Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.12.2014 12:56

Wódka i piwo zabrane z Polski do Chorwacji z empatią nie ma nic wspólnego :mrgreen:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 05.12.2014 13:11

a jednak coś ma :papa:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 05.12.2014 15:36

Lednice napisał(a):Wódka i piwo zabrane z Polski do Chorwacji z empatią nie ma nic wspólnego :mrgreen:

Tyle co koń z koniakiem :)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 05.12.2014 17:31

Powyższa wypowiedź w tym temacie faktycznie ma tyle wspólnego z tym o co mi chodziło co przytoczony koń ale .... chciał to napisał. Cwss zobowiązuje :).

Cny Tadeuszu przeczytaj jak kolega w cytowanym przeze mnie fragmencie odniósł się do osób, które wożą takie rzeczy do Cro. Zwróć uwagę jak określił te osoby. Ja odebrałem to określenie i sens wypowiedzi jako pogardliwy i wyśmiewający, wcale nie żartobliwy.
Sam napisałeś powołując się na naukowców "wczuwania się w perspektywę widzenia świata innych osobników" to co teraz ? naukowcy się jednak Twoim zdaniem mylą ?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.12.2014 18:06

filip122 vel Darek napisał(a): Rozbrajają mnie ludki które jadą do Chorwacji i pija polskie piwo. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A ja odebrałem opinię jako żartobliwą i nic w niej nie zauważyłem złego. 8)

Jesteśmy na forum dyskusyjnym, nie na obradach stowarzyszenia wzajemnej adoracji :wink:
Za chwilę ktoś inny wyskoczy z hasłem, że o alkoholu nie wolno pisać, bo on jest niepijący i że czuje się obrażony samą wzmianką o wódce i piwie :wink:
Krytyka dotyczyła pewnego
z w y c z a j u
a nie spraw moralnych, dobra i zła.
Empatia dotyczy współczucia komuś w cierpieniu, a ktoś wożący wódkę i piwo raczej nie cierpi :D

Nie dajmy się zwariować 8)
filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 05.12.2014 18:36

Lednice napisał(a):
filip122 vel Darek napisał(a): Rozbrajają mnie ludki które jadą do Chorwacji i pija polskie piwo. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dokładnie tak miałem na myśli, z natury jestem żartobliwy a ta ilość emotów w mojej wypowiedzi chyba sama świadczy o tym jaki jest charakter mojej wypowiedzi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: jak by ktoś miał wątpliwości :wink: :wink: :wink:
Ostatnio edytowano 05.12.2014 19:03 przez filip122 vel Darek, łącznie edytowano 1 raz
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 05.12.2014 18:48

Lednice napisał(a):

Jesteśmy na forum dyskusyjnym, nie na obradach stowarzyszenia wzajemnej adoracji :wink:
Za chwilę ktoś inny wyskoczy z hasłem, że o alkoholu nie wolno pisać, bo on jest niepijący i że czuje się obrażony samą wzmianką o wódce i piwie :wink:
Krytyka dotyczyła pewnego
z w y c z a j u
a nie spraw moralnych, dobra i zła.
Empatia dotyczy współczucia komuś w cierpieniu, a ktoś wożący wódkę i piwo raczej nie cierpi :D

Gdzie jesteśmy wiem :) Wolałbym byś odniósł się bezpośrednio do tego o czym piszę, a nie kto i z czym za chwilę wyskoczy bo nie wiem o co Ci chodzi. Sprawy moralne, dobra i zła ? też nie rozumiem o co Ci chodzi i co ma wspólnego z nasza dyskusją :).

Obawiam się, że bardzo wąsko traktujesz empatię, a są przecież jej rodzaje. Wiesz co to jest empatia poznawcza ?

Napisałeś krytyka pewnego zwyczaju (słowo "zwyczaj" moim zdaniem nie jest tu akurat trafnie użyte.)
Powiedz mi dlaczego krytyka ? :) Ktoś ma inne poglądy, nie robi nikomu krzywdy, ma odmienne podejście uszanujmy to :) Nie jest ważne czy robi to z oszczędności czy może ma taki gust :) :papa:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 05.12.2014 18:50

filip122 vel Darek napisał(a):
Lednice napisał(a):

Dokładnie tak miałem na myśli, z natury jestem żartobliwy a ta ilość emotów w mojej wypowiedzi chyba sama świadczy o tym jaki jest charter mojej wypowiedzi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: jak by ktoś miał wątpliwości :wink: :wink: :wink:

Ty wiesz, że jesteś żartobliwy ale nie wszyscy mogą to tak odebrać :)

P.S. mnożenie emotów jest wbrew regulaminowi :)
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 05.12.2014 21:24

Ale się porobiło, wszystkiemu winne Karlovacko!!!
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 06.12.2014 15:38

rafalisko30 napisał(a):Ale się porobiło, wszystkiemu winne Karlovacko!!!

tam gdzie Lednice tam "porobilo sie " :papa:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 06.12.2014 16:12

rafalisko30 napisał(a):Ale się porobiło, wszystkiemu winne Karlovacko!!!

Yhm...
Nawet kolega jakubeq, autor pytania, się spłoszył i zniknął... :roll:
jakubeq, ja mam auto z 2008 i jakoś dało radę dojechać nawet do Czarnogóry, i to po takich drogach, że nawet dziś mnie dreszcz przechodzi. :oczko_usmiech: Tylko się odpowiednio ubezpiecz, weź zapasy żywności, i zabukuj wcześniej kwaterę w dobrej cenie jeśli jedziesz w sezonie, zwłaszcza w okolice Makarskiej - mam wrażenie, że ostatnio popyt w szczycie sezonu zaczyna tam przewyższać podaż, więc nie liczyłabym na cenowe okazje w ciemno w takim terminie... :roll:
Trzym sie. :wink:
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 06.12.2014 18:15

Lednice napisał(a):Empatia dotyczy współczucia komuś w cierpieniu, a ktoś wożący wódkę i piwo raczej nie cierpi :D

Wypij tam literek wieczorem, to zobaczysz czy nie będziesz cierpiał :mrgreen:

oczywiście nie od razu, rano będzie potrzebna empatia
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 06.12.2014 18:28

Rozmawiacie o dupie Maryny. Czy to wazne czy ktoś wozi wódke czy piwo albo kupuje je w chorwackim markecie. Nie ważne. Ważne aby aby był dobry humor i dobra zabawa.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.12.2014 19:17

Rozmawianie o d... Maryny nie jest złe :D

Byle tylko wszyscy "czuli" konwencję rozmowy i się nie obrażali :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.12.2014 19:20

baunty napisał(a):
Lednice napisał(a):Empatia dotyczy współczucia komuś w cierpieniu, a ktoś wożący wódkę i piwo raczej nie cierpi :D

Wypij tam literek wieczorem, to zobaczysz czy nie będziesz cierpiał :mrgreen:

oczywiście nie od razu, rano będzie potrzebna empatia

Hehehe :D

No, fakt :wink:

Ale ja pisałem o transporcie, nie o skutkach konsumpcji :wink:

Choć czasem trudno dostarczyć towar do miejsca konsumpcji: :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 360
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone