Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
danka13
Podróżnik
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) danka13 » 23.09.2014 09:49

Lednice napisał(a):
danka13 napisał(a):Do Lednice -tematem jest ile kosztuje urlop w Chorwacji,każdy dysponuje innym budżetem i inaczej to odbiera,moim zdaniem ceny były bardzo wysokie,rozmawiałam ze znajomymi i też mają takie odczucia,napiszę jeszcze raz 3 lata temu dwoje dorosłych plus dwoje nastolatków 4500 bez odmawiania sobie czegokolwiek ,w tym roku bez szaleństw 2 osoby dorosłe 4900.I to tyle ode mnie.Sprawdzałam Albanię na wrzesień tego roku 2 tygodnie -1700 osoba ,przelot plus wyżywienie,miłego:)

Nie wierzę w to 4500 na 4 osoby bez odmawiania sobie czegokolwiek ani trochę 8)
Sorki :?

Bo znam ceny z 2011 :wink:

Wierz lub nie ,wydałam wtedy mniej ,Chorwacja zdrożała i ne zmienię zdania.Raczej się nie dogadamy,po i po co :D
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 23.09.2014 09:54

Ale pojęcie ... bez odmawiania sobie czegokolwiek jest dość szerokie :D
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 23.09.2014 11:31

gusia-s napisał(a):Ale pojęcie ... bez odmawiania sobie czegokolwiek jest dość szerokie :D

pewnie że tak, do tego dochodzi sytuacja, że jak nikt z rodziny nie mówi, że ma na coś ochotę, to nie ma sobie czego odmawiać i tego odmawiania jest mniej, a potem można napisać że było bez odmawiania :mrgreen:
4,5tysi pln na 4os. to dla mnie trochu jednak mało; choć dla kogoś moje 3,7tysi pln na 2os będzie niewiarygodne
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 23.09.2014 11:43

te kiero napisał(a):pewnie że tak, do tego dochodzi sytuacja, że jak nikt z rodziny nie mówi, że ma na coś ochotę, to nie ma sobie czego odmawiać i tego odmawiania jest mniej, a potem można napisać że było bez odmawiania :mrgreen:

Rodzina niemych wyda z półtora kafla :lol:
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 23.09.2014 12:01

To mniej więcej tyle co rodzina prowadząca strajk głodowy.. :mrgreen:
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 23.09.2014 15:30

A jak rodzina będzie sobie zapodawać sobie środki przeczyszczające przez cały czas, to Chorwaci pewnie im nawet jeszcze dopłacą :oczko_usmiech:

...żeby już wracali do Polski
nowy100
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowy100 » 23.09.2014 17:30

Jak tak czytam, jak mało się wydaje kasy na wyjazdach, to mi wstyd. To ja nie wiem jak mi wyszło 5000 zł za tydzień pobytu 2+1 i to jeszcze na północy, w Crikvenicy, gdzie dojazd wychodzi taniej (zmieściłem się : paliwo + winiety w 1 tyś). Jedzenie nie było tylko w konobach,trochę w app, choć za dużo nie brałem z domu. Ale też nie szalałem na miejscu. Może za rok wydam mniej ;)
@bocian , a moze dzieci nie powinny się drzeć , by zostało sporo ;)
James Bond
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) James Bond » 23.09.2014 17:38

nowy100 napisał(a): Może za rok wydam mniej ;)

Powodzenia.
Jak jest możliwość to jedź w tańszym okresie.Jak dziecko szkolne - to nie ma wyjścia i jedzie się w lipcu lub sierpniu.Dzieci szybko się "starzeją".Jest szansa na tańszy urlop.Cierpliwości.
nowy100
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowy100 » 23.09.2014 19:43

Jakoś tak nie wyobrażam sobie życia bez dzieci ;),, dzieci za rok będą w wieku 12 lat i 4 lata, ale zakładam te 5 tysi i nie więcej. Jak da się taniej to @James wal na PW i za wszelkie oszczędności walę ci % ;)
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 23.09.2014 20:20

Witam!

12 dni we wrześniu. 2014 w apartamentach , 3 dorosłe osoby, 3400km przejechane, 80% jedzenia z Polski + 2 skromne obiady w konobie - 7500zł :roll:
James Bond
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) James Bond » 23.09.2014 20:22

nowy100 napisał(a):Jak da się taniej to @James wal na PW i za wszelkie oszczędności walę ci % ;)

Jak coś złapię to najpierw swoją rezerwację zrobię a potem pomyślę o innych.Takie życie. :papa:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 23.09.2014 20:31

James to jakiś lewy rachunek.
James Bond
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) James Bond » 23.09.2014 21:42

darek1 napisał(a):James to jakiś lewy rachunek.

Cały czas kombinuję jak tu wystawić sobie lewy rachunek.I się udaje. :oczko_usmiech:
para-35-38
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) para-35-38 » 24.09.2014 16:45

travel napisał(a):Witam!

12 dni we wrześniu. 2014 w apartamentach , 3 dorosłe osoby, 3400km przejechane, 80% jedzenia z Polski + 2 skromne obiady w konobie - 7500zł :roll:

... i to jest smutna prawda o Chorwacji w tym roku :( . To jest realna cena , bo nam wyszło przy podobnym kierunku ( Losnij/Krk ) za 2 osoby ponad 6000 zł. Chorwaci pociągnęli ceny jak nasi górale. Tyle ile się da , aż turyści pękną. Problem polega na tym , że ceny ciągną do Włochów a oni nie pękną jeszcze trochę. Raz , że mają śmiesznie blisko , dwa ,że u nich i tak jest jeszcze drożej. Trzeba zastanowić się na spokojnie tylko , czy za takie kwoty jakie żądają Chorwacji trzeba koniecznie dymać własnym autem , jeść słoiczki ( choćby i naprawdę pyszne ) z Polski i patrzeć na każdą cenę przy wyciąganiu portfela.... :?:

Po tym roku , zobaczycie ,że wiele osób podziękuje za wakacje w Cro.... :papa: tyle, że na ich miejsce przyjadą Włosi :hut: :hut: :hut: :hut: :hut: :hut: :hut: :hut: :hut: :hut: :hut: ..dużo Włochów :hut: :hut: :hut: :hut: :hut: :hut: :hut: :hut: :hut: :hut: :hut: :hut: :hut: :hut: :hut: :hut:
Ostatnio edytowano 24.09.2014 16:58 przez para-35-38, łącznie edytowano 3 razy
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 24.09.2014 16:48

para-35-38 napisał(a):Trzeba zastanowić się na spokojnie tylko , czy za takie kwoty jakie żądają Chorwacji trzeba koniecznie dymać własnym autem , jeść słoiczki ( choćby i naprawdę pyszne ) z Polski i patrzeć na każdą cenę przy wyciąganiu portfela.... :?:

Oczywiście, że nie trzeba.
para-35-38 napisał(a):Po tym roku , zobaczycie ,że wiele osób podziękuje za wakacje w Cro.... :papa: tyle, że na ich miejsce przyjadą Włosi :hut: :hut: :hut: :hut: :hut: :hut: :hut: :hut: :hut: :hut: :hut:

Mam taką nadzieję. I nie sądzę aby Włochów było więcej.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze - strona 345
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone