Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
filip122 vel Darek
Cromaniak
Re: Chorwacja o ile droższa od Polskego morza

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 03.12.2014 20:15

giba0909 napisał(a):Proponowałbym zabrać do Cro browar, Te rzeczy są tam drogie.

Sorrrrrryy ale mnie poniosło !!!! :evil: :evil: :evil: :evil:

co Ty proponujesz jaki browar i co może jeszcze polska wódkę ? Chyba jako prezenty dla gospodarzy.

Przecież do CRO jedzie się właśnie po to aby ze smakiem nad Adriatykiem wypić Karlowacko albo w cieniu rakije domową. Rozbrajają mnie ludki które jadą do Chorwacji i pija polskie piwo. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A nawiasem mówiąc piwo w markecie kosztuje coś około 7 kun a pod parasolami od 10 do 15 kun czyli 3.5 w sklepie a 5 do 7.50 na plaży. Czy to jest drogo ????

A jeszcze 1 litr rakiji kosztuje 40 kun czyli coś około 20zł. Tak miałem w Gradac u Zdrawko Villa Slavena. Czy to jest drogo się pytam ?
Ostatnio edytowano 03.12.2014 20:40 przez filip122 vel Darek, łącznie edytowano 1 raz
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 03.12.2014 20:31

jakubeq napisał(a):Tylko nadal martwi mnie ten samochód, że gdzieś w drodzę się rozkraczy i będzie po wakacjach. Jechał ktoś z was Passatem 2007 1.9 TDI?

Jak masz czas to poczytaj wątek Co i w jakim samochodzie się zepsuło - statystyka. W młodszym o rok B6 urwał się wał korbowy. :oczko_usmiech:

Szczerze? Nie przewidzisz. Pięćdziesięciu może napisać, że przejechało takim samochodem pół Europy i nic, a Ty pojedziesz i będziesz miał pecha. :?
Dlatego, jak już pisali przedmówcy, podstawa to odpowiednie ubezpieczenie. No i nie kusić losu, czyli auto regularnie serwisowane i przygotowane do wyjazdu. :wink:

filip122 vel Darek napisał(a):Rozbrajają mnie ludki które jadą do Chorwacji i pija polskie piwo. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Upss ... a jak jechałem pierwszy raz to też piłem. :oops: :oops: :oops: Ale piłem również rakije i Karlovačko. :wink:
Użytkownik usunięty
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.12.2014 20:36

Najlepiej zabrać ze sobą ciężarówkę, naładować jedzeniem i piciem z Polski,
i na miejscu sprzedawać rodakom :roll:

A tak na serio to moim zdaniem zabieranie piwa z Polski do Chorwacji nie ma specjalnie sensu.
Sporo waży, a cena jest bardzo podobna jak w Polsce.
W wielu marketach cena jest jeszcze niższa niż 7 kun, są czasem piwa niemieckie czy austriackie w promocji.
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 03.12.2014 21:29

filip122 vel Darek napisał(a):... A jeszcze 1 litr rakiji kosztuje 40 kun czyli coś około 20zł.

Rakiji to ja za dopłatą nie chcę :? nie smakuje mi za grosz ... ale kupiłam w Konzumie np. super Jelcyna 1,5 l w kartonie z kranikiem - smak truskawka, 30%, do drinków mniamniusie - niecałe 30 zł.
filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 03.12.2014 22:30

gusia-s napisał(a):
filip122 vel Darek napisał(a):... A jeszcze 1 litr rakiji kosztuje 40 kun czyli coś około 20zł.

Rakiji to ja za dopłatą nie chcę :? nie smakuje mi za grosz ... ale kupiłam w Konzumie np. super Jelcyna 1,5 l w kartonie z kranikiem - smak truskawka, 30%, do drinków mniamniusie - niecałe 30 zł.

Wiesz na temat gustów się nie dyskutuje wiadomo :lol: :lol: ale chyba nie trafiłeś na dobrą. Tak jak napisałem w tym roku u mojego gospodarza Zdrawko z Gradac Villa Slavena, który sam ja produkuje z winogron ze swojej własnej winnicy była wspaniała.

To tak jak polski bimberek może być dobry i może być wstrętny. 8O 8O
giba0909
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) giba0909 » 04.12.2014 08:12

Sorrrrrryy ale mnie poniosło !!!! :evil: :evil: :evil: :evil:

co Ty proponujesz jaki browar i co może jeszcze polska wódkę ? Chyba jako prezenty dla gospodarzy.

Przecież do CRO jedzie się właśnie po to aby ze smakiem nad Adriatykiem wypić Karlowacko albo w cieniu rakije domową. Rozbrajają mnie ludki które jadą do Chorwacji i pija polskie piwo. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A nawiasem mówiąc piwo w markecie kosztuje coś około 7 kun a pod parasolami od 10 do 15 kun czyli 3.5 w sklepie a 5 do 7.50 na plaży. Czy to jest drogo ????

A jeszcze 1 litr rakiji kosztuje 40 kun czyli coś około 20zł. Tak miałem w Gradac u Zdrawko Villa Slavena. Czy to jest drogo się pytam ?[/quote]
Raczej nie widziałem piwa pod parasolami za 10 kun. Cena jest raczej bliżej 20. Nie widziałem tez piwa w markecie za 7 kun chyba że po przeliczeniu w dużych 2,5 l butelkach. krótko tylko powiem, że wolę polskie piwa. Co do rakii i innych napitków to zgadzam się, że należy ich smakować w Cro. :papa:
filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 04.12.2014 14:20

giba0909 napisał(a):Raczej nie widziałem piwa pod parasolami za 10 kun. Cena jest raczej bliżej 20. Nie widziałem tez piwa w markecie za 7 kun chyba że po przeliczeniu w dużych 2,5 l butelkach. krótko tylko powiem, że wolę polskie piwa. Co do rakii i innych napitków to zgadzam się, że należy ich smakować w Cro. :papa:

Piwo pod parasolami 10 kun Gradac obok agencji turystycznej w okolicy portu. W innych miejscach w Gradac piwo po 14 kun ew po 15. poniżej masz paragon ze Studenaca ile kosztuje piwo w butelce 0.5l :lol: :lol: :lol: Pierwsza pozycja 23.99 to właśnie piwo 2,5l pozostałe piwa pół litrowe w szkle.

Pargon karlowacko.jpg
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 04.12.2014 15:11

filip122 vel Darek napisał(a):Pierwsza pozycja 23.99 to właśnie piwo 2,5l .

Przepłaciłeś... :lol:
Zjeżdżasz z autobany za Zagrzebiem i to samo piwo kupujesz za 16 HRK. :mrgreen:
Niestety paragonu nie mam... :? :wink:
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 04.12.2014 19:27

filip122 vel Darek napisał(a):A nawiasem mówiąc piwo w markecie kosztuje coś około 7 kun a pod parasolami od 10 do 15 kun czyli 3.5 w sklepie a 5 do 7.50 na plaży. Czy to jest drogo ????

Drogo to pojęcie względne. Tyski sikacz w puszce kosztuje w marketach i 2 zł za sztukę, więc wychodzi dużo taniej. Jak ktoś lubi i nie jest wymagający, to niby dlaczego miałby ze sobą nie zabrać zgrzewki lub dwóch zgrzewek tyskacza. Przecież w restauracji z takim piwem siedział nie będzie, wtedy może sobie strzelić Karlovacko lub Tuborga nawet i za 20kn, a na plażę tyskacz będzie jak znalazł. :wink:
filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 04.12.2014 20:03

rafalisko30 napisał(a):
filip122 vel Darek napisał(a):A nawiasem mówiąc piwo w markecie kosztuje coś około 7 kun a pod parasolami od 10 do 15 kun czyli 3.5 w sklepie a 5 do 7.50 na plaży. Czy to jest drogo ????

Drogo to pojęcie względne. Tyski sikacz w puszce kosztuje w marketach i 2 zł za sztukę, więc wychodzi dużo taniej. Jak ktoś lubi i nie jest wymagający, to niby dlaczego miałby ze sobą nie zabrać zgrzewki lub dwóch zgrzewek tyskacza. Przecież w restauracji z takim piwem siedział nie będzie, wtedy może sobie strzelić Karlovacko lub Tuborga nawet i za 20kn, a na plażę tyskacz będzie jak znalazł. :wink:

Chyba mnie nie zrozumiałeś :wink: miałem na myśli że w Chorwacji jest porównywalnie z cenami jak w Polsce i nie ma sensu wozić do Chorwacji np piwa, Co do smaków i gustów to wiadomo nie będę dyskutował , ale uważam ze schłodzone karlowacko na plaży jest wyśmienite. Ja często będąc na spacerze kupowałem sobie po drodze z 6 butelkowych karlowacko, na kwaterze do lodówki i na drugi dzień było jak znalazł na plażę. Jestem fanem Chorwacji w każdym jej przejawie: kulinarnym, widoków ,ludzi i w każdym innym.
Ostatnio edytowano 04.12.2014 21:43 przez filip122 vel Darek, łącznie edytowano 1 raz
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 04.12.2014 20:46

filip122 vel Darek napisał(a): ...uważam ze schłodzone karlowacko na plaży jest wyśmienite...

Całkowicie się z Tobą zgadzam :D
giba0909
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) giba0909 » 05.12.2014 07:18

rafalisko30 napisał(a):

Właśnie o to chodzi. Nie jestem za tym aby wcale nie napić się Karlovaćko czy Ożujsko. W Polsce można kupić w marketach dużo lepsze piwo niż tyskacz za ok. 2 zł. Co do 10 kun za piwo pod parasolami ja takiej ceny nie spotkałem nigdzie. Najtaniej to w Starim Gradzie 12 kun w 2009r.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 05.12.2014 09:28

giba0909 napisał(a):Sorrrrrryy ale mnie poniosło !!!! :evil: :evil: :evil: :evil:

Wiesz co to jest empatia ? :) Jak rozumiem, wiesz lepiej za wszystkich po co się jedzie do do Cro :mrgreen:
Biorę do Cro to, co uważam za stosowne ! nie zamierzam się tego wstydzić i nie czuję się się gorszy :)
Okażę się pacyfistą i Cię jednak rozbroję :) wożę "polskie ?" piwo i polską wódkę do Cro :) :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.12.2014 10:36

Zdaniem naukowców
empatia objawia się między innymi uczuciem bólu wtedy, gdy przyglądamy się cierpieniu innej osoby, zdolnością współodczuwania i wczuwania się w perspektywę widzenia świata innych osobników. :!:

Co to ma wspólnego z zabieraniem polskiego piwa i wódki :?: :roll:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 05.12.2014 11:33

Lednice napisał(a):zdolnością współodczuwania i wczuwania się w perspektywę widzenia świata innych osobników. :!:

Sam sobie odpowiedziałeś :) poza tym nie zrozumiałeś o co mi chodzi :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 359
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone