Lechoo napisał(a):te kiero napisał(a):Ilość km (tam, powrót, na miejscu ~2000km)
Paliwo (spal.6,5l / cena ~5) 650 zł
Chciałbym takte kiero napisał(a):Suma 2 070 zł
U mnie to nawet kosztu paliwa nie pokrywa
Zawsze można zmienić auto .
Lechoo napisał(a):te kiero napisał(a):Ilość km (tam, powrót, na miejscu ~2000km)
Chciałbym takte kiero napisał(a):Suma 2 070 zł
U mnie to nawet kosztu paliwa nie pokrywa
te kiero napisał(a):W tym roku będzie ciasno, więc poszukiwałem najmniejszych wydatków, by jednak zaliczyć Cro...:
Trasa (Katowice - Senj - Katowice)
Termin (26.08.-03.09.2015)
Ilość osób (2)
Ilość noclegów (7)
Apartman ('7*30E=210E) 880 zł
Winiety (10dniowe, CZ=50zł , A=40zł, Hr=lokalnymi) 90 zł
Ubezp. 2os+auto 150 zł
Drobne wydatki (70E) 300 zł
Wyżywienie (własne, z 3 dni fastfood )
Ilość km (tam, powrót, na miejscu ~2000km)
Suma 2 070 zł
koszty zaokrąglone
na pewno można taniej, ale nie jestem sęp
jak cena paliwa się utrzyma...
może się komuś przyda
marko350 napisał(a):te kiero napisał(a):W tym roku będzie ciasno, więc poszukiwałem najmniejszych wydatków, by jednak zaliczyć Cro...:
Suma 2 070 zł
koszty zaokrąglone
na pewno można taniej, ale nie jestem sęp
jak cena paliwa się utrzyma...
może się komuś przyda
Chciałbym tyle wydać
Mnie to kosztuje niestety trochę więcej
arkona napisał(a):te kiero napisał(a):Suma 2 070 zł
U mnie to akurat dojazd na Hvar przespać i do domu .
dids76 napisał(a):te kiero napisał(a):W tym roku będzie ciasno, więc poszukiwałem najmniejszych wydatków, by jednak zaliczyć Cro...:
Suma 2 070 zł
Też w tym roku muszę baaardzo oszczędnie jechać ( tak jak Ty wolę oszczędnie niż wcale ). Ale tak nisko z kosztami nie zejdę
Też sobie policzyłem i będę miał szczęście jak się w 4tys wyrobię. Według Twojego wzoru:
Trasa: (Racibórz - Selca (Brač) - Racibórz)
Termin: (27.06 do 11.07.2015)
Ilość osób (2+1) tylko że ten jeden już taki wielki, że praktycznie trzeba 3 liczyć
Ilość noclegów (14)
Apartman (14x24E = 336E) 1410zł
Winiety (Cz miesięczna -(440Kč - 70zł, A 2x10dni 2x8,7E - 73zł, Hr - tu nie pojadę tak hardkorowo jak Ty, więc A2 27Kn -16zł + A1 19Kn - 11zł) razem 170zł
Ubezpieczenie - 100zł (asistance mam )
Do przejechania ok 2400km (w 2013 zrobiłem 2449km więc teraz też musi starczyć)
Paliwo (spalanie 7,5l ~ 5zł) 900zł
Prom - 280zł
To mi już daje: ok 2760zł
Reszta pozostaję na "pierdoły"
te kiero napisał(a):
czekam jak Ktoś wyjedzie z hasłem 2070zeta to drogo...
te kiero napisał(a):W tym roku będzie ciasno, więc poszukiwałem najmniejszych wydatków, by jednak zaliczyć
Suma 2 070 zł
może się komuś przyda
V-i-v-a-l-d-i napisał(a):Obawiam się, że takie kalkulacje zawsze biorą w łeb, chyba że zabiera się określoną liczbę w portfel i ... jak wystarczy, to wystarczy. Jednak nie oszukujmy się - mało kto płaci papierkami, a przy operacjach kartą i czasem jeszcze kredytową, można się pogubić w ilości wydanych.
Bez podawania kwot, po sobie wiem, że wydajemy ok 50% więcej, niż zakładamy w budżecie i jest to ok. 2x tyle, ile wynoszą koszty przejazdu i zakwaterowania.
Roland90 napisał(a):te kiero napisał(a):W tym roku będzie ciasno, więc poszukiwałem najmniejszych wydatków, by jednak zaliczyć
Suma 2 070 zł
może się komuś przyda
Zauważyłem też ,że brakuje tutaj wyżywienia czy licząc sporo z Polski + naprawdę niewiele po restauracjach
te kiero napisał(a):Wyżywienie (własne, z 3 dni fastfood )
walp napisał(a):V-i-v-a-l-d-i napisał(a):Obawiam się, że takie kalkulacje zawsze biorą w łeb, chyba że zabiera się określoną liczbę w portfel i ... jak wystarczy, to wystarczy. Jednak nie oszukujmy się - mało kto płaci papierkami, a przy operacjach kartą i czasem jeszcze kredytową, można się pogubić w ilości wydanych.
Bez podawania kwot, po sobie wiem, że wydajemy ok 50% więcej, niż zakładamy w budżecie i jest to ok. 2x tyle, ile wynoszą koszty przejazdu i zakwaterowania.
Z mojego doświadczenia powiem, że kalkulacje się sprawdzają. Nie przekraczam założonego budżetu o więcej niż 10%. Oczywiście, że zabieram portfel i min. 2 karty, a na koncie zawsze jest rezerwa na nieprzewidziane okoliczności.
Kartą płacę wszędzie, gdzie jest to możliwe. Ale ja na co dzień zajmuję się zarządzaniem budżetem, może dlatego mi to wychodzi.
Roland90 napisał(a):te kiero napisał(a):W tym roku będzie ciasno, więc poszukiwałem najmniejszych wydatków, by jednak zaliczyć
Suma 2 070 zł
może się komuś przyda
Jak widzę taka kwotę to budzą się u mnie nadzieje na urlop , z drugiej strony wiele osób neguje takie koszty. Zauważyłem też ,że brakuje tutaj wyżywienia czy licząc sporo z Polski + naprawdę niewiele po restauracjach , oszczędnie z lodami można dorzucić tylko 430zł do równych 2500zł? Pytam bo u mnie też będzie bardzo cienko z kasa jednak taką kwotę bym jeszcze wysumptał...
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko