Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mervik
Koneser
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 14.01.2015 22:34

MRK napisał(a):
knorek napisał(a):Oczywiście ze wodospady i miasta ościenne to obowiązkowo. Zagłębiając sie coraz bardziej w forum , zdalem sobie sprawę ze początkowy budżet 6 tys będzie musiał sie zwiekszyć . Do września jednak trochę czasu , wiec niepowinno być kłopotu trochę jeszcze odłożyć .

Sierpień 2013, Pag, wydane coś koło 6300zł na dwie osoby, przy dość dużej rozpuście konobowej i winnej :mrgreen: . Wydaje mi się, że w tych 6000zł, to spokojnie się zmieścisz, ale...co człowiek to potrzeby.

Ja nigdy nie mogę się zmieścić w takiej sumie w dwie osoby na 10 dni pobytu :(
..i nie jadam w konobach przykre przeżycie żołądkowe :oczko_usmiech:
...jak se wspomnę ... to aż mną trząsa :evil:
...no cóż ... żołądeczek już nie ten :wink:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 14.01.2015 22:37

mervik napisał(a):
MRK napisał(a):
knorek napisał(a):Oczywiście ze wodospady i miasta ościenne to obowiązkowo. Zagłębiając sie coraz bardziej w forum , zdalem sobie sprawę ze początkowy budżet 6 tys będzie musiał sie zwiekszyć . Do września jednak trochę czasu , wiec niepowinno być kłopotu trochę jeszcze odłożyć .

Sierpień 2013, Pag, wydane coś koło 6300zł na dwie osoby, przy dość dużej rozpuście konobowej i winnej :mrgreen: . Wydaje mi się, że w tych 6000zł, to spokojnie się zmieścisz, ale...co człowiek to potrzeby.

Ja nigdy nie mogę się zmieścić w takiej sumie w dwie osoby na 10 dni pobytu :(
..i nie jadam w konobach przykre przeżycie żołądkowe :oczko_usmiech:
...jak se wspomnę ... to aż mną trząsa :evil:
...no cóż ... żołądeczek już nie ten :wink:

Zapomniałem dopisać, że byliśmy na 12, lub 13 noclegów:). Kurcze, naprawdę Nam niczego nie brakowało.
piotrekbeti
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrekbeti » 28.01.2015 05:23

Szczerze to 40euro za kemping bym nie dał. Niewiele drożej można znaleźć Apartman 2+2 w sezonie. Na 2015 liczę że 14dni zamknie się w kwocie 2000Euro z dojazdem
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 28.01.2015 12:36

W tym roku będzie ciasno, więc poszukiwałem najmniejszych wydatków, by jednak zaliczyć Cro...:
Trasa (Katowice - Senj - Katowice)
Termin (26.08.-03.09.2015)
Ilość osób (2)
Ilość noclegów (7)
Apartman ('7*30E=210E) 880 zł
Winiety (10dniowe, CZ=50zł , A=40zł, Hr=lokalnymi) 90 zł
Ubezp. 2os+auto 150 zł
Drobne wydatki (70E) 300 zł
Wyżywienie (własne, z 3 dni fastfood :? )
Ilość km (tam, powrót, na miejscu ~2000km)
Paliwo (spal.6,5l / cena ~5) 650 zł
Suma 2 070 zł

koszty zaokrąglone
na pewno można taniej, ale nie jestem sęp :wink:
jak cena paliwa się utrzyma...
może się komuś przyda
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 28.01.2015 13:19

te kiero napisał(a):Suma 2 070 zł

koszty zaokrąglone

:mrgreen: Nawet się nie wybieraj, zaraz się znajada tacy co powiedzą, że się nie da i oszukujesz w wyliczeniach :oczko_usmiech:

Mam identyczną ilość dni do dyspozycji w tym roku i 400km więcej od Ciebie, już miałam odpuścić ale jakoś nie mogę się z tym pogodzić :( Nawet zaczęłam oglądać nieznaną dotąd Istrię jako najbliższą i przeżyłam szok 8O - 7 dni to za mało na pobyt tam. Gdyby tylko plażowanie wchodziło w grę to tak ale nie usiedzę na plaży wiedząc już co można tam zwiedzić. I co zrobić :?: Jak żyć ...
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 28.01.2015 13:38

gusia-s napisał(a):

koszty zaokrąglone

:mrgreen: Nawet się nie wybieraj, zaraz się znajada tacy co powiedzą, że się nie da i oszukujesz w wyliczeniach :oczko_usmiech:

Mocno zoptymalizowanie, ale nie niemożliwe. :)
gusia-s napisał(a):Mam identyczną ilość dni do dyspozycji w tym roku i 400km więcej od Ciebie, już miałam odpuścić ale jakoś nie mogę się z tym pogodzić :( Nawet zaczęłam oglądać nieznaną dotąd Istrię jako najbliższą i przeżyłam szok 8O - 7 dni to za mało na pobyt tam. Gdyby tylko plażowanie wchodziło w grę to tak ale nie usiedzę na plaży wiedząc już co można tam zwiedzić. I co zrobić :?: Jak żyć ...

Jechać. Przy odpowiedniej logistyce, przez 7 dni można dość sporo zobaczyć. :wink:
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 28.01.2015 13:45

gusia-s napisał(a):

koszty zaokrąglone

Bez przesady :roll: . Przecież dokładnie rozpisał co i za ile.

walp napisał(a):
gusia-s napisał(a):Mam identyczną ilość dni do dyspozycji w tym roku i 400km więcej od Ciebie, już miałam odpuścić ale jakoś nie mogę się z tym pogodzić :( Nawet zaczęłam oglądać nieznaną dotąd Istrię jako najbliższą i przeżyłam szok 8O - 7 dni to za mało na pobyt tam. Gdyby tylko plażowanie wchodziło w grę to tak ale nie usiedzę na plaży wiedząc już co można tam zwiedzić. I co zrobić :?: Jak żyć ...

Jechać. Przy odpowiedniej logistyce, przez 7 dni można dość sporo zobaczyć. :wink:

Zdecydowanie jechać :!: Ja spędziłam na Istrii tydzień i zobaczyłam naprawdę sporo.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 28.01.2015 14:16

gusia-s napisał(a):

koszty zaokrąglone

wiesz, Ktoś pojedzie w całości lokalnymi, auto mu będzie mniej palić, do tego wyrwie tańszy nocleg, na lody, piwo, kebaby będzie tylko patrzył i kilka stów urwie, a i jeszcze nie odliczyłem tego co bym zużył będąc w tym czasie w domu :? :wink:

brałem pod uwagę w większości plażing + 200km coś odwiedzić w okolicy
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 28.01.2015 15:38

walp napisał(a):Jechać. Przy odpowiedniej logistyce, przez 7 dni można dość sporo zobaczyć. :wink:

marze_na napisał(a):Zdecydowanie jechać :!: Ja spędziłam na Istrii tydzień i zobaczyłam naprawdę sporo.

Mówcie mi tak jeszcze :hearts: Coś kiełkuje w mojej głowie :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.01.2015 15:55

Istria warta grzechu :lol:
Jechać, bo "serduszko" ciekawe i nie ma dużych odległości pomiędzy miejscami do zwiedzania. :idea:
Pomocny jest 'ypsilon" :wink:
Krzychooo
Cromaniak
Re: Koszt urlopu w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 28.01.2015 19:04

@te kiero

Nieźle :). Popieram. Lepiej bez szaleństw niż w ogóle.

Paliwo po 5 zł? Skoro oszczędności, to licz po 4 ;). W Krakowie ostatnio tankowałem po 3,99. Na jednym baku do Cro się dojedzie.

Możesz też poszukać pasażerów na bla-bla car, wziąć od nich choćby po 100zł od łba w jedną stronę i masz 400 na knajpy :).
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 28.01.2015 19:14

Krzychooo napisał(a):Paliwo po 5 zł? Skoro oszczędności, to licz po 4 ;). W Krakowie ostatnio tankowałem po 3,99. Na jednym baku do Cro się dojedzie.

jednak podchodzę do tego z rezerwą i myślę, że do sierpnia będzie po 5zeta lub wyżej
Krzychooo napisał(a):Możesz też poszukać pasażerów na bla-bla car, wziąć od nich choćby po 100zł od łba w jedną stronę i masz 400 na knajpy :).

też jest wyjście, tym bardziej, że na tydzień klamotów będzie jednak mniej
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 28.01.2015 19:52

te kiero napisał(a):Ilość km (tam, powrót, na miejscu ~2000km)

Chciałbym tak :lol: :lol:

U mnie to nawet kosztu paliwa nie pokrywa :mrgreen:
marko350
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marko350 » 28.01.2015 20:08

te kiero napisał(a):W tym roku będzie ciasno, więc poszukiwałem najmniejszych wydatków, by jednak zaliczyć Cro...:
Trasa (Katowice - Senj - Katowice)
Termin (26.08.-03.09.2015)
Ilość osób (2)
Ilość noclegów (7)
Apartman ('7*30E=210E) 880 zł
Winiety (10dniowe, CZ=50zł , A=40zł, Hr=lokalnymi) 90 zł
Ubezp. 2os+auto 150 zł
Drobne wydatki (70E) 300 zł
Wyżywienie (własne, z 3 dni fastfood :? )
Ilość km (tam, powrót, na miejscu ~2000km)
Suma 2 070 zł

koszty zaokrąglone
jak cena paliwa się utrzyma...
może się komuś przyda

Chciałbym tyle wydać :papa:
Mnie to kosztuje niestety trochę więcej 8O
arkona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arkona » 28.01.2015 20:21

Lechoo napisał(a):
te kiero napisał(a):Ilość km (tam, powrót, na miejscu ~2000km)

Chciałbym tak :lol: :lol:

U mnie to nawet kosztu paliwa nie pokrywa :mrgreen:

U mnie to akurat dojazd na Hvar przespać i do domu :D .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 362
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone