Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ita
Cromaniak
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 13.02.2015 13:30

kobrat napisał(a):no to fajnie, pewnie kolezanka sobie jeszcze jakies prace chalupnicze na wczasy bierze :mrgreen:

nie, ale dżem figowy sobie na wakacjach zrobiłam sama, z fig które mi rosły nad namiotem :roll:
liści laurowych sobie nazbierałam, muszą się wakacje zwrócić :mrgreen:

na chorobę mam ubezpieczenie, na awarię samochodu mam kartę kredytową :mrgreen:
dzieciom zakładam klapki na oczy jak koniowi, żeby nie widziały co inne dzieci jedzą 8O

za to jak się pakujemy to samochód 2 dni pod samiutkim domem stoi, żeby wszyscy sąsiedzi aby na pewno zauważyli i nas zapytali gdzie jedziemy i nam zazdrościli :mrgreen:
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 13.02.2015 13:39

zawsze mozna sie jeszcze w Cro gdzies zatrudnic
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 13.02.2015 13:44

Patroniusz napisał(a):Wolałbym co roku żrąc tzw.słoiki niż raz a co 3 lata na tzw bogato.Nie oszukujmy się,ale bogacze to raczej na aptmni do CRO rzadko się porywają...

no jasne ze TAK , ale majac 2000 zl na 2 osoby na caly wyjazd to juz lekka przesada. Za trzy lata bedzie 6000 zl uzbierane i to juz jest realne i w miare na bogato :mrgreen:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 13.02.2015 20:29

kobrat napisał(a): ze niewyobrazam sobie zabrac mojej rodziny na wczasy zabierajac ze soba ( jak napisal kolega powyzej) 70 Euro/ tydzien.

jestem z tych co tak napisali "wyżej" (choć nie jestem Twoim "kolegą"), jeśli piszesz o mnie to proponuję wczytać się w przedstawione szczegóły, słowa wyjęte z kontekstu - to zmora dzisiejszych czasów :roll:
kobrat napisał(a):Nigdy nie pozwolilbym moim dzieciom patrzec jak inni sie zajadaja lodami, goframi, kartoflami smazonymi, kukurydza itp bo co, bo tatusia nie stac, to sie dziecko patrz na wakacjach!!!!

moja wielka rodzina to ja i żona: nie raz miałem te 70E/tydzień i jakoś gardło zawsze od lodów i lodowatego karlovacko bolało :!:
kobrat napisał(a):Jestem ciekawy co zrobi taka rodzina , jak mu np, strzeli pasek rozrzadu np.??? w drodze powrotnej - a w portfelu z 70 Euro zostalo 2 :mrgreen: - konto pewnie puste, bo go nie stac wiecej wydac - i co wtedy ???? , nie mowiac juz o jakiejs chorobie, mandatach itp czy cus.

np. zadzwoni po assistance posiadane na 1000km lub wyjmie z bankomatu potrzebną gotówkę :roll: ; to że Ktoś napisał, że chce wydać 2300zł nie oznacza, że jest do końca spłukany, chce tylko po prostu wyjechać najmniejszym kosztem; chcę tam być co roku i spędzić urlop jak chcę, a nie co trzy lata...
kobrat napisał(a):Jechac na wczasy, zeby tylko pojechac i pochwalic sie przed sasiadem , ze sie bylo- to sorry.
qrde :roll: trudno będzie Chorwacją przebić Dominikany, Egipty czy Majorki sąsiadów, których nawet nie ogarniam z nazwiska :mrgreen: ale ok, każdy pisze przecież z własnego doświadczenia :mrgreen:
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 13.02.2015 22:11

Egipt i Majorka to akurat najtansze opcje - conajmniej polowe tansze niz Chorwacja (patrz. biura podrozy). Co do "kolegi" to przepraszam - Szanownego Pana
Ps . Assistance to Sz. Pana odholuje , ale do najblizszego warsztatu, a nie na jak Sz. Pan napisal 1000 km ( koszt holu moze przekroczyc wartosc samochodu) .
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 13.02.2015 22:14

ita napisał(a):dzieciom zakładam klapki na oczy jak koniowi, żeby nie widziały co inne dzieci jedzą 8O

Tak się zastanawiałem co te dzieciaki w Borku jak przyjechaliście z klapkami na oczach chodzą... :lol: I to były klapki Kubota :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.02.2015 00:23

kobrat napisał(a):Egipt i Majorka to akurat najtansze opcje - conajmniej polowe tansze niz Chorwacja (patrz. biura podrozy).

Pisałeś, że 2000 euro starczy wam na 2 tygodnie pobytu w Chorwacji jako CAŁKOWITY KOSZT,
rodzina 2+2, ze WSZYSTKIM, podróż, noclegi, jedzenie, zwiedzanie, lody, piwo, itd.

NAJTAŃSZA oferty za 2 tygodnie W Egipcie to 2953 euro, bez kosztów dodatkowych, czyli zwiedzania, lodów, pizzy, frytek, piwa, itp.
NAJTAŃSZA oferty za 2 tygodnie na Mojorce to 2350 euro, bez kosztów dodatkowych, czyli zwiedzania, lodów, pizzy, frytek, piwa, itp.

Znalezione na thomas.cook.de.
Tam jest oferta prawie wszystkich niemieckich biur podróży :!: :roll:

Ktoś za połowę ceny wczasów w Chorwacji spędzi 2 tygodnie w Egipcie lub na Majorce :?: :!:
Jest to oczywiście możliwe.
Jak ktoś w Chorwacji wypoczywa w NAJDROŻSZYM hotelu *****

Oczywiście z drugiej strony nie ma co pisać, że wczasy prawie za bezcen i zaniżać rzeczywiste koszty :roll:
Pisałem, że minimum 1000 złotych na 1 osobę na tydzień przy pobycie w apartamencie trzeba liczyć, takie są realia.

Lepiej już jechać ze skromnym budżetem niż nie jechać :D
A jak ktoś wydaje więcej, też nic w tym złego nie jest :wink:
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 14.02.2015 00:52

Lednice napisał(a):Lepiej już jechać ze skromnym budżetem niż nie jechać :D

Dokładnie! każdy jedzie w takim standardzie na jaki go stać, Rockefellerowie nie bądźcie tacy do przodu bo życie jest długie i różnie w nim bywa, rozumiem że dziecko jak nie zje codziennie 10 gałek lodów to będzie miało traumę i uraz na całe życie (sory za przerysowanie ale tak lepiej brzmi:)), a czy nie uważacie że traumę to może mieć że w ogóle nigdzie nie pojechało ?, dla moich dzieciaków liczy się tylko morze i zabawy w wodzie, klimat i inny totalnie świat od naszego... nie róbmy z nich od dziecka małych potworków nastawionych na maksymalną konsumpcję... W zeszłym roku wydałem na 2 tygodnie 8 tys. z kawałkiem, ale jak mi się obniży stopa życiowa to będę kombinował tak aby pojechać za połowę tego, liczy się fakt wyrwania i naładowania akumulatorów, nie ma co innym zaglądać w kieszeń...
Co do Egiptu, w tym roku byłem z last mineta w październiku na tydzień w Dahab w bardzo fajnym hotelu za 3 tys. za 2 osoby... ogólnie gdyby nie rafa fajna to nuda, nuda i nijak to ma się do Chorwacji. Wakacje all inclusive to nie dla nas.. wolimy już te zapasy z Polski coś samemu zrobić, słoiki z gołąbkami i niż żreć jak te prosiaki do oporu :)
Ostatnio edytowano 14.02.2015 01:22 przez yzedef, łącznie edytowano 1 raz
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 14.02.2015 07:18

kobrat napisał(a):Egipt i Majorka to akurat najtansze opcje - conajmniej polowe tansze niz Chorwacja (patrz. biura podrozy).

proszę poślij mi linka z Egiptem i Majorką na 2 os. za 2300zł w tym terminie, który podałem oraz wg zapisów jakie podałem: km na miejscu, te 70E na lody/ tydzień, chętnie pojadę (nie polecę)
kobrat napisał(a):Ps . Assistance to Sz. Pana odholuje , ale do najblizszego warsztatu, a nie na jak Sz. Pan napisal 1000 km ( koszt holu moze przekroczyc wartosc samochodu) .

jeśli nawet tak będzie to proponuję spojrzeć na mój wpis: lub wyjmie z bankomatu potrzebną gotówkę :roll: ;
dalej ciekawe myślenie: jak Ktoś napisze, że chce wydać 2300zł to oznacza, że jest do końca spłukany, i w dodatku wybiera się zagramanicę, :lol:
gratuluję :papa:
Roland90
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roland90 » 14.02.2015 09:26

Też uważam ,że lepiej częściej a gorzej .Najważniejszy aspekt jest dla mnie taki,że nie wiem czy dożyje następnych wakacji. al;bo inaczej ile jeszcze pożyje 5,10,15 lat. Już jako tka i młody zaczynam widzieć ,że nie jest pewne czy dożyje nawet tej 50 i po co mam sobie odmawiać corocznej przyjemności wyjazdu na wczasy. Jeśli bym zbierał na wczasy przez 3 lata to w ciągu 15 lat byłbym na wczasach tylko 5 razy analogicznie policzcie dla innych terminów. A nie lepiej pojechać 15 razy ale biedniej? Życie jest z akrótkie aby odmawiać nas przyjemności (oczywiście w granicach rozsądku).

Dla przykładu opowiem Wam radę , którą wczoraj posłyszałem pewna osoba, która bardzo dobrze zarabia i chciała sobie kupić bardzo drogi i wypasiony samochód klasy premium , ale jest jeśli by się zdecydowała na taki samochód to aby kupić ponownie nowe auto podobnej klasy musiałaby jeździć nim 5 lat. Pewna osoba powiedziała mu ,ze to głupota lepiej jakby sobie kupił auto mniej prestiżowe a zmieniał je co 3 lata .Bo w ciągu całego swojego życia , liczmy ,ze 30 lat posiadania auta będzie maił 10 tańszych i 6 droższych , raz że humor będzie mu się poprawiał ,jak będzie zmieniał i wybierał a dwa awaryjność będzie maleć.

Co takka rada ma do wakacji ? A to ,że im częściej będziemy wyjeżdżając choćbyśmy mieli korę z drzew jeść tym będziemy bardziej zadowoleni. A jeśli ktoś z Nas woli mieć zamiast dwutygodniowych wczasów w Chorwacji i za 8 tys. Dwa wczasy w Chorwacji (nie musi być Chorwacja może być inny podobnie kosztujący kraj )w roku tylko ,że z zaciskaniem pasa i za 4 tys. ? Bo akurat ma na tyle urlopu ?

I na koniec jestem w lekkim szoku bo zmienia się chyba mentalność ludzi na forum jak zaczynałem a było to pól roku temu to pełno było wpisów krytykujące zaciskanie pasa na wakacjach (wyzywanie od cebularzy , przynoszących wstyd Polsce itd. ) , teraz ich praktycznie nie ma. Co mnie bardzo cieszy .
z_byszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) z_byszek » 14.02.2015 10:06

Roland90 napisał(a):I na koniec jestem w lekkim szoku bo zmienia się chyba mentalność ludzi na forum jak zaczynałem a było to pól roku temu to pełno było wpisów krytykujące zaciskanie pasa na wakacjach (wyzywanie od cebularzy , przynoszących wstyd Polsce itd. ) , teraz ich praktycznie nie ma. Co mnie bardzo cieszy .

To nie chodzi o zaciskanie pasa na wakacjach tylko o dostosowanie swoich planów wakacyjnych do możliwości finansowych - i nie tylko.
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 14.02.2015 10:45

Lednice napisał(a):

Pisałeś, że 2000 euro starczy wam na 2 tygodnie pobytu w Chorwacji jako CAŁKOWITY KOSZT,
rodzina 2+2, ze WSZYSTKIM, podróż, noclegi, jedzenie, zwiedzanie, lody, piwo, itd.

NAJTAŃSZA oferty za 2 tygodnie W Egipcie to 2953 euro, bez kosztów dodatkowych, czyli zwiedzania, lodów, pizzy, frytek, piwa, itp.
NAJTAŃSZA oferty za 2 tygodnie na Mojorce to 2350 euro, bez kosztów dodatkowych, czyli zwiedzania, lodów, pizzy, frytek, piwa, itp.

Znalezione na thomas.cook.de.
Tam jest oferta prawie wszystkich niemieckich biur podróży :!: :roll:

Ktoś za połowę ceny wczasów w Chorwacji spędzi 2 tygodnie w Egipcie lub na Majorce :?: :!:
Jest to oczywiście możliwe.
Jak ktoś w Chorwacji wypoczywa w NAJDROŻSZYM hotelu *****

Oczywiście z drugiej strony nie ma co pisać, że wczasy prawie za bezcen i zaniżać rzeczywiste koszty :roll:
Pisałem, że minimum 1000 złotych na 1 osobę na tydzień przy pobycie w apartamencie trzeba liczyć, takie są realia.

Lepiej już jechać ze skromnym budżetem niż nie jechać :D

tu trzeba zrobic takie porownanie : Egipt hotel 5 gwiazdek i Chorwacja np. 4 gwiazdki. Stad ta polowa :) . Jak juz pisalem wczesniej , znajomi wykupili pobyt w hotelu 4 gwiazdkowym w miejscowosci Bol z dojazdem wlasnym All in = 3 osoby (2+1) na 12 Dni i zaplacili okolo 3600 Euro !!!
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 14.02.2015 11:00

te kiero napisał(a):

proszę poślij mi linka z Egiptem i Majorką na 2 os. za 2300zł w tym terminie, który podałem oraz wg zapisów jakie podałem: km na miejscu, te 70E na lody/ tydzień, chętnie pojadę (nie polecę)
kobrat napisał(a):Ps . Assistance to Sz. Pana odholuje , ale do najblizszego warsztatu, a nie na jak Sz. Pan napisal 1000 km ( koszt holu moze przekroczyc wartosc samochodu) .

jeśli nawet tak będzie to proponuję spojrzeć na mój wpis: lub wyjmie z bankomatu potrzebną gotówkę :roll: ;
dalej ciekawe myślenie: jak Ktoś napisze, że chce wydać 2300zł to oznacza, że jest do końca spłukany, i w dodatku wybiera się zagramanicę, :lol:
gratuluję :papa:

i tu sie Sz. Pan myli, gdyz noclegi w Egipcie sa piekielnie tanie i gdyby Egipt nie byl tak daleko, to podejzewam, ze Sz. Pan spedzilby wakacje za 1300 zl :mrgreen: ( no bo samochodem raczej Sz. Pan nie pojedzie)
Zastanawiam sie, dlaczego Sz. Pan nie skorzysta z ofert biur podrozy?? Last minute - moge podac biuro na priv - w tamtym roku 12 dni ( 9 noclegow) Supetar na Brac , dojazd autobusem 499 zl/osobe , zabralby sobie Sz. Pan jedzenie z domu + 70 Euro i rachunek pomniejszyl o okolo 1000 zl :hut:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.02.2015 11:02

Roland90 napisał(a): A to ,że im częściej będziemy wyjeżdżając choćbyśmy mieli korę z drzew jeść tym będziemy bardziej zadowoleni.....

Nie wpadajmy w przesadę :wink: Szkoda drzew :wink:

Oszczędzanie jest chwalebne, ale też nie ma co odmawiać sobie oraz rodzinie na wczasach lodów, czy niczego nie zwiedzać, itp. :roll:
Może się skończyć rozwodem albo porzuceniem przez dziewczynę :wink:

------

Sprawdziłem teraz ofertę hoteli na wyspie Brac, w Bol, i **** hotel Bluesun Grand Hotel Elaphusa, 12 nocy, 2 dorosłych i dziecko tak jak piszesz, kosztuje w lipcu 2804 euro 8)

Znajomi trochę przepłacili albo ubarwili rzeczywistość :wink:

Z drugiej strony 2 tygodnie w hotelu ***** w Egipcie, w jednym z najtańszych tej kategorii, 2 dorosłych i dziecko, Continental Plaza Beach w Sharm el Sheikh, kosztuje w lipcu 2848 euro

Ani tak, ani siak, nie wychodzi na to, że pobyt w Egipcie kosztuje połowę tego co w Chorwacji, jak się porównuje podobne warunki pobytu 8)
Ostatnio edytowano 14.02.2015 12:17 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 14.02.2015 11:38

kobrat napisał(a):tu trzeba zrobic takie porownanie : Egipt hotel 5 gwiazdek i Chorwacja np. 4 gwiazdki. Stad ta polowa :) . Jak juz pisalem wczesniej , znajomi wykupili pobyt w hotelu 4 gwiazdkowym w miejscowosci Bol z dojazdem wlasnym All in = 3 osoby (2+1) na 12 Dni i zaplacili okolo 3600 Euro !!!

Tyle, że takie porównanie jest tutaj zupełnie bez sensu, bo ilu ludzi z tego forum do takich miejsc jeździ?
5-10% ?
Rozmowa jest chyba o normalnym urlopie w apartmanach czy kempingach...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 370
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone