Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tomasz1
Odkrywca
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomasz1 » 14.04.2015 10:58

anakin napisał(a):
tomasz1 napisał(a):Niejeden myśli (znam takich) ,że wakacje w Chorwacji kosztują prawie tyle samo co nad Bałtykiem.

Ja tak myślę.
Udowodnij mi, że się mylę.
I przekonaj jednocześnie żebym wybrał Bałtyk.

orta też Ci poprawiłem... :mrgreen:

Nad Bałtyk nie będę Cie przekonywać wiadomo dlaczego..;)
Dojazd z południa Polski do Cro nie jest drogi jeśli chodzi o paliwo.
Co do udowodnienia że się mylisz jest to trudne, zależy jakie drogie aparamenty wybierasz.W Ustce płaciłem 120 zł za dobę na 3 osoby w Cro 270zł za dobę.
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 14.04.2015 11:00

anakin napisał(a):
tomasz1 napisał(a):Niejeden myśli (znam takich) ,że wakacje w Chorwacji kosztują prawie tyle samo co nad Bałtykiem.

Ja tak myślę.

..masz rację anakin jedzenie prawie tyle samo kosztuje co nad Bałtykiem , mówimy o knajpach a nie o marketach
Ja w tym roku sam sobie robię słoiczki , bo te z marketu ...beee
..oczywiście na jakieś lokalne specjały się skuszę ...macki z żaru :D
..no i spanie nie jest tanie na Bałtykiem ...strasznie poszło w górę
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 14.04.2015 11:06

tomasz1 napisał(a):Co do udowodnienia że się mylisz jest to trudne, zależy jakie drogie aparamenty wybierasz.W Ustce płaciłem 120 zł za dobę na 3 osoby w Cro 270zł za dobę.

No to wyobraź sobie, że ja za 4 osoby, cztery razy płaciłem po 40 ojro, raz zdarzyło się 55 i to wcale nie w lesie.
Czyli co?
Chorwacja jest tańsza?... :oczko_usmiech:

Ale przekonuj mnie dalej... :wink:
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 14.04.2015 11:06

garbowski napisał(a):..w zależności skąd jedziesz...dla mnie to pół kilometrów mniej, odpada 2x nocleg na trasie (bo na "raz" to już nie ma sił), nie wykupuję dodatkowego ubezpieczenia. To już ok. 1200 złotych "oszczędności".

...tu masz rację ....ale w pakiecie masz czystą wodę z pięknymi krajobrazami co nad Bałtykiem tego nie uświadczysz :wink:
...do Bałtyku mam 100km..a do Jadrana 1600 km i tu koszty są znaczne
...no i tu wybór należy do nas :oczko_usmiech:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 14.04.2015 11:13

mervik napisał(a): ..masz rację anakin jedzenie prawie tyle samo kosztuje co nad Bałtykiem , mówimy o knajpach a nie o marketach
Ja w tym roku sam sobie robię słoiczki , bo te z marketu ...beee
..oczywiście na jakieś lokalne specjały się skuszę ...macki z żaru :D
..no i spanie nie jest tanie na Bałtykiem ...strasznie poszło w górę

Toż o tym cały czas mówię.
Przy odpowiedniej logistyce, dla mnie wakacje w Cro są droższe o koszt paliwa (nieznaczny), winiet (ewentualnych).
Autostrad nie liczę, bo jadąc nad Bałtyk też bym pewnie z nich korzystał.

A ewentualny większy ich koszt jest rekompensowany na miejscu wiadomo czym.

Za troszkę taniej mam morze o temp.max. ok.19 stopni i korzystanie z parasola ( nie przeciwsłonecznego) do ulania (ewentualnie oczywiście) i siedzenie w "apartmanie" z wspólną kuchnią i łazienką z innymi urlopowiczami.A wszystko to za min.50 zeta od osoby (jakieś 12 ojro).

Mam ryzykować dwa tygodnie urlopu, żeby zaoszczędzić........nie wiem.......700 zeta?
Nie sądzę.. :mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 14.04.2015 11:20

mervik napisał(a):...do Bałtyku mam 100km..a do Jadrana 1600 km i tu koszty są znaczne..

To mniej więcej 600 km dalej niż ja.
Przy założeniu, że Twoje auto pali 10l/100 km i cenie paliwa 5 zeta, to daje jakieś.....300 PLN ( w obie strony 600 zeta).
I to koszty są mervik znaczne?
No weź mnie nie osłabiaj...... :roll:

Jak to mówią szkłem doopy nie wyczesz... :mrgreen:
Nicolae
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nicolae » 14.04.2015 11:20

mervik napisał(a):
garbowski napisał(a):..w zależności skąd jedziesz...dla mnie to pół kilometrów mniej, odpada 2x nocleg na trasie (bo na "raz" to już nie ma sił), nie wykupuję dodatkowego ubezpieczenia. To już ok. 1200 złotych "oszczędności".

...tu masz rację ....ale w pakiecie masz czystą wodę z pięknymi krajobrazami co nad Bałtykiem tego nie uświadczysz :wink:
...do Bałtyku mam 100km..a do Jadrana 1600 km i tu koszty są znaczne
...no i tu wybór należy do nas :oczko_usmiech:

No i apartman z "sea view" co nad Bałtykiem jest rzadkością.
Moi rodzice w tym roku jadą z nami do cro we wrześniu. Ostatnie 5-6 lat jeździli do Darłowa też we wrześniu. Byli zaskoczeni jak im podałem cenę za apartman (55E za 4+1) bo oni podobnie za 4 osoby płacili nad Bałtykiem (fakt że ze śniadaniami).
Dla mnie różnica w cenie pomiędzy Bałtykiem a Cro to dojazd (z południa) i trochę noclegi.
Różnica w widokach, klimacie, temperaturze.... bezcenna
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 14.04.2015 11:29

...dla jednych 700 zeta to tyle co splunąć..dla drugich pół wypłaty :roll: . Podałem po prostu jaka jest dla mnie róźnica między wyjazdem do Chorwacji a nad nasze morze. Bez pakietu dodatkowego w postaci widoków i kwater. I tyle... :mrgreen:
wtopek
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) wtopek » 14.04.2015 11:44

garbowski napisał(a):...dla jednych 700 zeta to tyle co splunąć..dla drugich pół wypłaty :roll: . Podałem po prostu jaka jest dla mnie róźnica między wyjazdem do Chorwacji a nad nasze morze. Bez pakietu dodatkowego w postaci widoków i kwater. I tyle... :mrgreen:

jeśli 700 zł to dla kogoś pół wypłaty, to ta osoba powinna raczej mysleć o wczasach u babci na działce, a nie o wyjeździe do Chorwacji...
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 14.04.2015 11:50

..to podaj mi z łaski Swojej od jakiej kwoty mogę zacząć marzyć o wyjeździe..bo nie wiem czy mnie stać... :roll:
tomasz1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomasz1 » 14.04.2015 11:53

wtopek napisał(a):
garbowski napisał(a):...dla jednych 700 zeta to tyle co splunąć..dla drugich pół wypłaty :roll: . Podałem po prostu jaka jest dla mnie róźnica między wyjazdem do Chorwacji a nad nasze morze. Bez pakietu dodatkowego w postaci widoków i kwater. I tyle... :mrgreen:

jeśli 700 zł to dla kogoś pół wypłaty, to ta osoba powinna raczej mysleć o wczasach u babci na działce, a nie o wyjeździe do Chorwacji...

Ale żeś pojechał po najniższej krajowej :D
wtopek
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) wtopek » 14.04.2015 11:54

garbowski napisał(a):..to podaj mi z łaski Swojej od jakiej kwoty mogę zacząć marzyć o wyjeździe..bo nie wiem czy mnie stać... :roll:

od takiej, przy której twoja rodzina nie pojada chleba z margaryną prze resztę roku :D
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 14.04.2015 11:56

wtopek napisał(a):
garbowski napisał(a):..to podaj mi z łaski Swojej od jakiej kwoty mogę zacząć marzyć o wyjeździe..bo nie wiem czy mnie stać... :roll:

od takiej, przy której twoja rodzina nie pojada chleba z margaryną prze resztę roku :D

A nie dopuszczasz do siebie myśli że są rodziny, które wolą przez resztę roku jeść "chleb z margaryną" i na wakacje sobie do ciepłej Chorwacji pojechać :?: :wink:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 14.04.2015 11:57

wtopek napisał(a):jeśli 700 zł to dla kogoś pół wypłaty, to ta osoba powinna raczej mysleć o wczasach u babci na działce, a nie o wyjeździe do Chorwacji...

Co ty nie powiesz 8O
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 14.04.2015 12:01

..no jem tę margarynę od roku..ale ona ze 4x droższa od masła 8O 8O ci jest Procośtam się nazywa :roll: ..konkrety wtopek konkrety..
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 379
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone