ołowiany napisał(a):Oo, i takie skrzyneczki tez bywają.
Widzę, że dla ruskich napisali żeby w majtach nie wchodzili
oj a ruscy to potrafia he he
piotrulex napisał(a):ołowiany napisał(a): ... napisali żeby w majtach nie wchodzili
Oooo, też byliśmy na campie gdzie w majtach do restauracji nie wpuszczali
Fajnie było?
piotrulex napisał(a):PabloX napisał(a): ... BTW na tym Waszym campie nie wpuszczali, bo majty trzeba było zdjąć czy przeciwnie, coś więcej na siebie wrzucić?
to moje to tak pół żartem, pół serio
slapol napisał(a):Jeśli w karcie nie ma informacji o obsłudze wliczonej w cenę posiłku, to przy poprawnej i miłej obsłudze kelnerowi "należy się" w danym kraju zwyczajowy napiwek
Idąc do knajpy dodawajmy do ceny zwyczajowe 10 % i jest OK. Jeśli tak nie rozumujemy, to lepiej wpieprzać zawartość przywiezionych słoików i nie robić obciachu w konobie, bo argumenty o rosnących cenach w CRO, Szwecji...lub Galaktyce w odniesieniu do nie dawania napiwków są argumentem żenującym.
Oczywiście sprawa nie dawania napiwku jest jak najbardziej zasadna w przypadku złej, opryskliwej obsługi, rażąco słabej jakości potrawy itp. ....ocena jak wiadomo należy do klienta...
).
filip122 vel Darek napisał(a):... w drugiej ręce miałem 4 pak polskiego piwa który mu dałem w locie jako prezent. W drugim kursie z druga walizka on juz stał i w locie poczęstował mnie słusznej wielkości kieliszkiem rakii....
gusia-s napisał(a):filip122 vel Darek napisał(a):... w drugiej ręce miałem 4 pak polskiego piwa który mu dałem w locie jako prezent. W drugim kursie z druga walizka on juz stał i w locie poczęstował mnie słusznej wielkości kieliszkiem rakii....
Za czteropak tylko jeden kielonek rakiji??? hmm oszczędnie
filip122 vel Darek napisał(a):gusia-s napisał(a):filip122 vel Darek napisał(a):... w drugiej ręce miałem 4 pak polskiego piwa który mu dałem w locie jako prezent. W drugim kursie z druga walizka on juz stał i w locie poczęstował mnie słusznej wielkości kieliszkiem rakii....
Za czteropak tylko jeden kielonek rakiji??? hmm oszczędnie
Wiesz nie rozlicza się tego tak przecież tu chodzi o dobre relacje od samego początku.
Lednice napisał(a):W sumie to pobieranie opłat od turystów za nocleg przed zameldowaniem jest lekko żenujące
Można wtedy mieć wrażenie, że właściciel byłby najszczęśliwszy, gdyby mu zapłacić i od razu wyjechać