniędzmi, bo Ci co je maja siedzą cicho. A obrażanie tych co zarabiają 1400 zł. m-c to buractwo. Krzywdy finansowej nie mam i mój plan na ten rok w Cro to 5 - 5,5tyś za tydzień pobytu 2+2 (tylko lenistwo) :papa:
Ostatnio edytowano 14.04.2015 18:07 przez nowy100, łącznie edytowano 2 razy
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 14.04.2015 17:52

Na tej wyspie co bocian stacjonuje , faktycznie można znależ lokum za 40 EU
...klima, kuchnia ,pokój z tarasem ...jak będzie w rzeczywistości to się okaże :roll:
..słyszałem ostatnio ....że Chorwaci mówią ,że klima jest ...a tam wiatrak 8O
wtopek
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) wtopek » 14.04.2015 18:09

Bocian napisał(a):
wtopek napisał(a):

Śmiem twierdzić że sie mylisz. 8)
Nad samym morzem nie mam, muszę te 50m przejść do garażu po wino :) Zejście normalne jest, kolego co wypadł ze śmigła daje radę o kulach to tym bardziej ja, nawet z 4 butelkami crnog vina :) Ekwilibrystyka występuje raczej przy powrocie. Sypialnie osobne są, choc ta na plaży jedna wspólna, ogród mam od Podobuće do Trstenika, klimy nie ma ale za to bura jest. Internet jest. Czasem :) Jak się do pieca dorzuci ;)
40 ojro.

piszesz jakimś kodem?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 14.04.2015 18:09

nowy100 napisał(a):Toż to dla ciebie "olinkluzivy" ,

Ostatnio słyszałem o takiej bogatej osobie która poszła do obcego hotelu i była zdziwiona , że tam żarcie nie jest za darmochę. I rezydentce tłumaczyła, że przecież ol ekskjuzmi ma wykupione :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 14.04.2015 18:11

wtopek napisał(a):
piszesz jakimś kodem?

Czego nie pojąłeś, to ci wytłumaczę :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 382
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone