Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kobrat
Cromaniak
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 27.09.2014 10:57

Lednice napisał(a):
kobrat napisał(a):w sklepie Karlovacko kosztuje 7,50 kuna butelka!!! to jest 1Euro - w knajpach kosztuje 20 kuna, lane

20 kun to w bardzo drogiej knajpie, przeważnie kosztuje 15

A piwo sprzedawane na sztuki w Niemczech bardzo często kosztuje 1 euro

podaj przyklad, w jakim sklepie? bo ja jak dlugo tu zyje to jeszcze takiej ceny nie widzialem , a cena jest taka sama czy kupujesz 1 czy skrzynke czy 200 piw , np w Kauflandzie. Widze , ze dyskusja z toba nie ma sensu , to jak walka z wiatrakami, za 1 euro to kupisz na stacji benzynowej . Sciagnij sobie z neta gazetke z np. lidla Pl i DE i CRO - porownaj ceny i sie okaze gdzie jest najtaniej ( co uczynilem). KROPKA :papa:
a i jeszcze jedno , 15 kuna to chyba to co im sie ulalo - bo ja w tym roku nigdzie nie widzialem po 15 , ani w Pakostane, ani w Breli
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.09.2014 11:06

Ja nie znam cen z gazetek, tylko znam ceny ze sklepów 8) :!:

Przeważnie obok tego piwa w sklepie za 1 euro, jest też inne za 50 centów, gorsze 8)

I choćby piwo kosztowało w knajpie w Chorwacji 20 kun, prawie 3 euro,
to w droższe knajpie w Niemczech kosztuje 5 euro 8)

I nie wciskaj nam tu kitów, jakie to Niemcy są tanie, bo jest tam znacznie drożej.
I koszty utrzymania są zdecydowanie większe.
Tylko, że są znacznie wyższe zarobki niż w Polsce i realnie więcej się tam zarabia :roll:

I koniec
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 27.09.2014 11:12

Lednice napisał(a):Ja nie znam cen z gazetek, tylko znam ceny ze sklepów 8) :!:

Przeważnie obok tego piwa w sklepie za 1 euro, jest też inne za 50 centów, gorsze 8)

I choćby piwo kosztowało w knajpie w Chorwacji 20 kun, prawie 3 euro,
to w droższe knajpie w Niemczech kosztuje 5 euro 8)

I nie wciskaj nam tu kitów, jakie to Niemcy są tanie, bo jest tam znacznie drożej.
I koszty utrzymania są zdecydowanie większe.
Tylko, że są znacznie wyższe zarobki niż w Polsce i realnie więcej się tam zarabia :roll:

I koniec

trele morele ,tato moj zawsze powiadal " myslenie nie boli" , piwo w knajpie 5 Euro , owszem ale litrowe :), ja widze , ze ty w zyciu nogi poza Slask Cieszynski ( a zadziory tam straszne :))nie wychyliles - stad ta niewiedza i na koniec koszty utrzymania!!!!! wynajmujemy mieszkanie 85 metrow za 308 Euro - jak mi takie wynajmiesz w Pl , to bez zastanowienia wracam do Polski
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 27.09.2014 11:14

"Tylko, że są znacznie wyższe zarobki niż w Polsce i realnie więcej się tam zarabia :roll:" no sa wyzsze, ale jak twierdzisz ceny tez wyzsze wiec taka sama bieda jak w Pl
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 27.09.2014 11:26

... a no i leki w Niemczech na recepte sa baaardzo drogie- w zaleznosci od opakowania placi sie ryczaut 5 lub 10 Euro ( za 100 szt.), obojetnie za jaki lek - w Polsce Tadeuszu pewnie masz duzo taniej
Ostatnio edytowano 27.09.2014 11:38 przez kobrat, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.09.2014 11:38

Wątek jest ocenach w Chorwacji, a nie o tym, że ty kupujesz skrzynki najtańszego piwa w Niemczech, robisz zakupy w najtańszych dyskontach i wynajmujesz najtańsze mieszkanie w całej okolicy,
a teraz tu zgrywasz wielkiego Pana :wink:

Bez odbioru 8)
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 27.09.2014 11:43

Lednice napisał(a):Wątek jest ocenach w Chorwacji, a nie o tym, że ty kupujesz skrzynki najtańszego piwa w Niemczech, robisz zakupy w najtańszych dyskontach i wynajmujesz najtańsze mieszkanie w całej okolicy,
a teraz tu zgrywasz wielkiego Pana :wink:

Bez odbioru 8)

i kupuje najtansze leki , samochody , ubrania firmowe , buty , sprzet Agd , telefony komorkowe, telewizory i moglbym tak jeszcze wymieniac i wymieniac - no i zgrywam wielkiego PANA , bo mam wszystko tansze niz ty na swoim Slasku Cieszynskim - i szlak cie trafia , ze tak jest , a nie inaczej ... i nie chce mi sie z toba gadac, bo nie posiadasz za grosz wiedzy na temat zycia w DE - i czas ci sie zatrzymal w 1992 roku
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.09.2014 11:50

Tak się składa, że mam bardzo dobre rozeznanie co do warunków życia w Niemczech 8)
I na mnie twoja ściema nie działa :D
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 27.09.2014 11:55

Lednice napisał(a):Tak się składa, że mam bardzo dobre rozeznanie co do warunków życia w Niemczech 8)

a wiesz , ze juz nie ma DDR? Niemcy sie polaczyly :)
http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article ... /140929592
a tu jak sie dobrze i tanio zyje w PL :boss:
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 27.09.2014 12:03

Lednice napisał(a):Tak się składa, że mam bardzo dobre rozeznanie co do warunków życia w Niemczech 8)

Tadeusz, Ty naprawdę sądzisz, że wszyscy mający inne zdanie niż Ty to sciemniacze?
Kobrat tam mieszka, zamiast się sprzeczać, to może warto go posłuchać i czegoś się dowiedzieć.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.09.2014 12:13

Powtarzam, znam doskonale warunki życia w Niemczech, koszty utrzymania, ceny, itp. 8)
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 27.09.2014 12:24

Lednice nie wiesz to nie mów nic. Skoro Kobrat mieszka tam to wie lepiej niż Ty i ja. Ja wiem jedno, że robotnika w Niemczech stać na więcej niż w Polsce. W polsce wyciągnie najczęsciej 3 tys zł, a w Niemczech .................... nie wiem bo tam nie jestem.
Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 27.09.2014 12:29

Dziwne...

Jestem kilkanaście razy w roku w Niemczech. Praktycznie zawsze robię zakupy bo masa artykułów spożywczych czy chemii gospodarczej kosztuje nominalnie mniej niż w Polsce. Piwo kupuję zawsze i szczerze mówiąc nie pamiętam (a na pamięć nie narzekam) piwa w sklepie za 1 EUR lub wyżej. Wszystkie które kupowałem były pomiędzy 0,40 a 0,80. Że już nie wspomnę o oleju, płynach do płukania, czekoladzie itp.

Cała ta dyskusja wydaje mi się bez sensu bo mam takie wrażenie że dyskutują ze sobą praktyka i fakty z wyobrażeniami i teorią. A to nie wróży niczego dobrego. Najprościej wejść na stronę takich sklepów jak: Sky Coop, Netto, Netto Discount, Edeka, Kaufland, Lidl i popatrzeć na ofertę tygodniową to będzie można wtedy gadać o faktach a nie o Bóg wie czym.

Są rzeczy droższe w Niemczech niż w Polsce ale jest cała masa tańszych. Ale nie wiem czy to z powodów kompleksów czy z powodów zamieszkania daleko od granicy, niektórym trudno w to uwierzyć.
Jechać, zobaczyć, kupić ! Nie gryzą tam !
Ostatnio edytowano 28.09.2014 15:12 przez Mosqito, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.09.2014 12:30

Ale ja wiem :mrgreen:
Z autopsji :wink:
No dobra, ja mogę się mylić 8)

Ale pomijając moją osobę, to co jest bardziej wiarygodne:
dane z cenami zebrane przez setki wolontariuszy, aktualne, z września tego roku,
czy jedna opinia kobrata :?: :roll:
http://www.numbeo.com/cost-of-living/co ... ty2=Berlin

No i ceny w najtańszych dyskontach to nie to samo co średnia cena w danym kraju :!:
Powyższe zestawienie podaje średnie ceny 8)
kobrat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobrat » 27.09.2014 12:39

Lednice napisał(a):Ale ja wiem :mrgreen:
Z autopsji :wink:
No dobra, ja mogę się mylić 8)

Ale pomijając moją osobę, to co jest bardziej wiarygodne:
dane z cenami zebrane przez setki wolontariuszy, aktualne, z września tego roku,
czy jedna opinia kobrata :?: :roll:
http://www.numbeo.com/cost-of-living/co ... ty2=Berlin

No i ceny w najtańszych dyskontach to nie to samo co średnia cena w danym kraju :!:
Powyższe zestawienie podaje średnie ceny 8)

odpowiadam, ze ceny podane w linku , nie odpowiadaja cenom w najdrozszych sklepach typu Rewe czy EDeka ( przypominam , ze w De prawie wcale nie ma sklepikow prywatnych, osiedlowych itp w ktorych mogloby byc drozej) , te ceny sa jak z radzieckiej propagandy :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 350
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone