Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
darek1
zbanowany
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 06.12.2014 19:26

O transporcie wódki, piwa czy nie o transporcie - Nie istotne. Istotnym jest aby lwódeczki, piwka lekko sponiewierały turystę aby było miło, wesoło, radośnie w takt muzyki dalmatyńskiej i jeszcze do tego dziewczyny wino i śpiew. :wink:
nowy100
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowy100 » 06.12.2014 20:26

Ludzie, jeden lubi polską wódkę i chorwackie plaże. Dlaczego więc nie może sobie zabrać polskiej wódki? Inny jedzie dla chorwackiego piwa, bo jest pyszne. Jeden lubi truskawki, a drugi jak mu nogi śmierdzą. Jak ktoś chce to niech nawet spedycją sobie paletę piwa przyśle na wczasy. Żeby nie było, że nie w temacie. Ja założyłem, że na dzień w układzie 2 dorosłych + 12 lat + 4 lata wydam w przyszłym roku +/- 400 kun, tylko na jadło, lody i piwo . Plus trochę jadła z Polski. Tydzień będzie mnie kosztował więc około 5 tyś łącznie z jazdą i noclegiem. Pozdrawiam
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 07.12.2014 08:33

nowy100 napisał(a):Ludzie, jeden lubi polską wódkę i chorwackie plaże. Dlaczego więc nie może sobie zabrać polskiej wódki? Inny jedzie dla chorwackiego piwa, bo jest pyszne. Jeden lubi truskawki, a drugi jak mu nogi śmierdzą. Jak ktoś chce to niech nawet spedycją sobie paletę piwa przyśle na wczasy. Żeby nie było, że nie w temacie. Ja założyłem, że na dzień w układzie 2 dorosłych + 12 lat + 4 lata wydam w przyszłym roku +/- 400 kun, tylko na jadło, lody i piwo . Plus trochę jadła z Polski. Tydzień będzie mnie kosztował więc około 5 tyś łącznie z jazdą i noclegiem. Pozdrawiam

Nie pomyliłeś się w obliczeniach 400Kun? to ledwo na dwa posiłki dla rodzinki wystarczy lub jakieś lody w trakcie pobytu.
nowy100
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowy100 » 07.12.2014 11:28

Zbyszek, czytaj dokładnie, napisałem, że na dzień 400 kun, myślę, że nie jest ogromna kwota, ale też nie najmniej ;)

Pozdrawiam
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 07.12.2014 13:13

rzeczywiście trafiłem się :D ,ja spokojnie wyrabiałem się w takiej kasie(2+1),codziennie po knajpach nie biegałem z w rejonie Vodic miałem swoje ulubione które odwiedzałem raz na dwa-trzy dni.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.12.2014 11:41

Abstrahując od tematu wątku, ale wpisując się w OT napiszę, że ja do Chorwacji wożę szkocką whisky. Na rozruch. Potem balantynkę można upolować w marketach w cenach zbliżonych do polskich dyskontów.
knorek
Podróżnik
Re: Koszt urlopu w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) knorek » 12.01.2015 23:37

Witam,
Wybieram sie pierwszy raz do Chorwacji w tym roku a dokładnie do Primostern. Okres przełom sierpnia i września . 10 noclegów , śniadania w własnym zakresie , obiadokolacje w knajpkach tak co 2 dzień . Większość czasu plaza ale tez chcielibyśmy z żona zwiedzić najciekawsze miejsca w okolicy . Dojazd z Poznania , w jedna stronę gratis dojazd ponieważ autko służbowe wiec tankując przy granicy mogę zrobić 1100 km ( fabia 1.6 Disel ) . Liczyłem mniej więcej tak:
- nocleg 10x 40 eur - 1700
- paliwo ,winety , parkingi i jakieś ubezpieczenie 1700
- codziennie jakieś piwo inne drobnostki z 250 zł

Proszę powiedzcie czy moje obliczenia są realne i czego nie policzyłem .
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 12.01.2015 23:52

knorek napisał(a):Proszę powiedzcie czy moje obliczenia są realne i czego nie policzyłem .

Nie policzyłeś dodatkowych zakupowych kaprysów żony oraz biletów wstępu do jakiegoś parku narodowego czy niektórych zabytków, a poza tym uważam, że reszta jak najbardziej realna. :wink:
knorek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) knorek » 13.01.2015 00:52

Dzięki Mikromir . Do września napewno ceny sie zmienia wiec budżet tez .

Ps. Mikromir mam wrażenie ze mnie śledzisz :D ( żart ) albo jesteś tak uprzejmy ze bez żadnych " fochów " pomagasz nowicjuszowi.
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 14.01.2015 10:11

knorek napisał(a):Witam,
Wybieram sie pierwszy raz do Chorwacji w tym roku a dokładnie do Primostern. Okres przełom sierpnia i września . 10 noclegów , śniadania w własnym zakresie , obiadokolacje w knajpkach tak co 2 dzień . Większość czasu plaza ale tez chcielibyśmy z żona zwiedzić najciekawsze miejsca w okolicy . Dojazd z Poznania , w jedna stronę gratis dojazd ponieważ autko służbowe wiec tankując przy granicy mogę zrobić 1100 km ( fabia 1.6 Disel ) . Liczyłem mniej więcej tak:

Może nie mam jakiś ogromnych doświadczeń jak inni ale według mnie podane przez ciebie kwoty są realne i zmieścisz się spokojnie z tymi kosztami. Zastanawiam się tylko nad noclegiem, jest to dosyć niska kwota ale do znalezienia jak poszukasz (zwłaszcza że koniec sezonu). Jesteście bez dzieci chyba? więc spokojnie możecie jechać w ciemno. Na paliwo założyłeś sporo więc jeszcze ci starczy na kręcenie się po samej Chorwacji.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.01.2015 10:20

knorek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) knorek » 14.01.2015 14:19

yzedef napisał(a):

Może nie mam jakiś ogromnych doświadczeń jak inni ale według mnie podane przez ciebie kwoty są realne i zmieścisz się spokojnie z tymi kosztami. Zastanawiam się tylko nad noclegiem, jest to dosyć niska kwota ale do znalezienia jak poszukasz (zwłaszcza że koniec sezonu). Jesteście bez dzieci chyba? więc spokojnie możecie jechać w ciemno. Na paliwo założyłeś sporo więc jeszcze ci starczy na kręcenie się po samej Chorwacji.

Tak bez dzieci. Paliwo troche gorke dalem fakt, wrazie zrobi sie przesuniecie na cos przyjemnego koloru zlotego i zimnego :-D :D
giba0909
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) giba0909 » 14.01.2015 16:33

Wyszło Ci 3650 zł ale chyba perę stówek wyniosą Cię obiadokolacje w knajpkach ale warto. Warto wybrać się też np. do Krka gdzie są rejsy z Primostenu codziennie.
knorek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) knorek » 14.01.2015 17:39

Oczywiście ze wodospady i miasta ościenne to obowiązkowo. Zagłębiając sie coraz bardziej w forum , zdalem sobie sprawę ze początkowy budżet 6 tys będzie musiał sie zwiekszyć . Do września jednak trochę czasu , wiec niepowinno być kłopotu trochę jeszcze odłożyć .
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 14.01.2015 19:52

knorek napisał(a):Oczywiście ze wodospady i miasta ościenne to obowiązkowo. Zagłębiając sie coraz bardziej w forum , zdalem sobie sprawę ze początkowy budżet 6 tys będzie musiał sie zwiekszyć . Do września jednak trochę czasu , wiec niepowinno być kłopotu trochę jeszcze odłożyć .

Sierpień 2013, Pag, wydane coś koło 6300zł na dwie osoby, przy dość dużej rozpuście konobowej i winnej :mrgreen: . Wydaje mi się, że w tych 6000zł, to spokojnie się zmieścisz, ale...co człowiek to potrzeby.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 361
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone