nowy100 napisał(a):Ludzie, jeden lubi polską wódkę i chorwackie plaże. Dlaczego więc nie może sobie zabrać polskiej wódki? Inny jedzie dla chorwackiego piwa, bo jest pyszne. Jeden lubi truskawki, a drugi jak mu nogi śmierdzą. Jak ktoś chce to niech nawet spedycją sobie paletę piwa przyśle na wczasy. Żeby nie było, że nie w temacie. Ja założyłem, że na dzień w układzie 2 dorosłych + 12 lat + 4 lata wydam w przyszłym roku +/- 400 kun, tylko na jadło, lody i piwo . Plus trochę jadła z Polski. Tydzień będzie mnie kosztował więc około 5 tyś łącznie z jazdą i noclegiem. Pozdrawiam
knorek napisał(a):Proszę powiedzcie czy moje obliczenia są realne i czego nie policzyłem .
knorek napisał(a):Witam,
Wybieram sie pierwszy raz do Chorwacji w tym roku a dokładnie do Primostern. Okres przełom sierpnia i września . 10 noclegów , śniadania w własnym zakresie , obiadokolacje w knajpkach tak co 2 dzień . Większość czasu plaza ale tez chcielibyśmy z żona zwiedzić najciekawsze miejsca w okolicy . Dojazd z Poznania , w jedna stronę gratis dojazd ponieważ autko służbowe wiec tankując przy granicy mogę zrobić 1100 km ( fabia 1.6 Disel ) . Liczyłem mniej więcej tak:
- nocleg 10x 40 eur - 1700
- paliwo ,winety , parkingi i jakieś ubezpieczenie 1700
- codziennie jakieś piwo inne drobnostki z 250 zł
Proszę powiedzcie czy moje obliczenia są realne i czego nie policzyłem .
yzedef napisał(a):knorek napisał(a):Witam,
Wybieram sie pierwszy raz do Chorwacji w tym roku a dokładnie do Primostern. Okres przełom sierpnia i września . 10 noclegów , śniadania w własnym zakresie , obiadokolacje w knajpkach tak co 2 dzień . Większość czasu plaza ale tez chcielibyśmy z żona zwiedzić najciekawsze miejsca w okolicy . Dojazd z Poznania , w jedna stronę gratis dojazd ponieważ autko służbowe wiec tankując przy granicy mogę zrobić 1100 km ( fabia 1.6 Disel ) . Liczyłem mniej więcej tak:
Może nie mam jakiś ogromnych doświadczeń jak inni ale według mnie podane przez ciebie kwoty są realne i zmieścisz się spokojnie z tymi kosztami. Zastanawiam się tylko nad noclegiem, jest to dosyć niska kwota ale do znalezienia jak poszukasz (zwłaszcza że koniec sezonu). Jesteście bez dzieci chyba? więc spokojnie możecie jechać w ciemno. Na paliwo założyłeś sporo więc jeszcze ci starczy na kręcenie się po samej Chorwacji.
knorek napisał(a):Witam,
knorek napisał(a):Oczywiście ze wodospady i miasta ościenne to obowiązkowo. Zagłębiając sie coraz bardziej w forum , zdalem sobie sprawę ze początkowy budżet 6 tys będzie musiał sie zwiekszyć . Do września jednak trochę czasu , wiec niepowinno być kłopotu trochę jeszcze odłożyć .
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko