Natko_ napisał(a):te kiero napisał(a):W tym roku będzie ciasno, więc poszukiwałem najmniejszych wydatków, by jednak zaliczyć Cro...:
Trasa (Katowice - Senj - Katowice)
Termin (26.08.-03.09.2015)
Ilość osób (2)
Ilość noclegów (7)
Apartman ('7*30E=210E) 880 zł
Winiety (10dniowe, CZ=50zł , A=40zł, Hr=lokalnymi) 90 zł
Ubezp. 2os+auto 150 zł
Drobne wydatki (70E) 300 zł
Wyżywienie (własne, z 3 dni fastfood
)
Ilość km (tam, powrót, na miejscu ~2000km)
Paliwo (spal.6,5l / cena ~5) 650 zł
Suma 2 070 zł
koszty zaokrąglone
na pewno można taniej, ale nie jestem sęp
jak cena paliwa się utrzyma...
może się komuś przyda
Podobne wyliczenia na ten rok muszę uskutecznić i w sumie wychodzą mi koszty podobne ogólnie, czyli:
* termin: 03.08 - 12.08.2015 (9 noclegów)
* zakwaterowanie: kemping Ujca, Senj, wg wstępnej rezerwacji (parcela, auto, 2+3, 1 namiot, prąd, taksa klimatyczna i opłata stała)
1250 zł (ale przeglądane kempingi w podobnych terminach, lokalizacji i zbliżonym standardzie wychodziły mi ok. 1500 zł, więc bez rezerwacji też się da, stąd niżej założony drobny zapas finansowy
)
* dojazd: trasa Chałupki - Senj - Chałupki (830km x 2) plus ok. 300-400 km na miejscu plus "zwyżka" na ceny paliwa (liczyłam 6 zł za ON, więc spory zapas
) i większe spalanie niż zwykle, z winietami 10 dniowymi CZ, A i autostradą HR dało mi
780 zł* Ubezpieczenie ok.
200 zł* Zakupy "codzienne" na miejscu (chleb, lody, nabiał, warzywa) liczę ok.
500 zł (większość jednak wieziemy z PL, moja dieta nie pozwala żywić się w knajpkach, a nie lubię spędzać dopołudnia przy garach, więc domowe weki będą).
Całość teoretycznie 2730, ale dokładam do równego rachunku i mam w planach w
3000 zł zmieścić się z wakacjami dla naszej 5 (dzieciaki 12, 10 i 2) na kempingu.
Nie doliczam zakupów żywnościowych w PL, bo zostając w domu zjadamy tyle samo (jak nie więcej
), nie mam wydatków okołokempingowych (sprzęt skompletowany, jedynie co, to może zapas baterii do latarek i folia/włóknina pod namiot, ale jak dobrze poszukam na strychu to też pewnie ją znajdę
).
Mąż każe dorzucić koszt przygotowania samochodu, przy czym wg mnie to rzecz konieczna do wykonania niezależnie od wyjazdu, a jedyny wpływ wakacji na te czynności, to konkretny termin serwisu, więc nie doliczam
Poprzednie wyjazdy do apartamentów (zazwyczaj 2 sypialnie lub 1 sypialnia i 1 pokój dzienny), region Dalmacji Środkowej lub Południowej, z własnym domowym jedzeniem i okazjonalnymi wyskokami do restauracji, z wycieczkami po okolicach bliższych i dalszych, bez przesadnego zaciskania pasa, ale i bez szaleństw typu atrakcje sportowo-wodne, zazwyczaj z 1 fishpicnicem, zamykały się nam w kwocie 6000 zł na 2+2 i 2+3 (terminy czerwcowo-wrześniowe, ale 10-14 dni, ostatnio sierpień i wyspa z promem
)