razpol napisał(a):A ja właśnie zajadam się grzybkami wrzuconymi do słoja ponad pół roku temu.. Pychota..
Grzybki marynowane też zabieram do Chorwacji
razpol napisał(a):A ja właśnie zajadam się grzybkami wrzuconymi do słoja ponad pół roku temu.. Pychota..
21monika napisał(a):Zanlazłam
Dołączę się pod tytułem - hmm za drogo
W tym roku pobyt czteroosobowej rodziny z dorosłymi dziećmi, przejazd autostradami z Warszawy przez Czechy, Austrię, Słowenię i Chorwacja Trybunji kosztował 3 662,17 zł.
Koszty:
Zakwaterowanie 5min od plaży i centrum miejscowości 50 euro x 6 noclegów x 4,18zł tyle płaciłam za euro w kraju = 1254zł
Przejazd, winiety 368,88zł + benzyna 1086,53zł
Pobyt bilety do NP KRYKA 380kun - bank przeliczył 218,25zł
Zakupy w Konzum 215,51kun - bank przeliczył 123,59zł
Zakupy w Lidl 264,72kun - bank przeliczył 152,03zł
Bankomat 300kun - bank przeliczył 174,86zł
500kun - bank przeliczył 284,03zł
To takie w skrócie podliczenia termin pobytu 27.06-05.07.2014 Miejscowość bardzo klimatyczna fajne Konoby super lody i dobre piwo w Konzumie.
Czy drogo zależy co kogo kręci.
Moje dzieci uwielbiają skoki do wody i to mają zagwarantowane darmowo w Tribunji. W Śiberniku do którego było coś około 20km wspaniała skocznia i gratis, ja w tym czasie mam stare miasto i bazylikę. Zakupy na śniadanie i kolację przeważnie robiliśmy w Konzumie i na Targu. W związku, że córka jest uczulona na niektóre produkty obiady mieliśmy zawekowane z domu na pierwsze dni później w Konobie pani nam zawsze coś znalazła dla alergika do spożycia.....
Czy ktoś nazwie mnie sknerą, albo mało wymagającą rodziną nie mam pojęcia. W zeszłym roku mniej nas kosztował dojazd ponieważ autostradą Słoweńską dojechaliśmy do samego morza a później granica i drogi lokalne tak więc kwota 222zł za autostrady Chorwackie odpadła ale był statek za 380 kun i konoby, które były dużo droższe od tych w Trybunj i paliwo chorwackie w tym roku nie jest tanie, ale pobyt zmieścił się w okolicach 4000zł.
Po powrocie z poprzednich wakacji znajomi nie wierzyli nam w jakich kosztach się zmieściliśmy i w tym roku bardzo skrupulatnie to podliczyłam.
Pozdrawiam
Ślązak napisał(a):hmmm pisać o 8 dniach pobytu jako o urlopie, to megalomania ! Raczej wycieczka
Proszę to z uśmiechem traktować, nie jako przytyk!!
Tak mnie coś w Święta napadło. By pisać o porównywalnych kosztach musimy tu przyjąć jakiś przelicznik ile na dzień np się wydało. Nas ubiegłoroczny wyjazd kosztował ok 3,2 tyś , 2os, 23 dni Z jedzeniem tego co lubimy na miejscu.
Ślązak napisał(a):tysiąc spanie ( tu nie oszukuję, ale trafiliśmy na "sprzyjające warunki" u znajomych '-) )
Ślązak napisał(a):tysiąc dojazd, tysiąc dwieście kuny u nas, tysiąc spanie ( tu nie oszukuję, ale trafiliśmy na "sprzyjające warunki" u znajomych '-) ) i śniadania przywiezione z sobą oprócz warzywek ) Byliśmy od połowy czerwca więc wzwyżkę cen mieliśmy dopiero 10 lipca czyli już na końcu pobytu
Ślązak napisał(a): ... By pisać o porównywalnych kosztach musimy tu przyjąć jakiś przelicznik ile na dzień np się wydało ...
piotrulex napisał(a):My w 2015 na jakieś 10-12 dni na miejscu mamy w planie wydać 4 tysie, maks 4,5 czyli podobnie jak w zeszłym roku. Rodzinka niewymagająca konob itd w składzie 2+1, pobyty na nietanich campach i zasadniczo plażing, campingowe życie, łowienie rybek, wcinanie fig, czytanie książek - zasadniczo relaks a ten dość tanio wychodzi
21monika napisał(a):Zanlazłam
Dołączę się pod tytułem - hmm za drogo
W tym roku pobyt czteroosobowej rodziny z dorosłymi dziećmi, przejazd autostradami z Warszawy przez Czechy, Austrię, Słowenię i Chorwacja Trybunji kosztował 3 662,17 zł.
Koszty:
Zakwaterowanie 5min od plaży i centrum miejscowości 50 euro x 6 noclegów x 4,18zł tyle płaciłam za euro w kraju = 1254zł
Przejazd, winiety 368,88zł + benzyna 1086,53zł
Pobyt bilety do NP KRYKA 380kun - bank przeliczył 218,25zł
Zakupy w Konzum 215,51kun - bank przeliczył 123,59zł
Zakupy w Lidl 264,72kun - bank przeliczył 152,03zł
Bankomat 300kun - bank przeliczył 174,86zł
500kun - bank przeliczył 284,03zł
To takie w skrócie podliczenia termin pobytu 27.06-05.07.2014 Miejscowość bardzo klimatyczna fajne Konoby super lody i dobre piwo w Konzumie.
Czy drogo zależy co kogo kręci.
Moje dzieci uwielbiają skoki do wody i to mają zagwarantowane darmowo w Tribunji. W Śiberniku do którego było coś około 20km wspaniała skocznia i gratis, ja w tym czasie mam stare miasto i bazylikę. Zakupy na śniadanie i kolację przeważnie robiliśmy w Konzumie i na Targu. W związku, że córka jest uczulona na niektóre produkty obiady mieliśmy zawekowane z domu na pierwsze dni później w Konobie pani nam zawsze coś znalazła dla alergika do spożycia.....
Czy ktoś nazwie mnie sknerą, albo mało wymagającą rodziną nie mam pojęcia. W zeszłym roku mniej nas kosztował dojazd ponieważ autostradą Słoweńską dojechaliśmy do samego morza a później granica i drogi lokalne tak więc kwota 222zł za autostrady Chorwackie odpadła ale był statek za 380 kun i konoby, które były dużo droższe od tych w Trybunj i paliwo chorwackie w tym roku nie jest tanie, ale pobyt zmieścił się w okolicach 4000zł.
Po powrocie z poprzednich wakacji znajomi nie wierzyli nam w jakich kosztach się zmieściliśmy i w tym roku bardzo skrupulatnie to podliczyłam.
Pozdrawiam
i na... w Konobie pani nam zawsze coś znalazła dla alergika do spożycia.....
na śniadanie i kolację przeważnie robiliśmy w Konzumie i na Targu
Nicolae napisał(a):piotrulex napisał(a):My w 2015 na jakieś 10-12 dni na miejscu mamy w planie wydać 4 tysie, maks 4,5 czyli podobnie jak w zeszłym roku. Rodzinka niewymagająca konob itd w składzie 2+1, pobyty na nietanich campach i zasadniczo plażing, campingowe życie, łowienie rybek, wcinanie fig, czytanie książek - zasadniczo relaks a ten dość tanio wychodzi
Budżet ok na 10 dni przy założeniach takich jakie podałeś. Niestety większość kwoty pochłania dojazd (dla takich jak my z północy ok 1/3 tej kwoty) i noclegi (1/3 kwoty)
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko