Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kobrat
Cromaniak
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 02.10.2014 22:41

ołowiany napisał(a):Oo, i takie skrzyneczki tez bywają.

Widzę, że dla ruskich napisali żeby w majtach nie wchodzili ;)

oj a ruscy to potrafia he he
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 03.10.2014 12:49

ołowiany napisał(a): ... napisali żeby w majtach nie wchodzili ;)

Oooo, też byliśmy na campie gdzie w majtach do restauracji nie wpuszczali ;)

Fajnie było?

:lol: :lol: :lol:
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 03.10.2014 13:50

piotrulex napisał(a):
ołowiany napisał(a): ... napisali żeby w majtach nie wchodzili ;)

Oooo, też byliśmy na campie gdzie w majtach do restauracji nie wpuszczali ;)

Fajnie było?

:lol: :lol: :lol:

Bardzo fajnie :D Przyzwoity hotel, a biorąc pod uwagę stosunek ceny do jakości, to nawet bardzo przyzwoity (umiarkowana cena, dobra jakość).

BTW na tym Waszym campie nie wpuszczali, bo majty trzeba było zdjąć czy przeciwnie, coś więcej na siebie wrzucić? :wink:
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 05.10.2014 19:31

PabloX napisał(a): ... BTW na tym Waszym campie nie wpuszczali, bo majty trzeba było zdjąć czy przeciwnie, coś więcej na siebie wrzucić? :wink:

:wink:

to moje to tak pół żartem, pół serio :D
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 06.10.2014 09:02

piotrulex napisał(a):
PabloX napisał(a): ... BTW na tym Waszym campie nie wpuszczali, bo majty trzeba było zdjąć czy przeciwnie, coś więcej na siebie wrzucić? :wink:

to moje to tak pół żartem, pół serio :D

Spox, moje też nie całkiem serio :lol: ...ale pomyślałem, że jakby to była restauracja np. na kampie FKK, to kto wie, jakiego tam stroju się wymaga od konsumentów 8)
filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 19.10.2014 12:07

slapol napisał(a):Jeśli w karcie nie ma informacji o obsłudze wliczonej w cenę posiłku, to przy poprawnej i miłej obsłudze kelnerowi "należy się" w danym kraju zwyczajowy napiwek :!:
Idąc do knajpy dodawajmy do ceny zwyczajowe 10 % i jest OK. Jeśli tak nie rozumujemy, to lepiej wpieprzać zawartość przywiezionych słoików i nie robić obciachu w konobie, bo argumenty o rosnących cenach w CRO, Szwecji...lub Galaktyce w odniesieniu do nie dawania napiwków są argumentem żenującym.

Oczywiście sprawa nie dawania napiwku jest jak najbardziej zasadna w przypadku złej, opryskliwej obsługi, rażąco słabej jakości potrawy itp. ....ocena jak wiadomo należy do klienta...
).

Nic dodać nic ująć miałem to samo napisać wiec popieram Slapol ,Twoje zdanie w całości i pozdrawiam. To działa w dwie strony jesteś miły uśmiechnięty, dajesz napiwek z tym większym uśmiechem Ciebie obsługują.

Ja np swojego gospodarzowi (pozdrawiam Zdrawko villa Slavena z Gadac) podczas rozpakowywania samochodu z pierwsza walizka niesiona w drugiej ręce miałem 4 pak polskiego piwa który mu dałem w locie jako prezent. W drugim kursie z druga walizka on juz stał i w locie poczęstował mnie słusznej wielkości kieliszkiem rakii. I w ten sposób już się nawzajem lubiliśmy i tak pozostało do końca. ;-)
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 20.10.2014 09:21

filip122 vel Darek napisał(a):... w drugiej ręce miałem 4 pak polskiego piwa który mu dałem w locie jako prezent. W drugim kursie z druga walizka on juz stał i w locie poczęstował mnie słusznej wielkości kieliszkiem rakii....

Za czteropak tylko jeden kielonek rakiji??? hmm oszczędnie :mrgreen:
filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 20.10.2014 10:11

gusia-s napisał(a):
filip122 vel Darek napisał(a):... w drugiej ręce miałem 4 pak polskiego piwa który mu dałem w locie jako prezent. W drugim kursie z druga walizka on juz stał i w locie poczęstował mnie słusznej wielkości kieliszkiem rakii....

Wiesz nie rozlicza się tego tak przecież :roll: tu chodzi o dobre relacje od samego początku.
para-35-38
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) para-35-38 » 21.10.2014 15:28

filip122 vel Darek napisał(a):
gusia-s napisał(a):

Wiesz nie rozlicza się tego tak przecież :roll: tu chodzi o dobre relacje od samego początku.

"The world is changed. I feel it in the water. I feel it in the earth. I smell it in the air " .
I to jest prawda cytując klasyka Jacksona.

My w tym roku , tak jak już wspominaliśmy, mieliśmy po raz pierwszy zamiast zaproszenia na rakiję/piwo/wino/itp. zaproszenie do agencji aby od razu zapłacić za pobyt. Byliśmy mocno zdziwieni , że tak może wyglądać powitanie u gospodarzy apartmanu. To było w Mali Losnij. Szok ! Aby być obiektywnym powiem, że w Krk, u gospodarza u którego już byliśmy 2 lata temu - nic się nie zmieniło. Na dzień dobry nie kasa lecz miłe przywitanie . Co nie zmienia faktu , że....

"The world is changed... " :cry:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 21.10.2014 18:33

para-35-38 napisał(a):... Co nie zmienia faktu , że....
"The world is changed... " :cry:

oraz, że ...
"jedna jaskółka wiosny nie czyni" :wink:

Coś Wam ostro za skórę zalazła Cro w tym roku :?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.10.2014 19:00

W sumie to pobieranie opłat od turystów za nocleg przed zameldowaniem jest lekko żenujące :roll:

Można wtedy mieć wrażenie, że właściciel byłby najszczęśliwszy, gdyby mu zapłacić i od razu wyjechać
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 21.10.2014 19:38

Lednice napisał(a):W sumie to pobieranie opłat od turystów za nocleg przed zameldowaniem jest lekko żenujące :roll:

Można wtedy mieć wrażenie, że właściciel byłby najszczęśliwszy, gdyby mu zapłacić i od razu wyjechać

Przecież to zwykła praktyka w Polsce :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.10.2014 19:56

No, nie zawsze 8)

Ale często tak jest, niestety :roll:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 21.10.2014 21:14

Lednice napisał(a):W sumie to pobieranie opłat od turystów za nocleg przed zameldowaniem jest lekko żenujące :roll:

Na kempingu płacę jak wyjeżdżam :D i w każdej chwili mogę zmienić lokum jak mi coś nie pasi.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 21.10.2014 21:19

Tak powinno być. Dopóki gospodarz nie ma kasy w reku to chodzi za turystą. Jak już ma to ma w dupie turystę.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 357
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone