Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji
napisał(a) Użytkownik usunięty » 01.10.2014 22:52
"A ja w barach daję napiwki również. Nie zawsze, ale się zdarza. A korzyść z tego taka, że inni stoją w kolejce, a ja mam na mrugniecie okiem kolejkę na stoliku. Korzysta na tym również obsługa.[/quote]
na wczasach ALL IN ? to chodzisz z portfelem na obiad? jeszcze nie widzialem nikogo kto by dawal napiwki. Co innego w restauracjach, w ktorych trzeba placic - to bez napiwku sie nie obejdzie
[/quote]
Ja nie wiem czy ty żartujesz, czy naprawdę nie kumasz normalnego zwyczaju dawania napiwków niektórym usługodawcom?
slapol wyjaśnił to dobrze wyżej.[/quote]
To wyjasnij mi, ile to tego napiwku na wczasach All in dajesz? Nosisz ze soba drobne Euro na Basen? Czy banknoty 5 eurowe i za kazdym zamowieniem napiwek podajesz, klepakow w kapielowki duzo sie nie schowa. Mowa TU oczywiscie o ALL INn. Gdzie w ciagu dnia mozna zamawiac i ze 30 razy. Jesli chodzi o wczasy typu Jade Sam i sam chodze po restauracjach, czy konobach, barach itp- jest rzecza oczywista , ze nalezy dac napiwek, co z mila checia czynie. Bylem na Malorce z samymi niemcami , i serio nie widzalem by ktos w hotelu komus cos dawal. Jak juz pisalem jest zwyczaj zostawiania czasami drobnych w pokoju, i potem obsluga robi piekne labedzie[/quote]"
Nie wiem jak ci to wytłumaczyć. Po prostu daję. Nie chodzę raczej na basen. Nie wiem co to klepaki. Nigdy nie byłem na Malorce z niemcami...
Ostatnio edytowano 01.10.2014 22:55 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz